luna Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 toshiba p200 serisi bir laptopum var ve vista yüklü.xp format atmak istiyodum ancak hata veriyor.ilk önce harddisc sata olduğu için driverlerı kurmam gerektiği için hata verdi onları kurduktan sonra yinede yüklemedi bu konuda bi fikri olan varmı nedeni nedir yada ne yapabilirim?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 laptoplar artık vistaya uyarlı olduğu için okumuyo xp'yi üzgünüm..ben de aynı şeyi yapmayı denedim aynı hataları verdi..daha ilgili bilen arkadaşlar varsa yardımcı olsunlar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
The_Delucian Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 genelde hard disklerin yapısı formatlansa bile sorun cıkarıyor, Fdiskle ucurup diski yeniden yapılandırınca yada genelde laptoplarda bulunan disk sanitaiser yada benzer low lvl format atan seyler le disk duzgunce temizlenince OS kurulabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 laptop modelini ve karşılaştığın hatayı google da aratırsan kesin çözümü vardır.. hatanın tam olarak ne olduğunu yaz bi yere , arat sonra.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
luna Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 googledan aramayı denedim ordakileri denediğimdede olmadı sanırım modelden kaynaklı bir sorun var en iyisi yetkili servise götürmek galiba.bu arada notebook.gen.tr baya iyi bi siteymiş tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 XP cd bootunda sata driverı bulundurmadığı için hdd yi görmüyor. Eğer hata dediğin bu ise sata driverı entegre edilmiş bootable bir xp cd si gerekiyor sana. Bu dediğim gibi ise sorunun aynısını ben yaşadım , google da biyerde bir program yardımı ile sata driverını xp ye entegre edip bir cd yaratabiliyorsun ve sorun çözülüyor. Yeniden bulabilirsem sana iletirim linki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 said: sata driver klasörünü ekleyemiyoruz (yetki çerçevesi dahilinde) isteyen arkadaşlara gönderilecektir. bilgisayarımızın d klasöründe 2 tane klasör oluşturuyoruz 1.nin ismine xp dedikten sonra daha önce kendimize hazırladığımız işletim cd si veya başka bir işletim cd sini yine xp klasörünün içine kopyalıyoruz 2.içine sata driver klasörünü kopyalıyoruz Uygulama : 1-nlite proğramını çalıştırıyoruz 2-gelen ilk ekranda dil şeçeneğinden türkçe yli seçip devam tuşuna basıyoruz 3-gelen sayfada gözat butonuna tıklıyarak d klasörüne kopyaladığımız xp klasörünü seçip devam tuşuna basıyoruz 4-gelen sayfada devam diyoruz 5-gelen sayfada sürücüler ve açılabilir iso kısımlarına tıklayıp devam tuşuna basıyoruz 6-gelen sayfada ekle diyoruz ve tek sürücü kısmını seçiyoruz sata driver klasörü içerisinde iaahci klasörüne tıklayıp aç diyoruz 7-daha sonra açılan pencerede textmode sürücüsü yanındaki kutucuga işareti koyuyoruz ve gelen ekranda en üstte kalan 2 dosya hariçgeri kalan hepsini seçiyoruz ve tamam tuşuna basıyoruz ve davam tuşuna basıyoruz. 8-geldik işlemin son kısmına değişiklikler uygulansınmı diye sorulan pencereye evet deyip, biraz bekliyoruz 9-sürücülerin entegre edilmesi bittikten sonra gelen ekranda devam diyoruz 10-son aşama cd nin yazdırılması şimdi cd/dvd yazdırma cihazımıza boş cd mizi takıyoruz ve daha önce kendi işletim cd si yapma konusunda verdiğimiz gibi mod bölümü : doğrudan yazdır aygıt : bilgisarımızda bulunan cd/dvd yazıcı iso etiketi : cd mize vermek istediğimiz isim yazma hızı : maximum açılış sektörü : standart olacak şekilde ayarlıyoruz ve devam diyoruz işlem tamamlandıktan sonra bitir diyerek cdmizi hazırlamış oluyoruz. güle güle kullanın. Alıntı olarak buraya ekledim luna. Google da "sata xp yaratma" gibi aratırsan resimli anlatımını da bulabilirsin. Ben bulmuştum ama şimdi bulamadım. Ama buraya yazdığım adımlar aynen doğrudur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
luna Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 ilk başta böyle bir hata verdi ama sata driver destekli xp cd si yaptım onunla denedim bu kez farklı bi sorun çıktı teşekkür ederim yinede yardımın için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis? Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 bios tan hdd ayarını değiştir, orda bir ayar olması gerek tam olarak hatırlamiyorum ne yaziyordu, laptopun biosa gir ordaki ayarı değiştir hdd yi normal ide olarak gormeye basliyor o zaman yukleniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar