Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uzun süreli sözleşmeler tarih mi oluyor


Masticore

Öne çıkan mesajlar

said:
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Joseph Blatter, kulüpler ve oyuncular arasındaki uzun süreli sözleşmeleri “modern köleliğe” benzetirken, “Bu duruma bir çözüm bulmaya çalışıyoruz” dedi.


Blatter, Sky Sports'a yaptığı açıklamada, dünyada birçok kulubün, oyuncuları uzun süreli sözleşmelerle kendilerine bağlayıp, başka kulüplere gitmelerinin yolunu kesmeye çalıştıklarını savundu.

“Oyuncuların transfer edilip, satın alındığı futbolda modern kölelik hakim” diyen Blatter, FIFA'nın, bu uygulamanın önüne geçmek için çalışmalar yaptığını bildirdi.

Blatter, bu kapsamda sezon boyunca kulüp maçlarının yüzde 10'undan azında oynayan futbolcuların sözleşmelerinin vaktinden önce feshine olanak sağlayan, statü ve transferlere ilişkin yeni düzenlemelere değindi.

FIFA Başkanı, söz konusu düzenlemeler ile yaşı ilerleyen oyunculara, kulüplerine tazminat ödemeleri kaydıyla, mevcut sözleşmelerini 2-3 yıl sonra fesh etme fırsatı verileceğini ifade etti.

Manchester United'ın Portekizli forvet oyuncusu Cristiano Ronaldo'nun, Real Madrid'e gitmek istemesine rağmen kulübünün bunu engellemeye çalışmasıyla ilgili bir soru üzerine ise Blatter, şunları kaydetti:

“İngiltere kulübü Ronaldo'nun gitmesine izin vermeli. Bir oyuncu, başka bir kulüpte oynamak istiyorsa buna bir çözüm bulunmalı. Mutlu olmadığı bir kulüpte oynamasının, ne oyuncu ne de kulüp için bir faydası vardır.”


Sanki Manc. Ronaldoyu bedavaya aldı da konuşuyor bu Blatter. Böyle birşey olursa rezil ederler kulüpleri. Sen genc oyuncu yetiştireceksin biri kapıp gidicek... Sanki zorla imzalatıyorlar o 4-5 senelik kontratları. Oynamak istemeyeni kimse tutamaz zaten...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ronaldo'yu Ronaldo yapan Man U. zaten abartmasınlar böylesi bi yıldız ve reklam geliri bedavaya bırakılamaz sonuçta üzerine yapılan yatırımlar var eğer böyle olursa sistem kimse genç oyunculara şans vermez bütün büyük takımlar 28-30 yaş aralığında performansının zirvesinde oyunculara yönelirler...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...