Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

::DUYURU:: paticik ailesinden destek bekleniyor

Wendigo

Öne çıkan mesajlar

Sokak Melekleri Paticik Kullanıcılarından destek bekliyor

::sokakmelekleri nedir?

sokakmelekleri; bir grup gönüllü tarafından oluşum aşamasında olan ve temel amacı sahipsiz sokak hayvanlarına yardım etmek olan bir gönüllüler organizasyonudur. Temel amaç sokaklarımızda kötü muamele gören, bakıma muhtaç olan ya da tedaviye ihtiyaç duyan hayvanlara yardım etmektir. Aynı zamanda hayvan hakları ihlallerine karşı durmak, hayvanlar konusunda toplumu bilinçlendirmek, yanlış kanıları ortadan kaldırmak amaçlanmaktadır.

::hedeflenen destek nedir?

sokakmelekleri sadece sokaktaki hayvanlara değil, aynı zamanda yardım kuruluşları ya da belediyelerce yaşatılan bakımevlerine de destek vermeyi amaçlamaktadır. Destek veren ve kapılarında sticker bulunan veterinerler ve klinikler %25'ten %100'e varan indirimler sağlamaktadır. Destek veren gıda firmaları ve kurumlar aracılığıyla bakımevlerine gıda/kuru mama ve veteriner desteği sağlanması amaçlanmaktadır. sokakmelekleri prensip olarak para yardımı kabul etmemekte, para yardımı yapmak isteyenleri gönüllü derneklere yönlendirmektedir.

::paticik ne yapabilir?

sokakmeleklerinin hedeflenen mekanizmasında gönüllüler en büyük rolü oynamaktadır. Her ilden [hatta büyük illerde her semtten] gönüllüler yakınlarındaki veterinerlerle bağlantıya geçerek destek isteyebilirler. Bu sayede aramıza katılan bir veteriner hekim ya da klinik, sokakta zarar görmüş hayvanlara yaptığı bakımda/tedavide belirteceği oranda indirim yapacak ya da ücret talep etmeyecektir. Bunun yanı sıra destek verenler,hazırlanmakta olan sayfamızda yer alacak ve desteklerinin küçük bir karşılığı olarak, reklamları yapılacaktır. Çevrenizdeki hazır yemek firmaları, lokantalar, yemekhaneler ya da kasaplarla bağlantıya geçtiğiniz takdirde yapacakları gıda yardımlarının en yakın barınağa yönlendirilmesinde sokakmelekleri aracı olacaktır. Aynı şekilde verdikleri destek karşılığında, destek verenler listesinde yer alacaklardır. Ayrıca kişisel sitelerinize koyacağınız bir banner bile destek olacaktır.

::sahiplendirme

sokakmelekleri aynı zamanda sokaklarda kötü koşullarda yaşam savaşı veren dostlarımızın barınaklara/sahiplere kavuşmasında da aracılık yapacaktır. Unutulmaması gereken, bugün birçok barınağın imkansızlıklar yüzünden kapasitesinin üzerinde doluluk yaşadığıdır. Eğer bu imkanlar desteğinizle iyileştirilebilirse, birçok hayvan daha iyi şartlara kavuşacaktır. Ayrıca, barınaklardaki hayvanların yeni sahiplerine kavuşması amacıyla, fotoğraf galerisinde resimleri, tanımları yer alacaktır.

::içerik desteği

Tüm bunların dışında; sokakmelekleri, sitesi için muhabirlere de ihtiyaç duymaktadır. Site içeriğini zenginleştirmek için yerel haberleri aktaracak, hikayeler yazacak ve bilgilerini paylaşacak dostlara ihtiyacımız var. Bu sokakta gezerken çekeceğiniz bir resim de olabilir, yaşadığınız bir olay da olabilir. Bunun yanısıra her türlü fikre de açığız. Bu konuda yapılabilecek herhangi birşey hakkında fikirleriniz de çok değerli.

::destek vermek için

site yayına bşlayana kadar destek vermek ya da bilgi almak için [email protected] adresine mail atabilirsiniz.

-destek verenler
::Profocio.Net [www.profocio.net]
::seksendort.com [www.seksendort.com]
::mesci.com [www.mesci.com][hline]smthng about sx&drt
Sosyal ağlarda paylaş

Cok guzel bir dusunce.. Fakat bu destegin sadece hayvanlara degil, sokak cocuklarina da yapilmasi sanki biraz daha faydali olacakmis gibime geliyor.. Kisisel dusuncemdir.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp.
www.ekohost.net
Sosyal ağlarda paylaş

walla sharky ağzımdan almış.sokakda yaşayan o kadar aç çocuk varken.

mesela bu gün izledim belediyeler soğuklar geçene kadar sokaklarda yaşayan insanları spor salonlarında toplamaya başlamış.e soğuklar geçince bu insanlar yine sokaklara dönecekler.bu çookk çok güzel bi düşünce ama insan önceliklli olmalı bence.[hline]Mazhar Alanson-Cem Yılmaz:
Bir zamanlar fırtınalar estirirdim
Bilmiyorumki kafam çok karışık.?

[Bu mesaj Ra_d tarafından 08 January 2004 01:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar kesinlikle haklısınız sokaktaki çocuklar için ama şu an için gerçekten yapabileceğimiz bir şey bu proje. Sokak çocukları için de yapabileceklerimiz vardır mutlaka ama yapabileceğimiz bu iken çocuklar için bir şey yapamıyoruz diye bundan vazgeçmemeliyiz bence....

Sokak Çocukları gerçekler ve oradalar biliyorum ama yaşadığım kentte [Antalya] belki büyük şehirler kadar çok değiller. En azından sokakta ben neredeyse hiç sokak çocuğu görmüyorum [sokak çocuğu derken: sokakta barınmak zorunda kalanları kastediyorum, elbette sokakta kötü şartlarda çalışan/dilenmek zorunda bırakılanları değil]. Mutlaka İstanbul'da durum farklıdır ama yapabileceklerimizi gördükten sonra böyle birşeye de hep beraber kalkışabiliriz. Neden olmasın?

Fikirleriniz için sağolun ;)[hline]smthng about sx&drt
Sosyal ağlarda paylaş

Valla istanbuldaki eskiden çok iyiydi...

Sonra bozdular işi paraya döktüler inanılmaz şekilde ve inanılmaz kötü servis veriyorlar.1000 tane tanıdığımın kedi köpeğinin ölümüne sebep oldular.Dedikodular vardır orası hakkında...

Ama bak iyi olduğu dönemde ayrılan bir kaç kişi veterneryum veya veterinerium diye bir yer kurdular.Orası epey kaliteli bir yermiş diye duydum.Tabii antalyayı bilemiyeceğim.Ama Istanbulda böyle...

Animaliada bilinçsizlik vardı epeyce en son zamanlarda aldığım duyumlara göre.Yanlış aşılar hedeler hödöler yanlış teşhisler...

Tabii destek çıkabilirler ama bilemiyorum.Mali açıdan çok iyi durumda oldukları şüphe götürmez birşey.[hline]He shall appear to thee and thou shall know him.He is no son of God, he is the son of the earth.
Facito aliquid operis, ut semper te Diabolus inveniat occupatum.
Sosyal ağlarda paylaş

Islerimden arta kalan zamanlarda site konusunda destek verebilirim. Sen zaten biliyorsun bunu. Tasarim konusunda bir istegin var ise mail atarsin yine. Cumartesi gel the bar`a da konusuruz. Cikip yine bir sarki söyle ama.

Hadi öptüm görüsürüz.[hline]i have no tears, there is only pain
Sosyal ağlarda paylaş

Güzel bir başlangıç. insanın içi gidiyor sokakta, kıyıda, köşede berbat bir halde görünce.. ama bencede öncelikle çocuklar için bir adım atılmalı. tabi bu hayvanlar için "hayır!" dediğim anlamına gelmesin sakın.
biz samsunda zaten elimizden geldiğince yardım ediyorduk rotaract bünyesince. ama ne yazık ki ayrılmam gerekti ordan.
ama şimdi de eskisi kadar olmasada yapıyoruz birşeyler.. bulduğumuz yavruları veterinere götürmek gibi v.s.

sizlere kolay gelsin.
eğer yapabileceğim birşey olursa (samsundan), herzaman hazırım.
eywallah.[hline]my..
(icq) - (site) - (e-mail)
Sosyal ağlarda paylaş

Sanırım spekülatif bir laf etmedim ama haber bültenlerindekinden daha farklı bir anlayıştan bahsetmek istedim. Hayvan sevgisinin insanlar (ülkeler) arasında büyük farkı olduğunu duymadım. Sorun esasında sosyal kurumlara (NGO) olan destek ve bakış açısı sanırım. Sonuç olarak istatistiksel açıdan olsun başka kriterlerde olsun toplumların eğitim ve bilinç düzeyini ortaya koyan bir göstergedir. Wendigo çok nazik bir şekilde cevap vermiş fakat ; sosyal sorunlar (sosyolojik , fiziksel hatta psikolojik etmenlere rağmen) hernekadar içiçe olsalarda, gönüllü işbirliği gerektiren eylemler ayrı ayrı ele alınmalıdır. Sonuçta getirilecek yapıcı eleştiriler akıl temelinde ve alternatif sunar tarzda olmalıdır. (Her sene kışın daha çok hatırlanır ki ...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sharky, 08 January 2004 01:08 tarihinde demiş ki:
Cok guzel bir dusunce.. Fakat bu destegin sadece hayvanlara degil, sokak cocuklarina da yapilmasi sanki biraz daha faydali olacakmis gibime geliyor.. Kisisel dusuncemdir.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp.
www.ekohost.net

yazıcaktım sağol :)[hline]KinGpiN the striked sazan
BabacumMostors, 27 December 2003 21:53 tarihinde demiş ki:
yabancı am da kullanmasınlar alla alla ben zorda kalmadıkça kullanmıyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
bencede gerçekten çok güzel bir fikir ank'de sık sık gittiğim ve tanıdığım bir veteriner yok doğrusu...
kuşadası'nda veterinerim var bütün yaz buddy'nin aşılarını ona yaptırdığım için adamda bütün cins köpeklere bakmış biri sahipsizleride var arasında.onunla konuşabilirsem kesin destek verecektir ancak iletişim kurabilirsem tabi :(
herneyse eğer bir websitesi düşünüyorsanız web hosting konusunda yardım edebilirim :-?[hline]===> orc_lord <===
Buddy'nin resimlerine gider..
Çok abuk subuk bir ismim var bana artık orc da diyebilirsiniz sadece orc :-p
Sosyal ağlarda paylaş

sokak cocuklarina yardim etmek kolay bir is degil. capi cok buyuk. ayrica herhangi bir insani olayla ilgili tesebbus mevzusu acildiginda baska bir olayin araya sokulmasi yanlis. yani sokak hayvanlari icin yapilan bir tesebbusle ilgili topcide cikip 'bence once sokak cocuklarina yardim edilsin' demek. oyle ise onu da diyen baslatsin. bu insanlar sokak hayvanlarina yardim etmek istemis. sokak cocuklarina yardim etmek isteyenler de oyle bir insiyatif baslatsin.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

bayaaa bi önce ben daha paticikte yeniyken bi muhabbet esnasında bi arkadaş köpeim çok kötü demişti (kardeşi felan baya ağlıyomuş durumu görünce, babasıda kesin ölür bu diomuş (anlamış adam))
bende sabahın 4 ünde kalktım gittim arkadaşın yanına (hayatımda ilk kez görüodum adamı) neyse muhabbet felan paticikten vardı zaten(o zamanlar ultimatr/forum du tabi ne paticii) gittik sabah sabah arıyoruz bi yer bulduk neyse
adam bi ilaç vericek 80 kaat istedi bizden (düşünün 3 yıl önceleri kaç para 80 milyon)
OHA olduk la ikimizdede o kadar para yok
yani sonunda hayvan gözgöre göre (başka bi veterinere götürürken yolda) öldü. orda bi parka gömdük
çocukta kardeşine tedavide diicekti ama sonra nooldu hiç bilmiom bi daha görüşmedik.
ama gerçekten o köpekin hayatını kurtarmak için bişey yapmayan veterinerlere lanet ediyorum işallah 99 yıl sefil şekilde yaşarsınızda tam ölüceiniz gün 30 trilyonluk sayısal loto kazanırsınız (hala kadının oturmuş sigara içip pişkin pişkin baktıını hatırlıorum)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...