Eaglewingg Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Baslık aslında tam olarak acıklayıcı degil. Simdi ben netbeansin 6.1 sürümünü ( ayrıca ya 6.0 da) hem vista işletim sistemine hemde ubuntu 8.04 e kurdum. Her ikisindede ide aynı hatayı fırlatıyor. Yeni bir visual jsf web app yarattıgımda herhangi bir jsp sayfasının design kısmına gectigimde ide hata fırlatıyor. Ve bu hatanın sonucu olarak navigator penceresi boş gözüküyor. Ayrıca design kısmı(sürükle bırak kısmı) tam olarak kullanılamıyor. Özeti şu hatanın. java.lang.NullPointerException at org.netbeans.modules.visualweb.insync.models.FacesModelSet.findDesignContexts(FacesModelSet.java:832) at org.netbeans.modules.visualweb.insync.models.FacesModel.refreshAndSyncNonPageBeans(FacesModel.java:1778) at org.netbeans.modules.visualweb.designer.jsf.JsfForm.refreshModel(JsfForm.java:1098) at org.netbeans.modules.visualweb.designer.jsf.ui.JsfTopComponent.designerShowing(JsfTopComponent.java:2676) at org.netbeans.modules.visualweb.designer.jsf.ui.JsfTopComponent.componentShowing(JsfTopComponent.java:1296) at org.netbeans.modules.visualweb.designer.jsf.ui.JsfMultiViewElement.componentShowing(JsfMultiViewElement.java:129) . . Yani bu sekilde devam eden bir null pointer exception hatası. Neyse internette baya bir araştırdım fakat bu sorunla baska birisi karşılaşmamış. Ben dedim madem open source bi proje hatanın hangi metoddan kaynaklandıgını buluyum dedim. Metodu netbeansin deveplopment sayfasından buldum. Benim asıl istedigim bu kodlarda değişiklik yapıp tekrar derlemek istiyorum. Yani aslında bu kodları debug edip hatanın kaynagını ve mümkünse hatanın oldugu blogu try catch kullanıp hatayı orada ele almak istiyorum. Çünkü hata olustuktan cok cok sonra bir try catch blogu ile ele alınmış.Acaba bunu nasıl yapabilirim? Bir fikri olan varsa sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar