_Mikael_ Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Şov yapan adamlar itü sunny de okumuyor mu ben mi yanlış biliyorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Sunny hangi universitelerde vardi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eaglewingg Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 riglous said: dory said: hangi bolum okuyosun merak ediyorum, ya da yas ya da konum ya da ne biliyim bu kadar iddaali konusmani dayandirabilecegin ne var? bilgisayar okuyup uzerine matematik egitimi alip yararsiz olduguna mi karar verdin?Daha once de soyledim sanirim, ABD'de Matematik ve Bilgisayar cift anadal bitirdim, 4 sene surdu ama ne cektigimi bi ben bilirim... 23 olucam kasimda, konum olarak su an "tatilde" diyelim. Bi senelik staj ayarlayip, onumuzdeki sene PhD'ye basvurucam. Iddiali konusmama dayandiracagim; biliyorum cunku matematik bolumunu bitirdim. Bilgisayarla alakali dersler falan degil, bildigin matematik. Diyorum ya Abstract algebrasiydi, complex analysis'di vs. vs. Bilgisayarla ortak olan tek dersim Linear'la Discrete Math'ti, ki discrete'te ogrentiklerin genelde bilgisayar bolumunde teoride kaliyo sadece, kullanmam gereken maksimum matematik robotlarin simulasyonunu yaparken aci hesaplamalari oldu. ANN de bile varacagi maksimum nokta dfQ'dur; a.k.a matematikgin probability'den sonra en lame dersi (Ingilizceler icin kusura bakmayin, Turkce'leriyle hic isim olmadigi icin aklima geldigi gibi yazdim).. Ya benim soylediklerimi ciddiye almak zorunda degilsiniz. Ben bu konuda hem ogrenmek hem de bildiklerimi, dusuncelerimi paylasmak istedim. Amacim kimseyle tartismak ya da hava atmak degil kesinlikle. Ama "sen kimsin ki" tarzi bi yaklasim hic guzel degil acikcasi; cevap verirken bile utandim; CV falan da isteyecek misiniz? şekli koymus adam :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 riglous said: dory said: hangi bolum okuyosun merak ediyorum, ya da yas ya da konum ya da ne biliyim bu kadar iddaali konusmani dayandirabilecegin ne var? bilgisayar okuyup uzerine matematik egitimi alip yararsiz olduguna mi karar verdin?Daha once de soyledim sanirim, ABD'de Matematik ve Bilgisayar cift anadal bitirdim, 4 sene surdu ama ne cektigimi bi ben bilirim... 23 olucam kasimda, konum olarak su an "tatilde" diyelim. Bi senelik staj ayarlayip, onumuzdeki sene PhD'ye basvurucam. Iddiali konusmama dayandiracagim; biliyorum cunku matematik bolumunu bitirdim. Bilgisayarla alakali dersler falan degil, bildigin matematik. Diyorum ya Abstract algebrasiydi, complex analysis'di vs. vs. Bilgisayarla ortak olan tek dersim Linear'la Discrete Math'ti, ki discrete'te ogrentiklerin genelde bilgisayar bolumunde teoride kaliyo sadece, kullanmam gereken maksimum matematik robotlarin simulasyonunu yaparken aci hesaplamalari oldu. ANN de bile varacagi maksimum nokta dfQ'dur; a.k.a matematikgin probability'den sonra en lame dersi (Ingilizceler icin kusura bakmayin, Turkce'leriyle hic isim olmadigi icin aklima geldigi gibi yazdim).. Ya benim soylediklerimi ciddiye almak zorunda degilsiniz. Ben bu konuda hem ogrenmek hem de bildiklerimi, dusuncelerimi paylasmak istedim. Amacim kimseyle tartismak ya da hava atmak degil kesinlikle. Ama "sen kimsin ki" tarzi bi yaklasim hic guzel degil acikcasi; cevap verirken bile utandim; CV falan da isteyecek misiniz? ben sen kimsin diye bi uslup kullanmadim, oyle anlasilmissa kusura bakma. senin kullandigin uslutan dolayı biraz smileyden arinmis bi cumle kurmusum sadece. neyse aciklaman icin saol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 mezun olunca sıfatı noluyo bu bölüm mezunlarının ya ? bakarsın girer okurum ben de 5-6 yıl, madem beleş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 şov yapan adamlar kim anlamadım ama, sunny diye bişey yok. güneşli demek o. suny var, state university of new york. boğaziçi nde vardı ilk olarak, sonra son derece saçma bulup kaldırdı. itü ve odtüde devam ediyor program. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 geliyorum büyük ihtimalle beni bekleyin =) azmo bitirme okulu daha ben gelcem :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Krmz Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 eğitim kalitesini bilemiyorum ama 2 binadan oluşan kampüsü ve "arka bahçe" tarzı çimenliğiyle görsel açıdan pek iyi deil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RSS Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2010 Sıradışı bir konu olmuş, bölüm hakkında içten ve açık sözlü bilgiler, tartışmalar var. Emeği geçen herkese teşekkürler. Bu foruma sadece bu konuya teşekkür etmek için üye oldum. Bu sene Çankaya Üniversitesi Matematik-Bilgisayar (İngilizce) (Tam Burslu) olarak başlayacağım. Umarım pişman olmam. İyi günler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2010 dory vardı demeye geldim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2010 ha buarada tartışmada biri eğer bilgisayarcıların matematik almasına gerek yok dediyse (hatırlamıyorum tartışmayı ama öyle bir hava var) yer yer yanlış. soyut cebir bir takım bilgisayarcılar tarafından çok kullanılır ki soyut cebir dediğim dandik discrete matematik dersi değil. özellikle sonlu cisimler ve bunlar üzerinde eğriler kriptoloji ve algoritma çalışan kişiler tarafından çok kullanılıyor. örnek np!=p problemini analitik olarak kanıtladığını iddia eden HP(?) mühendisi joint matematik doktoralı ve stanfordda soyut cebir dersleri veriyor. diyeceksiniz bir tek soyut cebir için matematik mi okunur. sadece soyut cebir değil, rakamlar teorisi de bu işin içinde. son zamanlarda bu işlerin içine diferansiyel geometri girmeye başladı. bunlarla bile yetinmezseniz, matematiksel olgunluk denen bir şey var. ''niye aldım ben bu kompleks analizi be'' dediğiniz bir ders bile ilerde size lazım olacak bir matematiği öğrenmeniz de faydalı olacaktır. matematik lisansı okuyan bir kişinin ''mathematical maturity'' denen kavramdan haberdar olması gerekir. sadece bilgisayarda da öyle değil. ben şu an matematiksel fizik çalışıyorum tezimde, bu da ders çalışma hayatımın %90ınında simpilektik geometri, diferansiyel geometri çalışmaya tekabül ediyor. matematik herşeyin başıdır bence herkes lisansta matematik okuyup yüksek lisansta özelleşmelidir. ha diyorsanız ki ben bilgisayar mühendisi olup ne bileyim çip tasarlayacağım, görüntülüme programı yazacağım o zaman size mühendislikte verilen uygulamalı matematik dersleri yetebilir (gerçi bu alan bile matematikçiler tarafından çalışılıyor) ama zor ve eğlenceli şeylerle uğraşmak istiyorsanız matematik şart :p en nihayetinde matematik güzeldir zaten (fizikte kullanılabilen matematik ama sdf). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar