Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hamster Alıcam Ama ....

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Başlıktan da anlaşıldığı gibi hamster almaya karar verdim ..
Fakat bazı sorularım var

1-İki adet almayı düşünüyorum. Biri erkek biri dişi olmak üzere
Bunlar birlikte uyum içinde yaşarlar mı?
Bir de bunlar kesin çiftleşirler mi? Nurtopu gibi minik hamsterlar edinebilir miyim beleşe
2- Aşağıdaki kafes bunlar için uygun mudur?

3- Hamsterlara hastalık bulaşır mı?
4- Hamsterlar yıkanır mı?
5- Hamsterlar için aşılar var mıdır?
6- Ortalama kaç ay/yıl yaşarlar
7- 1 aylık falan hamsterlar almak istiyorum. Daha küçük olduklarından ölebilirler mi? Uygun yaş nedir hamster almak için ?

Hayatımda ilk kez hamster bakacağım. Neredeyse hiçbir bilgim yok
Yanıtlar için şimdiden teşekkürler

Mesaj tarihi:
acıkcası katlı değil tek katlı içinde az eşyalı. ki 2 tane beslemyi düşünüyorsun nerede olcak bu hayvanlar.. ha bide bunlar hızlı ve çok çoğalıyor, bence hiç 2 tane besleme.
Mesaj tarihi:
tellerin arası az aralıklı bir kafes tercih etmelisin kare boşluk olsa iyi olur. bende vardı böyle bi kafes kaçmıştı küçük olanı. bulmak azcık zor oldu keratayı =) bi de bu kafes çok sıkışık gibi geldi bana. hareket etmeli bu hayvanlar yoksa ölürler.

edik:imla
Mesaj tarihi:
3- Hamsterlara hastalık bulaşır mı?

Bulaşmaz.manyetik kalkan var hepsinde

4- Hamsterlar yıkanır mı?

yıkanır.ciftlestikten sonra gusül abdesti aldırman lazım.günde 20 cakis işlemi gerceklestirebilirler

5- Hamsterlar için aşılar var mıdır?

vardır.aids hepatit b grip aşısı falan.

6- Ortalama kaç ay/yıl yaşarlar

yaşamazlar.1 yıl yasıyo sanırsın sonra yatarlar.

7- 1 aylık falan hamsterlar almak istiyorum. Daha küçük olduklarından ölebilirler mi? Uygun yaş nedir hamster almak için ?

uygun yas ergenlik cagları 2. 3. ay
ölür
Mesaj tarihi:
diyerleride
ben aşı yapıldıgını duymadım
sütten çekildi isen anasından koptu ise direk rahat rahat bakarsın valla hiç bi masrafı yok 1 aylık bi hemstirin

edit:
bi hastalık bulaştıgınıda görmedim
sadece dikkat et yani fazla mıncıklama ellerinin yemek kokmamasına dikkat et
marul yada bi yemege dokundugukdan sonra eline alırsan direk yiyecek sanıp ısırıyorlar parmaklarını valla koparır bile o dışlerle
Mesaj tarihi:
yaw ben beslerken içine 1kg takaş atmıştım bilgiğin akvaryumda besledim valla oyuncagı evi mevi yok tu bee su yeri bile böyle modern değildi o zamna direk muhabbet kuşu sulugundan koyardık içine
  • Yeni Oluştur...