Adiemus Mesaj tarihi: Ocak 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2004 Sokaklarda yasamak zorunda olan binlerce insan dururken hayvanlar, hos..[signature][hline]`eğer tanrı varsa, parmağını bile kıpırdatmadan tüm kötülüklere nasıl katlanıyor` stendhal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
swiftbew Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 ben köpeğimden dolayı 2-3 veteriner tanıom gider konuşurum onlarla.. ayrıca bence güzel bi düşünce[signature][hline]Cennetin olmadığını düşle Denersen kolaydır Cehennem yok altımızda Üstümüzdeyse sadece gökyüzü Tüm insanların bugün için yaşadığını düşle.. [Bu mesaj swiftbew tarafından 14 January 2004 19:20 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
extacy Mesaj tarihi: Ocak 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2004 bütün hayvan sevenler toplanıp karar verilmeli[signature][hline]http://www.miracle-dreams.com I'm Dead Human Azimle Sıçan Dağı Deler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aegean Mesaj tarihi: Ocak 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2004 şahsi görüşüm hayvanlardan önce sokakta yaşayan insanlarımızı toplamalıyız, o yönde bir çalışma yapılmasını dilerdim[signature][hline]In the grace... of the love we rise in pain... and death is not far away soon we'll sleep and never wake up again... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Recall06 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2004 Türkiyede yüzbinlerce sokak cocugu varken sokaktaki iti kopegi beslemek icin ugrasanlara acıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Recall06 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2004 Dünyanın hiç bir yerinde açlıkdan ölen sokak hayvanı görmedim. Zaten o hayvanların şehirlede yaşaması ayrı bir saçmalık. Ve gene zaten o hayvanları şehirlere getiren yüce hayvanseverler. Doğadan al sen hayvanı evine kapat 100 metre kare alanda gunde 2 3 kere sokağa çıkar sonra hayvansever ol. Git kardeşim git işine. Birde şimdi hayvan barınakları yapıyorlar. Ulan bırakın özgürce GEBERENE kadar yaşasın hayvanlar. Onların uzun yaşama gibi bir kompleksi yok ÖZGÜR olmak onların tum amacı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aegean Mesaj tarihi: Ocak 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2004 recall a katılmamak elde değil, koca ankarada kaç aşevi var merak ediyorm, ayrıca aklımın almadığı bir diğer konuda sokak hayvanlarını korumak vs vs için bu kadar dernek varken sokakta yasayan insanları kurtarmak için bi kaç tane dernek var, bide tv lerde marifetmiş gibi evinde 200-300 kedi besleyen adamları göstermiyolar mı sinir oluyorm[signature][hline]In the grace... of the love we rise in pain... and death is not far away soon we'll sleep and never wake up again... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wendigo Mesaj tarihi: Ocak 16, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2004 said: Recall06, 16 January 2004 01:44 tarihinde demiş ki: Dünyanın hiç bir yerinde açlıkdan ölen sokak hayvanı görmedim. Zaten o hayvanların şehirlede yaşaması ayrı bir saçmalık. Ve gene zaten o hayvanları şehirlere getiren yüce hayvanseverler. Doğadan al sen hayvanı evine kapat 100 metre kare alanda gunde 2 3 kere sokağa çıkar sonra hayvansever ol. Git kardeşim git işine. Birde şimdi hayvan barınakları yapıyorlar. Ulan bırakın özgürce GEBERENE kadar yaşasın hayvanlar. Onların uzun yaşama gibi bir kompleksi yok ÖZGÜR olmak onların tum amacı. bişey diyemiyorum, demek istemiyorum... ben sokakta açlıktan ölen çok hayvan gördüm, açlıktan, hastalıktan... çok kötü muamele gören hayvan gördüm, dövülen, tekmelenen. hayvanları şehire getiren bizlermiyiz? gülüyorum. sen daha amfibik bir oluşumken zaten burası onların eviydi... o barınaklar, hayvanların özgürlüğünü kıstlamak için değil, hayvanları insalardan korumak için yapılıyor çoğu zaman. Sokaktaki aç insanlara yardım edilmesin demedik ki hiçbir zaman. sadece bizi şimdilik aşar bu ama gene de bir fikriniz varsa hepberaber onlara da elmziden gelen yardımı yapalım dedik. Bu projeyi yürütebilirsek, daha kapsamlısına girişelim dedik... Siz belki iyiniyetle başlamışssınız postlarınıza ama olay hayvanlara, hayvanseverlere saldırı boyutuna gelmiş. Hayvanların ilk derdi özgür olmak değil, üremektir, her canlı gibi. Yaşamak için, soyunu sürdürmek için üremek. Hiç bir hayvanla evde yaşamadıysan zaten, bir evi bir hayvanla paylaşmanın ne demek olduğunu bilemezsin. o yüzden sen işine git! Ki burada meselemiz zaten evdeki hayvalar değil, sokakta kötü şartlarda yaşayan ve yardıma muhtaç olanlar. Duygu sömürüsü ve demogoji yaparak konuyu saptırmanıza izin vermeyeceğim. Bu fikre karşı olanlar, destek vermek istemeyenlerde elbette fikirlerini belirtsinler ama dozunu ayarlamak şartıyla. Burada bize saldıracağınıza, SİZ sokakta yardıma muhtaç olan insanlar için birşeyler yapmaya başlayın biz de size yardım edelim. Boş boş konuşmaktansa bir eyleme geçin o zaman. yıkıp yokedeceğinize alternatif yaratın![signature][hline]smthng about sx&drt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eno Mesaj tarihi: Ocak 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2004 Bu projenin faydalarına inanıyorum... Sokaktaki aç insanlar demişsiniz.. Peki o sokaktaki aç insanların pek çoğunun, yine sokaktaki başıboş hayvanlarla dost olduğunu ve yeri geldiğinde yemeklerini onlarla paylaştıklarını biliyormusunuz... Sözü edilen projeye bu ana kadar inanarak destek verdim, şimdiden sonra da bu desteğimi yine inanarak sürdürmekte kararlıyım..[signature][hline]Profocio Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-ryan- Mesaj tarihi: Ocak 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2004 Wendigonun söylediklerine katiliyorum. Insanlar biraz daha iyimser yaklasirsa duruma daha güzel olacak. Basinizda bulunan aptal hükemetin muhalefeti gibi laf salataligi yapmak yerine, imkanlari olanlar da baska seylerde yardim projesi üretsinler. Dogru olan bu dur. Bunun disindaki yaklasim tarzinin da insanlik davranisi oldugunu düsünmüyorum.[signature][hline]i have no tears, there is only pain Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Ocak 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2004 said: Recall06, 16 January 2004 01:35 tarihinde demiş ki: Türkiyede yüzbinlerce sokak cocugu varken sokaktaki iti kopegi beslemek icin ugrasanlara acıyorum. Peki önerin ne? Daha doğrusu bir önerin var mı? Bana kalırsa senin dediğin "Hayvanları kurtaracağınıza insanlara yardım edin" Peki sen ne yaptın bugüne kadar evsizlerle ilgili? Oturduğun yerden ahkam kesmek kolay oluyo di mi? Somut bişeylerle gel karşımıza, yardım iste, cevap alamazsan o zaman haklısın. Ama burda bişeyler yapmaya çalışan insanların çalışmalarını baltalama.[signature][hline] karpuz, 02 December 2003 16:19 tarihinde demiş ki: You hödö you hödö my self controoool hödödö hödö Dırırırı DIIIII dırırıııı DIII Emaleth, 03 December 2003 18:37 tarihinde demiş ki: hödöhödöyle dırırıdııları da birleştirsen şahane olacak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ocak 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2004 işte asteroth doğru sölemiş. benim de bi tercih şansım olsa aç insan ile aç köpek arasında muhtemelen insandan yana kullanırım tercihimi. ama bu tercih mecburi değil. ve ortada da böle bi tercih yok açıkçası. yapılan davranış iyi bir davranış ve takdir edilmeli. buna böle dicenize yapılabilecek olan bir lüks olan hayvan kuaförlerinden ve deluxe pet mamaları satan firmalardan mecburi insani gıda yardımı alımı olabilir. veya hadi olmasın ama bu güzel davranışa da böle sebeplerle karşı çıkmayın.[signature][hline]After years of hard researching, I have discovered that I am a chick magnet! The only problem is that someone messed up my polarity... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aegean Mesaj tarihi: Ocak 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2004 şahsen karşı çıkmıyorm ama oluşum yolun başında gibi, belki amaç değiştirmeyi düşünürler diyerekten fikrimi belirttim[signature][hline]In the grace... of the love we rise in pain... and death is not far away soon we'll sleep and never wake up again... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Ocak 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2004 said: Recall06, 16 January 2004 01:35 tarihinde demiş ki: Türkiyede yüzbinlerce sokak cocugu varken sokaktaki iti kopegi beslemek icin ugrasanlara acıyorum. said: Adiemus, 14 January 2004 00:20 tarihinde demiş ki: Sokaklarda yasamak zorunda olan binlerce insan dururken hayvanlar, hos.. Atılan mesajları okumuyor musunuz? Ya da daha vahimi; okuduğunuz halde mi bu mesajları atıyorsunuz? Üzücü. Evet Recall ve Adiemus, eğer "veterinerleri hayvanlardansa sokak çocuklarına yardım etmeye çağırmak" gibi abuk birşey değilse bu mesajlarınızın amacı, bu durumda ben de mecburen soruyorum; nedir elle tutulur öneriniz sokak çoukları sorununun çözümlenmesi hakkında? Yoksa öneriniz ya da fikriniz yok mu? O zaman birşeyler yapmaya çalışan insanlara sırf laf olsun diye mi sataşıyorsunuz? Yoksa çok duyarlısınız ve siz bu duyarlılıkla kendinizi yerken, hayatınızı başkalarına adamışken -ama sadece eleştirerek, üretmeden, hatta çalışmadan- birilerinin gerçekten birşeyler yapmaya çalışması mı rahatsız ediyor o duyarlı ruhlarınızı? Ya da sadece konuyu dağıtmak veya post kasmaktan mı ibaret bu tutumun amacı? Wendigo, Antalya'da birkaç veteriner tanıyorum, Ankara'da da var bir tane zevkle katılacağına inandığım. Hepsine genel olarak bahsederim, site hazırlıkları falan bitince de bir mail list hazırlarsanız ona ekleriz. Antalya'da yardıma ihtiyacın olursa buralardayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Adiemus Mesaj tarihi: Ocak 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2004 Ben sokaktaki insanlara da hayvanlara da yardim etmiyorum. Ama maddi durumum buna yetecek kadar iyi olsaydi sokaklarda yasayan insanlar icin birseyler yapmayi sokaklarda yasayan hayvanlar icin birsey yapmaktan daha onemli ve oncelikli tutardim. Burda kimseye akil vermiyorum, sadece bana dogru gelmiyor boyle birsey ve desteklemeyi de dusunmuyorum. Gereklidir veya gereksizdir orasini bilemem, zaten kimseye ugrasmayin boyle gereksiz seylerle tarzinda birsey de demedim demis olsaydim bile bunlar benim goruslerim olurdu, kanun niteliginde olmazlardi. Ayrica bir forum moderatoru tarafindan soylenmis "post kasmak icin mesaj atmak" lafi da cok üzücü. Ne kadar ve nasil mesaj attigima isteyen bakabilir, umrumda da degil paticigin forumunda post kasmak, yok eger siz dusunceleri soylemeye post kasmak diyorsaniz yolunuz acik olsun derim.[signature][hline]`eğer tanrı varsa, parmağını bile kıpırdatmadan tüm kötülüklere nasıl katlanıyor` stendhal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
armra Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Aslın da forumun üstlerinde yeterince açıklama yapmaya çalışıldı ama gerçekten bunlar spekülasyon bu şekilde 2 ile 2 yi bile toplayamazsınız . Yani belli bakış açısı ve vizyonda istemiyor aslında. Temel şeyler. Yazılabilcek cevap verilebilecek çok şey var aslında ama gerçekten bazıları tarafından anlaşılacağını sanmadığım için ... Sığ yaklaşımlar Maksadını aşan yazılar Yazık[signature][hline]rüzgarıma kapılma çeşidim olursun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 adiemusun haklılık payı var.[signature][hline]After years of hard researching, I have discovered that I am a chick magnet! The only problem is that someone messed up my polarity... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
armra Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Ya ne biliyim işte; statü sembolü olsun diye hayvan beslemeyenlerle mi karıştırılıyoruz acaba yada artık habitatı şehirler olmuş bazı hayvanlara bi şekilde yardım etmeye çalışılıyo .Burayada bi topik açmış wendigo olay bu yani aslında gönüllüler var mı ? (soru işareti) Diğer tartışmalar neden kaynaklanıyor anlaya bilmişte değilim en demegog kim yarışması felan mı var Gönüllülerin katkısıyla büyüyen bi olay (Bu arada ben uzun zamandır da hayvan beslemedim ,yani beslemek böyle hayvan severim panter emelim olmakta gerekmiyor) said: armra, 08 January 2004 00:36 tarihinde demiş ki: çok güzel bir düşüncenin ürünü gelişmiş ülkelerde hiç sokak hayvanı olmadığı gerçeği düşündürücüdür [Bu mesaj armra tarafından 08 January 2004 00:36 tarihinde değiştirilmiştir] said: armra, 08 January 2004 19:10 tarihinde demiş ki: Sanırım spekülatif bir laf etmedim ama haber bültenlerindekinden daha farklı bir anlayıştan bahsetmek istedim. Hayvan sevgisinin insanlar (ülkeler) arasında büyük farkı olduğunu duymadım. Sorun esasında sosyal kurumlara (NGO) olan destek ve bakış açısı sanırım. Sonuç olarak istatistiksel açıdan olsun başka kriterlerde olsun toplumların eğitim ve bilinç düzeyini ortaya koyan bir göstergedir. Wendigo çok nazik bir şekilde cevap vermiş fakat ; sosyal sorunlar (sosyolojik , fiziksel hatta psikolojik etmenlere rağmen) hernekadar içiçe olsalarda, gönüllü işbirliği gerektiren eylemler ayrı ayrı ele alınmalıdır. Sonuçta getirilecek yapıcı eleştiriler akıl temelinde ve alternatif sunar tarzda olmalıdır. (Her sene kışın daha çok hatırlanır ki ... olay budur[signature][hline]Show No Mercy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 said: cenx, 13 January 2004 18:16 tarihinde demiş ki: bayaaa bi önce ben daha paticikte yeniyken bi muhabbet esnasında bi arkadaş köpeim çok kötü demişti (kardeşi felan baya ağlıyomuş durumu görünce, babasıda kesin ölür bu diomuş (anlamış adam)) bende sabahın 4 ünde kalktım gittim arkadaşın yanına (hayatımda ilk kez görüodum adamı) neyse muhabbet felan paticikten vardı zaten(o zamanlar ultimatr/forum du tabi ne paticii) gittik sabah sabah arıyoruz bi yer bulduk neyse adam bi ilaç vericek 80 kaat istedi bizden (düşünün 3 yıl önceleri kaç para 80 milyon) kafam girsin o veterinere. ismini kliniginin ismini buraya yaz, kimse gitmesin. hayvanimizi kime emanet edebilecegimizi bilelim.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 said: Recall06, 16 January 2004 01:35 tarihinde demiş ki: Türkiyede yüzbinlerce sokak cocugu varken sokaktaki iti kopegi beslemek icin ugrasanlara acıyorum. git o zaman kendin bir insiyatif baslat, sokak cocuklarini kurtar. ben de senin gibi baslatilan pozitif tesebbuslere 'aciyan' tiplere aciyorum.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 said: Recall06, 16 January 2004 01:44 tarihinde demiş ki: Dünyanın hiç bir yerinde açlıkdan ölen sokak hayvanı görmedim. hangi dunyada yasiyorsun ? bizim bulundugumuz yer dunya. gunes sisteminde 3. gezegeniz. yolun buralardan gecerse ugra. said: Zaten o hayvanların şehirlede yaşaması ayrı bir saçmalık. Ve gene zaten o hayvanları şehirlere getiren yüce hayvanseverler. Doğadan al sen hayvanı evine kapat 100 metre kare alanda gunde 2 3 kere sokağa çıkar sonra hayvansever ol. Git kardeşim git işine. Birde şimdi hayvan barınakları yapıyorlar. Ulan bırakın özgürce GEBERENE kadar yaşasın hayvanlar. Onların uzun yaşama gibi bir kompleksi yok ÖZGÜR olmak onların tum amacı. toplum konulariyla ilgili cehalet konusunda boylesine ustun performans sergileyen biri ilk kez cikiyor. belki haberdar degilsin 'evcil hayvan' diye bir kavram var. evcil hayvanlar bundan 10 bin yil once insanlarin ihtiyaclarini karsilamak uzere evcillestirildi. kediler tahil anbarlarini tuttu kopekler de av gruplarina katildi. sehirlere bir kere yerlesen evcil nufus da haliyle kaldi. cok degil bundan 200 yil oncesine kadar bir tahil ambarini korumanin en iyi yolu evcil hayvandi. hic kimse kopekbaligi getirip dogadan beslemez. kimse evinde komodo ejderi beslemez. evcil hayvan zaten vardir.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 said: Adiemus, 17 January 2004 15:30 tarihinde demiş ki: Ben sokaktaki insanlara da hayvanlara da yardim etmiyorum. Ama maddi durumum buna yetecek kadar iyi olsaydi sokaklarda yasayan insanlar icin birseyler yapmayi sokaklarda yasayan hayvanlar icin birsey yapmaktan daha onemli ve oncelikli tutardim. Burda kimseye akil vermiyorum, sadece bana dogru gelmiyor boyle birsey ve desteklemeyi de dusunmuyorum. Gereklidir veya gereksizdir orasini bilemem, zaten kimseye ugrasmayin boyle gereksiz seylerle tarzinda birsey de demedim demis olsaydim bile bunlar benim goruslerim olurdu, kanun niteliginde olmazlardi. Ayrica bir forum moderatoru tarafindan soylenmis "post kasmak icin mesaj atmak" lafi da cok üzücü. Ne kadar ve nasil mesaj attigima isteyen bakabilir, umrumda da degil paticigin forumunda post kasmak, yok eger siz dusunceleri soylemeye post kasmak diyorsaniz yolunuz acik olsun derim. sokak cocugu denilen sey, turkiye cumhuriyeti kanunlarina gore turk vatandasi statusunde bulunan, yasi da resit olmayan bir sahistir. insandir. bir insanin ihtiyaclari ile bir hayvanin ihtiyaclari asla bir olmaz, ikisinin burokratik islemleri, kanuni durumu da bir olmaz. dahasi bunun da ustune bunca buyuk caba sarfederek yardimci olacagin sokak cocugunun, insanlarda 'secme yetenegi' ve 'secim yapma hakki' olmasindan dolayi gidip yine tiner bulup cekmesi imkani her zaman mevcuttur. sokak cocuklarina yardim etmek, cocuk alip buyutmek gibi bir sey.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ocak 21, 2004 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2004 adamlar güzel bir projeye girişmiş herkez istediği projeye girişebilir.. bence genede bu tip bir olay için öncü olması vs. iyi bir olay umarım sokak çocukları vs. içinde bu tip projeler ortaya çıkar..[signature][hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider.. Çok abuk subuk bir ismim var bana artık orc da diyebilirsiniz sadece orc :-p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Recall06 Mesaj tarihi: Ocak 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2004 Herkes istedigini yapsın.Benim bu işlere suan icin ayıracak zamanım yok. Ama Robin Hoodculuk oynamak isteyen kisiler hayvanlara degilde insanlara yardim etmek icin o bos vakitlerini degerlendirseler daha faydalı olur. Veya hayvanları korumak yerine insanları hayvanlara eziyet etmemek icin egitmeye calissalar daha etkili olur. Eger gunun birinde sosyal yasama katkıda bulunmak istersem bu kesinlikle hayvanlarla baslamaz. İnsanlara yardim etmenin bir cok yolu vardır. Hayvanlara ayıracagınız zamanı kimsesizler yurtlarında kalan cocuklara ablalık veya abilik yaparak degerlendirebilirsiniz. Veya o yurtlara bilgisayar alabilirsiniz. Onlara ders verebilirisiz haftada 2-3 saat. Yaşlılar evlerine ziyaretler duzenliyebilirsiniz. Sigara ile savasanlar derneklerine destek verebilirsiniz. Hayvanlara verebileceginiz o yemek paralari ile dunyada insanların yararına olucak bir cok seyi yapabilirsiniz. Evlerinizde ictiginiz sutlerin kartonlarini biriktirip satıp kaynak elde edebilirisiniz. Kullandıngınız bir cok urunun geri donusumlu kagittir ve bu copleri satabilirsiniz. Sokak cocuklari icin gidip vakıflardan para talep edip guzel calısmalar yapabilirsiniz. Bunları ornek olsun diye yazdım bazilari sanki insanlar icin yapıcak birsey kalmamıs gibi "oneri verdinde konusuyorsun" tarzı cevaplar vermis. Neyse ya bu konu icin bu kadar zaman ayırmak ve yazmak bile anlamsızdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wendigo Mesaj tarihi: Ocak 21, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2004 Senin şu an bu işlere ayıracak vaktin olmaması çok üzücü... Ben şu anda yüksek lisans yapıyorum, haftada üç gece bir barda çalıyorum, rehber olarak turlara çıkıyorum ve aktif olarak içerik güncellediğim 3 site, yapmakta olduğum [profocio, sokakmelekleri, antalya kız meslek lisesi, borex] 4 site var.. eh bunun yanısıra bir de hayatım... Kitap okumaya da vakit ayıramayacak kadar yoğun olmak diye de birşey var değil mi? Bu topic de kimseyle polemiğe girmek istemiyorum ama bakış açılarımızın farklı oluşundan da öte bir anlayış çelişkisi var aramızda, yani aynı platform da seninle anlaşıp, uzlaşamayız. Dünya görüşlerimiz farklı açıkcası. Tabiatı algılayış şeklimiz farklı... İlerde umarım, insanlık için, senin gibi düşünler birşeyler yaparken, çöken ekolojik sistemin felaketleri olduğunu kavradıklarında "biz ne yaptık" diye dövünmezler! Bu sevgi meselesi, bu tercih meselesi değil bir sürü kişinin anlatmaya çalıştığı gibi. Yani insan mı hayvan mı diye sormuyor kimse. Bir tercih yapmıyoruz burada. Ama farklı düşüncelerin olması da güzel, ki karşılaşacağımız değişik fikirleri ve görüşleri az çok görebiliyoruz. Bizimle aynı fikirler ipaylaşanlardan destek bekliyoruz, paylaşmayanlarında canları sağolsun... Ama unutmamak lazım ki, eleştiri, olumlu olduğu sürece saygı görür karşıdan. Ve robin hood culuk oynamak istesem, zenginden-fakire mantığıyla, çok akıllıdan ihtiyacı olana biraz akıl vermekle başlardım sanırım. Son olarak "insanları hayvanlara eziyet etmemek icin egitmek" gibi bir durum söz konusu olamaz. Hayvandan korktuğu için, bunu bastırmak için sadistlik sergilemeyen ve içinde doğa sevgisi olan herkez zaten hayvanlarla barışıktır ve dokunamasa bile hiçbir hayvandan zarar gelmeyeceğini bilir. Gerçekten bu aşamadan sonra bu insan-hayvan seçimi tartışmasını sonlandırdığımızı umarak [herkes fikrini belli etti sanırım], yeni fikirlerle ve desteklerle devam edeceğimizi umuyorum...[signature][hline]smthng about sx&drt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar