Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kürk Mantolu Madonna - Sabahattin Ali


Alcadras

Öne çıkan mesajlar

http://img.blogcu.com/uploads/erguvanlar_madonna.jpg

Bir tane başlığımız var o da epey önceleri açılmış. Ödev amaçlı bir şey. O yüzden yeni başlık açıyorum. Böyle bir başlık olmalı keza Türk edebiyat tarihinin yazılmış en güzel aşk kitabı. Aşkın güzelliğinin en şık betimlemelerle anlatıldığı muazzam bir eser. Bir defa okunmayla yetinilmemeli. Tekrar tekrar okunmalı. Okutulmalı.

S.Ali'nin 1943 yılında yazdığı kitap.
Vikipedi'den:
Kitapta Raif adlı karakter Maria'yı yani Kürk Mantolu Madonna'yı tutkulu bir aşkla sevmektedir ve tüm yaşamında sadece onunla beraber olduğu zaman diliminde ruhen gerçek manada yaşamıştır. Hayatta sevdiği tek insanla bir daha görüşememesinden dolayı insanlara karşı bütün inancını yitirir ve bir daha asla kimseye içini dökemez. Kitap iki bölümden oluşur, Raif Efendi'nin bugünü ve onun geçmiş yıllarını anlattığı bir defteri. Kitabın çok hoş, tatlı bir dili vardır ayrıca.

----

"insanlar birbirlerini tanımanın ne kadar güç olduğunu bildikleri için bu zahmetli işe teşebbüs etmektense, körler gibi rastgele dolaşmayı ve ancak çarpıştıkça birbirlerinin mevcudiyetinden haberdar olmayı tercih ediyorlar."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sabahattin alinin en iyi kitabıdır. kesin okunmalı. kuyucaklı yusuf ve içimizdeki şeytan dahil tüm kitapları okuyup ondan sonra okumanız tavsiye olunur, zira önce bunu okuduğunuz takdirde diğer şaheserlerine hak ettikleri ilgi ve değeri isteseniz de veremiyorsunuz. alexander dumas(oğul) tarafından yazılmış kamelyalı kadın romanının hikayesiyle benzerlikler bulunmaktadır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...