Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tubitak Bilgisayar Yarışması..

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Katılacak olan var mi okulda orta öğretim başarı puanina ekleniyor..Ben katılıcam ama daha yapacağım şeyi bulamadim 1 haftadir düşünüom 1 mayis a kadar waktim var bakalim..
Mesaj tarihi:
Bilgisayar yarışmasıda ne konuda?
Html programcılık yada cs mi?
Bakalım en uzağa kim bilgisayar atıcak yarışmasıda olabilir böle dersen:D[signature][hline]-houston gemi kontolden cikti. ne yapmam gerekiyor simdi. -orda ana panelde kirmizi bir dugme var goruyor musun? -evet goruyorum. -o dugme sana girsin. ahahah
Bir topic açılıyor
Topic: Wastiee şöle şöle yenilik isteriz!
Wastiee: Not enough gas... Harvest more gas...

Mesaj tarihi:
Alakası yok mesela Yeni Bir Java Applett'i yeni bir yazılım..Örnegin Connectorlar gibi oyun gibi..Geçen sene bnm arkadaşlar kuveyt'e kadar olan kesmin sismografini yaptilar..
Mesaj tarihi:
yok ya yalan oo. yani ben 2 dersten girdim kimya degilde fizige cok guveniyodum ve girdim ful yaptim ciktim, ama sinav soyle idiki yaptiginz islemleri gosterin felan diyodu, benim sonuclarim dogru olsada biraz baska boyutlar katiliyor olabilir[signature][hline]
Mesaj tarihi:
Ben fen matematik seçtim bilgisayar bölümü de vardı evet ama sadece bilgisayar üzerine değil hatırlatayim[signature][hline]Askinos, 06 July 2003 20:19 tarihinde demiş ki:
Kendini deleni Allah'ta deler gibi bir atasözü çıkarabiliriz burdan
Mesaj tarihi:
Ben bu sene hem Bilgisayar hem de Matematik dalında tübitak sınavlarına katılıyorum. Bilgisayar direk matematik. 50 soru ve hepsi zeka sorusu. Eğer zekanı hızlı kullanabiliyorsan ve zekan varsa yaparsın. Bilgisayarla yakından uzaktan alakası yok diycem o kadar da değil tabii de yani direk matematik. İstersen soru tiplerini merak ediyorsan elimde tonlarca soru örneği var 1-2 tane yazayım da bilgisayara benzemediğini gör :)
bu arada öss ye ek puan falan hiç önemli değil yani... eğer sen tübitak sınavlarında 1. 2. ve ya 3. olabiliyorsan (ki ek puan o zaman veriliyor) öss de hiçbir sorun yaşamazsın çünkü öss çok basit. Ama tübitak sınavlarına katılmış olmak bile ilerde çok işine yarayabilecek büyük bir referans senin için. O daha önemli yani hele hele yurtdışında okumak istiyosan. Öss ye puan vermesi gerçekten önemli deil yani. Bir de aynı zamanda soruların çözümlerinde yeni fikirler kazanıyosun. yani sorulara yaklaşımın değişiyo. ÖSS hazırlığı için de işe yarar yani.[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau
Mesaj tarihi:
said:
Unkn0wN, 16 February 2004 20:20 tarihinde demiş ki:
Ben katılıcam ama daha yapacağım şeyi bulamadim

bi de ben bu cümleden şunu anlıyorum ki sen test sınavına değil proje yarışmasına katılıyorsun. ki zaten anlatımından bu anlaşılıyor. Proje yarışması için zeki olmana gerek yok tabii... bir fikir üretirsin hocan yardımcın olur ve yaparsın yani...[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau
Mesaj tarihi:
bi kaç örnek yazabilirmisin ? soru örneği :P
arkadaşım demişti...
bi tanıdığı tubitak gibi bi sınavda ( bilgisayar dalında ) birinci olmuş, amerikada bi üniversiteden direk burslu olarak çağırmışlar :)

şu an robertte okuduğum için bi tübitak derecesiyle amerikaya gitmem pek zor diil :)
ama önce soruları görelim :P[signature][hline]Yukarıdaki yazıların yarısı yalandır...
Mesaj tarihi:
Infeqted sen şimdi Tübitakın fiziği full yaptın mı
lol
edit: cevaplar geldi mi

[Bu mesaj Aytoz tarafından 16 February 2004 23:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
abi fiziği bilmem ama matematikte geçen senenin birincisi 36 sorunun sadece 18 ini yaptı... full biraz zor gibi geldi...
bikaç soru örneğine gelince:

2002 bilgisayar olimpiyatlarının 13. soru (x+y)^19 ifadesinin açılımında x^7 y^12 teriminin katsayısı aşağıdakilerden hangisidir?
a) 10048
b) 16120
c) 46000
d) 50388
e) 95040
bu çok basit bir soru mesela... zaten bilgisayar sınavı kolay olur. 50 soru dan 40 ını falan yapman gereken bir sınavdır. Neyse 1-2 soru örneği daha göstereyim...

Soru 18:
8x8 Lik satranç tahtasında aynı satır veya kolon üzerinde bulunmayan 2 kareyi kaç değişik şekilde seçebiliriz?
a) 1200
b) 1236
c) 1568
d) 2196
e) 4096

soru 28:
boyutları aynı küplerin yüzeylerini, her bir yüzey farklı bir renkte olacak şekilde, verilmiş 6 renk ile boyamak istiyoruz. Ne türlü çevirilirse çevrilsin birbirilerinden farklı kalacak kaç boyanmış küp elde edebiliriz?
A) 30
b) 45
c) 90
d) 120
e) 360
... gibi[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau
Mesaj tarihi:
evet 18 c... kolay abi işte diyorum... çok zor değil hani... matematik olimpiyatları hayvani zor... yani 5-6 soru anca yaparım gibime geliyo :P o kadar değil de ne biliyim... çok zor yani[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau
Mesaj tarihi:
said:
Chemical, 16 February 2004 20:21 tarihinde demiş ki:
Bakalım en uzağa kim bilgisayar atıcak yarışmasıda olabilir böle dersen:D
heuehu ilginç bi yarışma :)[signature][hline]Lütfen Yerler Çöp Atmayın!
İmza:Kat Temizlikçisi
è lo zgrw che è il padrone dei mages(In Italiano)
[Bu imza zgrw tarafından 14 January 2003 02:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Ben daha önce girmi$tim Lise 1 de...

Kaç soru sorduklarını tam hatırlamıyorum yarısından çoğu mat. gerisi özellikle c ile ilgili sorulardı... programlamada yanlışlığı bulup düzeltiyorsun ve sorular şıklı değildi... Soruların altında yeteri kadar boşluk oluyor oraya cewaplıyacaksın...

Getirileri şunlar eğer ilk 3 e girersen ÖSS de tercihlerinde pc ile ilgili olan bölümlere ek puan getirio ama mesela tıp seçtin kesinlikle bir getirisi yoq ve eğerki dünya çapındaki sınavda ilk 3 ülke arasına girersen Öss sınawına girmeden istediğin bölüme yerleştiriliyorsun (ama gene pc ile ilgili bir bölüm olacak)...[signature][hline]İCQ::yapma:
MAİL::hrr:
CaPuLeT, 06 September 2003 11:28 tarihinde demiş ki:
Merhaba komutla paperdoll u nasıl açtırırım ?

[Bu mesaj _Sir_Lancelot_ tarafından 17 February 2004 16:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
onun dünya çapındaki sınavının hazırlıktestini okulda yaptılar
birinciye 150$lık hesap makinesi veriolardı
birinci 25 soruda 12 yaptı galiba
ki kendisi matematik manyağıdır, üsküdar amerikanda olanlar bilirler kendisini adı özgür
bende dahil olmak üzere sınava girenlerin 3te biri (15kişi girdi) 0 ve 1 doğru yaptı...
en kolay soru akrep yelkovan ve saniye'nin olduğu bi saatte belli bi zamandaki açıyı bulmaktı
1 doğru yapanlar da onu yaptılar ztn
Mesaj tarihi:
said:
n0body, 17 February 2004 00:48 tarihinde demiş ki:
soru 18 c olcak dimi
ewt de ewt de :P o kdr uraştım ehue

o soru tek bakışta yapılıyor zaten. Şıklar arasında 7'ye tek bölünebilen şık "C" şıkkı. E çarpanların arasında 7 olduğu için direk c yani. gibi bi mantık yürüttüm[signature][hline]rtc
Mesaj tarihi:
evet ilk aşamayı fazla kasmadan geçen arkadaşlarım var..kolaymış gerçekten..en azından sonrakine göre..bi de bizim okulda bi eleman var adam geçen sene dünya derecesi yaptı..kafadan istediği üni bilgisayar a gidicek..sınıftakiler öss kasarken dalga geçiyo adam..bide bu sene için tekrar hazırlanıyo..prestij mücadelesi altına oynucakmış..:)[signature][hline]Only in silence the word,
only in dark the light,
only in dying life:
bright the hawk's flight
on the empty sky.
Creation of Ea
  • Yeni Oluştur...