Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 şrödinger ibneymiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ReNeGaDe Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 bi canlının durgun halde deBroglie dalga boyu varmıdır da bu deney onunla alakalı olsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Öncelikle bir cismin ağırlık merkezinin %100 sabit olduğunu iddia edemezsin çok zor o. Ama evet sonuçta h/mv olduğu için bir hız lazım. Fakat ben genel bir karşılaştırma yaptım zaten, kedi elektronun orbitalinde gittiği bir hızda gitse bile (c/3 müydü neydi) yine de debroglie dalga boyu kendi çapından çok çok daha küçük çıkacaktır. Aynı şekilde orbital etrafında dönen bir elektronun debroglie dalga boyu atomun çapından küçük çıkıyor yanılmıyorsam (buna bakmam lazım). Sistemlerin küçüldükçe belirsizlik ve bunun sonucu gelen belirsizlik fenomeninden % olarak ne kadar etkilendiğini karşılaştırmak amacıyla debroglie dalga boyu kullanılabilir. Zira ben de yanı soruyu quantum 1 dersinde sorduğumda bana "hiç bir cisimin ağırlık merkezi asla sabit değildir" demişti asistan. Çok tatmin edici bir cevap değil evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Adam Fawyer'dan Olasılıksız isimli kitabı tavsiye ederim hepinize. Detaylı olarak anlatıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 böyle schrödingerin kedisi falan diye giriyorlar olaya , aman ne guzel falan diye dusunuyorsun , sonra alttan alta geliyor bilimum ömür cürütücü konular. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 olasılıksız güzel kitap olabilir aslında. amca biraz dan brown özentisi gibi geldi bana. hikayeyi olayları tam kurgulayamamış ama esas meseleyi güzel anlatıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
buðra Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Laplace'ın şeytanı vardı orada da. Adam fizikle çok iyi sosyal açılımlar yapmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ReNeGaDe Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Ardeth said: Öncelikle bir cismin ağırlık merkezinin %100 sabit olduğunu iddia edemezsin çok zor o. Ama evet sonuçta h/mv olduğu için bir hız lazım. Fakat ben genel bir karşılaştırma yaptım zaten, kedi elektronun orbitalinde gittiği bir hızda gitse bile (c/3 müydü neydi) yine de debroglie dalga boyu kendi çapından çok çok daha küçük çıkacaktır. Aynı şekilde orbital etrafında dönen bir elektronun debroglie dalga boyu atomun çapından küçük çıkıyor yanılmıyorsam (buna bakmam lazım). Sistemlerin küçüldükçe belirsizlik ve bunun sonucu gelen belirsizlik fenomeninden % olarak ne kadar etkilendiğini karşılaştırmak amacıyla debroglie dalga boyu kullanılabilir. Zira ben de yanı soruyu quantum 1 dersinde sorduğumda bana "hiç bir cisimin ağırlık merkezi asla sabit değildir" demişti asistan. Çok tatmin edici bir cevap değil evet. demi evt bncede tatmin edici değil mesela biz son hız koşsak bile oluşan dalga boyuna deBroglie dalga boyu bile denmez. ışık hızında filan koşsak süperposition olur anca birbirimizin içinden fln geçeriz belki ama tabi belirsizlik diip sıyrılmakta başka bi zevk:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar