Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

vista üstüne xp format

luna

Öne çıkan mesajlar

toshiba p200 serisi bir laptopum var ve vista yüklü.xp format atmak istiyodum ancak hata veriyor.ilk önce harddisc sata olduğu için driverlerı kurmam gerektiği için hata verdi onları kurduktan sonra yinede yüklemedi bu konuda bi fikri olan varmı nedeni nedir yada ne yapabilirim??
Sosyal ağlarda paylaş

XP cd bootunda sata driverı bulundurmadığı için hdd yi görmüyor. Eğer hata dediğin bu ise sata driverı entegre edilmiş bootable bir xp cd si gerekiyor sana.

Bu dediğim gibi ise sorunun aynısını ben yaşadım , google da biyerde bir program yardımı ile sata driverını xp ye entegre edip bir cd yaratabiliyorsun ve sorun çözülüyor. Yeniden bulabilirsem sana iletirim linki.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sata driver klasörünü ekleyemiyoruz (yetki çerçevesi dahilinde) isteyen arkadaşlara gönderilecektir.
bilgisayarımızın d klasöründe 2 tane klasör oluşturuyoruz 1.nin ismine xp dedikten sonra daha önce kendimize hazırladığımız işletim cd si veya başka bir işletim cd sini yine xp klasörünün içine kopyalıyoruz
2.içine sata driver klasörünü kopyalıyoruz

Uygulama :
1-nlite proğramını çalıştırıyoruz
2-gelen ilk ekranda dil şeçeneğinden türkçe yli seçip devam tuşuna basıyoruz
3-gelen sayfada gözat butonuna tıklıyarak d klasörüne kopyaladığımız xp klasörünü seçip devam tuşuna basıyoruz
4-gelen sayfada devam diyoruz
5-gelen sayfada sürücüler ve açılabilir iso kısımlarına tıklayıp devam tuşuna basıyoruz
6-gelen sayfada ekle diyoruz ve tek sürücü kısmını seçiyoruz sata driver klasörü içerisinde iaahci klasörüne tıklayıp aç diyoruz
7-daha sonra açılan pencerede textmode sürücüsü yanındaki kutucuga işareti koyuyoruz ve gelen ekranda en üstte kalan 2 dosya hariçgeri kalan hepsini seçiyoruz ve tamam tuşuna basıyoruz ve davam tuşuna basıyoruz.
8-geldik işlemin son kısmına değişiklikler uygulansınmı diye sorulan pencereye evet deyip, biraz bekliyoruz
9-sürücülerin entegre edilmesi bittikten sonra gelen ekranda devam diyoruz
10-son aşama cd nin yazdırılması şimdi cd/dvd yazdırma cihazımıza boş cd mizi takıyoruz ve daha önce kendi işletim cd si yapma konusunda verdiğimiz gibi
mod bölümü : doğrudan yazdır
aygıt : bilgisarımızda bulunan cd/dvd yazıcı
iso etiketi : cd mize vermek istediğimiz isim
yazma hızı : maximum
açılış sektörü : standart
olacak şekilde ayarlıyoruz ve devam diyoruz işlem tamamlandıktan sonra bitir diyerek cdmizi hazırlamış oluyoruz.
güle güle kullanın.

Alıntı olarak buraya ekledim luna. Google da "sata xp yaratma" gibi aratırsan resimli anlatımını da bulabilirsin. Ben bulmuştum ama şimdi bulamadım. Ama buraya yazdığım adımlar aynen doğrudur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...