eregorn2 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 evt golden ımın adı bu... daha 7 aylık... erkek...ve bana biraz yardım ederseniz sevincem... goldenlar hakkında bilgi lazım bana... bide şu olaya kafam takılıo: köpeee şekerli şeyler yedirilmez. kör eder köpei... doğrumu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 keşke herkes köpeği edinmeden önce sorular sorsa da akıllarına yatarsa sahiplense Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Lopeth said: keşke herkes köpeği edinmeden önce sorular sorsa da akıllarına yatarsa sahiplense Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 eregorn2 said: bide şu olaya kafam takılıo: köpeee şekerli şeyler yedirilmez. kör eder köpei... doğrumu? doğru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn2 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 bazı kişilerde yedirdiklerini ve hiç bişi olmadığını sölüolar BoDrUmLu said: Lopeth said: keşke herkes köpeği edinmeden önce sorular sorsa da akıllarına yatarsa sahiplense köpei ben almadım.. annemler almış ben üstüne kondum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 goldenlar hakkinda bilgiyi pati pet icerisindeki Dostlarimizi Taniyalim adli konuda bulabilirsin. daha onceden alanda goldenler icin acilmis bir cok konuda var, onlarada goz atabilirsin. ayrica kopeklere sekerli seyler yedirmemen gerektigi dogru. kor oluyorlar. yanlis hatirlamiyorsam sebebi insulin salgilayamadiklarindandi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 içindeki bir maddeyi insanlardan daha yavaş sindiriyorlarmış , o yüzden de zehirli olabiliyormuş diye duymuştum ben de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 internetten arastirirken buldugum su bilgiyi paylasayim: Evde beslediğimiz kedi, köpek gibi hayvanlar, çikolata ve şeker, kek, kurabiye, çikolata cipsi, kakao tozu, kakao çekirdeğinin kabuğu gibi kakaolu ürünlere çok sık maruz kalırlar. Ancak köpekler bu gibi kakaolu ürünlere oldukça duyarlı olduklarından sık sık zehirlenebilmekte, hatta bazen ölüme kadar varabilen vahim sonuçlarla karşılaşılabilmektedir. Türkiye’de Ramazan ya da Kurban Bayramı gibi evde çikolata ve ürünlerinin en fazla bulunduğu zamanlarda bu tipten zehirlenme vakalarına daha fazla rastlanmaktadır. Birçok köpek için kakaolu ürünler çekici gelmekte ve onları yemekten zevk almaktadırlar. Köpekler doğaları gereği ayrım yapmadan bunları yediklerinden, kedilerden daha çok etkilenirler. Neden Çikolata Köpekler İçin Zehirli? Bilindiği gibi çikolata kakaodan yapılan tatlı bir yiyecek. Kakao ya da Hintbademi Ağacı 10-15 m. boyunda ve vatanı Amerika ve Batı Afrika olan kaviflor (çiçeklerin yaşlı dal ve gövdelerden çıkması olayı) bir bitki, meyveleri kavun şeklinde, küçük bir salatalık büyüklüğünde, ucu sivri, tazeyken limon sarısı-kırmızı renkte, kuruduktan sonra daha koyu olan ve açılmayan kapsüllerdir. Meyveleri çok tohumludur. Beyaz ya da açık mor renkteki ve badem şeklindeki tohumları kakao tanelerini teşkil eder. Meyveler içerisinden çıkarılan kakao tohumları ya hemen ya da bir süre fermentasyona bırakıldıktan sonra kurutulur. Fermentasyon sonucu acı lezzet kaybolur ve aromatik bir koku meydana gelir.50 meyveden yaklaşık 1 kg tohum elde edilir. Taneler kavrulur, kızılımsı kahverengi un haline getirilir ve yağı çıkarılır. Yağ çıktıktan sonra katılaşan kakao, yeniden öğütülerek çok ince toz haline getirilir ki bu toz, kakao tozunu teşkil eder. Bunun bileşiminde kafein ve teobromin gibi metil ksantinler bulunur. Ancak çikolata yapımında kullanılırken kakao yağı çıkarılmaz. Bu şekliyle yaklaşık yüzde 40 karbonhidrat ve yüzde 18 protein içeren bol kalorili bir besindir. Asıl zehirli kısmı ise içerdiği teobromin’den ileri gelir. Etkisini Nasıl Gösteriyor? Bu tipten zehirlenmelerde merkezi sinir sistemi uyarısı, işeme ve kalp atımının hızlanması (taşikardi) metil ksantinlerin hücre içi adenozin reseptörlerini engellemesiyle ortaya çıkar. Bunlar ayrıca hücre içindeki kalsiyum yoğunluğunu da yükselterek kalp ve iskelet kasının kasılabilirliğini artırırlar. Bunun yanı sıra hücre içindeki siklik adenozin monofosfat (cAMP) yoğunluğunu da artırdığından adrenalin ve noradrenalinin salıverilmesi de dolaylı olarak hızlanır. Duyarlılık ve Klinik Belirtiler Nelerdir? Teobromin ve kafeinin her birinin öldürücü dozu 100-200 mg/kg’dır. Ama ağır zehirlenmeler ve yaşamı tehdit eden klinik belirtiler bu dozların altında da görülebilir. Amerika Birleşik Devletleri Hayvan Zehir Kontrol Merkezinin (APCC) verilerine göre, 20 mg/kg teobromin alanlarda orta dereceli klinik belirtiler, 40-50 mg/kg teobromin alanlarda ağır belirtiler ve 60 mg/kg teobromin alan köpeklerde de felçler görülmektedir. Metilksantinler plasentayı geçerek anne karnındaki yavruyu da etkiler. Ayrıca süte de geçtiklerinden henüz süt emen yavrular da bundan etkilenirler... said: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn2 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 köpei olan bir arkadaşla konuşuodum, köpeyi 3 yaşına gelmiş ve bu zamana kadar tatlı şeyler yedirmişler. ama veteriner 3 yaş sonrasında şekeri kesin demiş... 3 yaşa kadar uygun denmiş... ne kadar doğru bülmem ama sööliim dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 yedirmemen gerekiyor işte. ille yedirmek mi istiyosun? 3 yasına kadar biri yedirmis diye riske girmeyeceksin herelde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn2 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 yok ama ben dondurma falan yerkene çok istekli bakıo... bu zamana kadar bi tek kiraz yedirdim... başka heç bi şekerli türü şey yemedi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Benim bildiğim köpekler dogustan şeker hastası oldukları için insulin salgılayamıyorlar ve bu yüzden de 3 yas oncesi ya da sonra fark etmez hiçbir şekilde yedirmemen gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 çok ufak miktarlarda verilebiliyormuş hevesini alsın diye duydum, verip riske sokmaman daha iyi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn2 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 tamam bu sorunu hallettiimize göre başka soruma geçmek istiyorum... oğlumla oyun oynarken arada azıtıo ve koluma yada bacağıma doğru hamle yapıo. ve ısırıo... ısırma çok sert olmasada, oyun amaçlıda olsakendi gücünü bilmio ve zamanla sertleşio... canım yandıı zaman kızıyorum ama o oyun zannedio.. ne yapmalıyım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KenshinHimura Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Golden'lara kızma konusunda çok istikrarlı olmalısın aslında kızdığını anlıyorlar fakat sonra bi köşe pısıp ACAYİP şirin ve masum bir şekilde sana bakıyorlar eğer en ufak bir "gel" veya sevme girişimde bulunursan o seni kızdıran hareket artık onlara göre kızdıran olmaktan çıkıyor o yüzden hayvan yanlış bişi yaptığında onla ilgilenme bakma hatta mümkünse başka odada dur bi süre çünkü gerçekten o bakışa ve şirinliğe dayanamıyorsun sen dayanamadıkca onlarda azıtıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 eregorn2 said: yok ama ben dondurma falan yerkene çok istekli bakıo... bu zamana kadar bi tek kiraz yedirdim... başka heç bi şekerli türü şey yemedi... Sen benimkini görüceksin, öyle yanıma oturup bekliyor. Ki otur komutunu bile sadece elimde birşey varsa uygular. Sakın kanma, ben de bilmiyordum şeker konusunu, eşşek gibi dankek vermiştim. Öğrendim,o gün bugündür erik veriyorum :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mendoza Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2008 %100 kuru mamaya alıştır Arada bir köpek şekerlerinden (şekerli degil bunlar) ödül olarak ver. Başka yiyecek kesinlikle verme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn2 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 umarım bu son sorum olur: istanbulda öğrenci evinde köpee bakmamın zorlukları nelerdir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mendoza Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Öğrenci dediğin kendine bakamaz köpeğe nasıl baksın. Hiç tavsiye etmem hele ki yavru olursa aman diyim. Uzak durun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 "3 yaşına kadar verildiği halde bir şey olmadı" sağlam argüman değil. benim bildiğim hayatları boyunca alabilecekleri bir şeker miktarı var, bunu senelere yayıp çoooook kırk yılda bir bir minicik parça şekerli ürün vermektense 3 senede kullanmak akıl karı değil. benim köpeciğim bir gün masanın üstünde bulduğu koca bir kalıp çikolatayı yediğinde mesela, arada bir kaçamak hayatı tamamen sona ermişti, ödümüz de kopmuştu bir şey olacak diye. uzun lafın kısası: şeker ve şekerli ürünler verme, çok sevse de sağlığı için çok zararlı olduğunu bil. oyun oynarken istemeden sertleştiğinde sert tavır koyman lazım. sert derken bağırıp çağırmayı kastetmiyorum ama oynamayı kesinlikle kesmelisin, canının yandığını ve o hareketinden hoşlanmadığını ancak öyle anlar. önce bağırıp sonra "gel olişim canım benim agucubucu" yaparsan seni ısırınca onu sevdiğini öğrenir. uzun lafın kısası, canını acıtırsa sesini ciddileştirip yapma anlamına gelen öbeğini söyle (benimki sert bir hayır idi mesela. bunu da sabit tutarsan hayvancaaz daha rahat anlar ne zaman durması gerektiğini) ve oynamayı bırak. öğrenci evinde köpek pek aklıma yatmadı benim. köpekler çok hassas hayvanlar, kedi gibi değiller, kendi başlarının çaresine bakmayı hiç bilmezler. o yüzden saldım çayıra, mevlam kayıra usulü pek bakılmaz köpek dediğin. ama dersen ki öğrenci evi ama her gün iki kere dışarı çıkarırım, vizelerim olsa da yeterli ilgiyi sevgiyi gösteririm, oyun da oynarım, harçlıklarımdan mamasını bakımını ayırırım, anca o zaman olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 öğrenci evine en iyi kedi gider, bak yere bi kağıt yuvarladım attım hayvan yarım saatir onla oynuyor hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn2 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 bilgiler için saolun...annemlede konuştum bu konuyu ve annem bir başkasına vermeye karar verdi... artık kedi alcam gibi... 5 yıl soona tekrar köpee dönerim heralde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar