Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hard disk hakkinda

hassand

Öne çıkan mesajlar

scsi -scazzy- hard diskler bizim kullandığımız disklere göre çok daha hızlıdırlar. bizim hddlerimiz en iyi ihtimalle 7200 rpm hızda dönerler. sanırım 10600ler de çıkacak ya da çıktı.

scsiler ise 33600 rpmden başlar ve yukarı giderler. anlaşılabileceği gibi arada bayağı büyük bir fark var. genel olarak çok fazla veri yazan-okuyan server bilgisayarlarda kullanılırlar. fiyatları da dönüş hızları gibi uçuktur.

rpm: round per minute, dakikadaki tur sayısı[signature][hline]its supersonic
Sosyal ağlarda paylaş

33600 rpm hdd var mı??? bulamadım ben google da?

scsiler çoğunlukla serverlar da kullanılır bizim kullandığımız IDE lere göre en büyük avantajlı aynı anda 1 den çok işlemi rahatlıkla yapabiliyor olmaları.

Mesela 3-5 programı IDE hddden aynı anda açmaya çalıştığında makina kasılır bayacana ama scsi de o kadar kasmaz diye yazıyordu hdd testinin birinde diye hatırlıyorum..[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
hassand, 17 February 2004 23:59 tarihinde demiş ki:
4,5 GB SCSI External Harddisk Bad Sector'suz, External Kutusu (Harici Harddisk Kutusu), ara kablosu ve güç kablosuyla birlikte.

4.5 gb boyutunda, yukarda anlatıığım gibi IDE değil SCSI standartına uyumlu muhtemelen SCSI kartına (sanırım ayrıca alınması gerekiyo) bilgisayar dışından bağlanan bir hard disk.

4.5gb biraz küçük bi hdd ye göre onun yerine depolama cihazları var Jazz dı zip ti falan. ama bana sorarsan bi yerden bi yere bilgi taşıycaksan ve hız hayati derecede önemli değilse bi tane CD yazıcı ve 50 tane boş cd daha çok işine yarar. tabi fiyatını bilmeden söylüyorum bunun :)[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes..
Sosyal ağlarda paylaş

datacenter serverlarda kullanılmak için üretilen harddisklerden bahsediyordum ben. standart scsi'lerden değil :)

o harddiske gelince, 4.5gb ise çok eskidir muhtemelen. yıpranmış olma ihtimali çok büyük. ne kadara alacağını bilmiyorum ama almanı tavsiye etmem.

alacaksan almadan önce donanım uuyumluluğu vs. konularında bilgi edinsen çok iyi olur :)) sonra patlamasın elinde..[signature][hline]its supersonic
Sosyal ağlarda paylaş

Artık günümüzde SCSI ile IDE ler arasında çok bir fark kalmadı.. Yani hız açısından. Fakat eğer diskin belirli bölgelerinden aynı anda erişim için bir sunucu türevi bir şey kullanıyorsanz, o zaman SCSI nin farkı hemen ortaya çıkacaktır.

SCSI zor koşulların diski :) Her sunucuda olması gerekenlerden :p[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

seviyeli muhabbet icin ozelime gelin
bekliyorummm
Sosyal ağlarda paylaş

serial ata kartları var ide ye bağlaman için
ama zaten bunun bi anlamı kalmıyor böyle olduğunda
zaten ide den yapılabilecek en üst hızda transfer yapıldığı için
sata olmasının bir özelliği kalmıyor
ha sorun sata buldum kullanabilirmiyim anlamındaysa
eet sata kartıyla kullanabilirsin[signature][hline]fizban, 16 February 2004 19:46 tarihinde demiş ki:
türkçe'min de, ingilizce'min de kuşağıma göre hayli hayli iyi olduğunu göz önüne alınırsak,
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...