Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sabit diskim tıklıyor

GEd

Öne çıkan mesajlar

ilginç bir sorunum var , toshiba notebook var bende, arada sırada alet donuyor ve sag alttan(cd romun oralardan) harddiskin olduğu yerden tık tık tık diye sesler geliyor, bir süre sonra mavi ekrana alıyor kendini ve kapanıyor, bundan sonra tekrar açılabilmesi için windowsa format atmam gerekiyor,yoksa pc yüklemiyor windowsu

ama format sonrasıda aynı sorun devam ediyor, ilk başlarda 1 haftada 5-6 kere format attım,,dayanılmaz bir hale geldi tabi, şimdi ise ilginç bir yöntem buldum, ne zaman ki tık tık tık sesi gelip pc durma aşamasına gelse bilgisayarı hemen sağa sola sallıyorum(bildiğin yavaşca sallama,aşağı yukarı kaldırma falan) ve o esnada mouse ile bütün açık programları kapatıp ,pc yi kapatıyorum ,bu işlem yaklaşık 1 dakika falan sürüyor ve pcyi şekilden şekile sokuyorum , sallarken ses gidiyor harddisk(tahminim harddisk tabi belkide başka bir parçadır arızalı olan) tepki veriyor falan, uğraşlar sonucu kapatıyorum yani, bir süre sonra tekrar açabiliyorum formata gerek kalmadan sorunsuz,bir şekilde bilgisayarı kapatabilmem yetiyor yani.

Uzun zamandır bu durum olmuyordu, ama şimdi son 2-3 gündür tekrar olmaya başladı (sıcaklardan belkide??) önceleri ciddiye almıyordum çok nadir oluyor diye ama bu ara epey bir arttı , benim esas merak ettiğim bu sorunun en azından nerden kaynaklandığını tamir olmadan anlayabilir miyim ?

sadece harddiski değil bütün donanımı ve yazılımı kontrol eden bir yazılım birşeyler var mı ? fiziksel bir hata gibi görünse bile azda olsa yazılımsal bir saçmalık olma ihtimalide var.

daha önce başka bir notebookda kesin harddisk sorunu var derken main board sorunu olduğu ortaya çıkmıştı, bu nedenle önce sorunun hangi parçada olduğunu anlarsam en azından ona göre tedbir alabilirim (yeni harddisk alma falan gibi).

şu ana kadar google ve üzerinden ulaştığım bilimum program pek bir tırt çıkmıştı, hiç bir işe yaramamışlardı açıkcası.

Arkadaş şurda sorun var bilgisayarında diyebilecek program arıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

hdd kafa atıyor, fazla ömrü kalmamış. bilgilerini en kısa sürede yedekle. yakında hiç çalışmayan bi hddye sahip olabilirsin.

edit: sorun bariz olduğu için ve hafiften wall of text olduu için okumadan yazmıştım, ama sorunun %99 dediğim gibi.
illa ki progam istiyosan ama bu adamların yaptığı şunu bi dene belki tatmin olacağın bi sonuç çıkar.
Sosyal ağlarda paylaş

ona hard diskte bad sector oluşması deniyor yanlış bilmiyorsam.
yani har diskinde bir bölüm kalıcı olarak uçuyor sebebi de hard diske bir şey yazarken senin çözüm olarak bulduğun şeyin olması yani hard diskin sallanması.

tamiri mümkün değil hard diski değiştirmen lazım.

senin bulduğun çözüm de sallarken orayı atlatıyor olabilirsin hehe ilginçmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

auhauha o da ilginç bi yaklaşım. :) bad sector ööle ses yapmaz, sallayınca orayı atlayıp çalışması da apayrı bi komedi olmuş :P ama sallayınca kafanın tıklamasının nedeni giderilmiş oluyodur büyük ihtimalle, ki o kafaların öyle çıt çıt ikide bir kontrolsüz abuk subuk oynaması pek iyi değil; "kafa" ile disk arasında çalışma sırasında milimetrenin bilmemkaç yüzde biri kadar yükseklik oluyor, değdi mi gitti yani.
Sosyal ağlarda paylaş

heheh sallanarak olmaz o işler ya naptınız. yukarda yazdığı gibi kafa ile disk arasında çok ufak bi mesafe var. değdiği anda çiziliyor ve güm oluyor orası. yazım işi manyetik olarak yapılıyo diske. vs vs..
tıklamalar varsa hdd değiştir bi zahmet..
Sosyal ağlarda paylaş

sabah açtım pcyi 3 kere arka arkaya yaptı yine aynı sorunu , ilk başta 45 derece kaldırmam yetti , pcyi kapatabildim , sonraki seferlerde 90 derecelik bir açı ile epey uğraştıktan sonra kapatabildim.

şimdi yedeklemediğim, kalan dosyalarda dahil herşeyi yedekledim.

format ve yeni harddisk icin 1 hafta beklemem gerekiyor çünkü bilgisayarda proje hazırladığım için acil olarak bana lazım şu anda.Çok zor zamanda yakaladı bu sorun beni.

Umarım dahada çoşmaz sorun şu 1haftada.
Sosyal ağlarda paylaş

5 gün daha dayansın soracam ona ben,

3 saatte bir tam önemli birşeyin ortasındayken tık tık başlıyor, salla babam salla kapatıcam diye ölüyorum.

bide başında değilken kapandı bir kere mavi ekranla, açılmadı 3-4 sefer, kabloyu takın düğmeye basın falan diyor.

dedim eyvah fomat lazım, sonra şansa açıldı, çocuk gibi başından ayrılamıyorum notebookun, yemeğe gidiyorm kapatıyorum, wcye gidiyorum kapatıyorum öyle gidiyorum falan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...