Azmodai Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 tamam o zaman sorumada cevap aldım gibi bölüm normal olarak 7 yıl? bende 4 yıl siz anca 7 de bitiryorsunuz sanmıştım :D peki burslu olarak okumanın herhangi bir dezavantajı var mı çankaya üniversitesinde? (tabiiki vardır ama bariz olarak ortaya çıkan bişiler?) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 bolum 4 yil, ama sen burs alirsan 7 senede bitirsen de koymaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 PassivE_KesH said: tamam o zaman sorumada cevap aldım gibi bölüm normal olarak 7 yıl? bende 4 yıl siz anca 7 de bitiryorsunuz sanmıştım :D peki burslu olarak okumanın herhangi bir dezavantajı var mı çankaya üniversitesinde? (tabiiki vardır ama bariz olarak ortaya çıkan bişiler?) bolum 4 yil cocugum evladim canim benim. 7 yil icinde okulu bitirme şarti avr bursunu kaybetmemen acisindan, şutluyolardi sanırsam zaten 7. yilin sonunda. 7 yil yaya yaya okuyosun bedavaya bkz ben oh mis. hiç bi dezavantaji yok. yesilcam falan durumlari asla yok. "fakir ama advanced calculusu AA olan bi burslu ogrenci vardi.." yok. sadece burslularin avanslari vardir "caliskan bu cocuk" diye en basta, calismazsan kaybedersin o imaji tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 burs kaç ortalamanın altında kesiliyor peki. 7 sene 0.123819 ortalama yapıp okunmuyo heralde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 2 diye biliyorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 işin içinde olan adamlar kaç diye biliyor peki? 2 ise ben TOBB acı kayarım burdan. 2.50 yapıcam diye saçlarım beyazladı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 şimdi okudum nette burs kesilmiyormuş X( da 7 yıl insanın gözü yemiyor ya versinler hepsini 4 te bitiririm ben :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 riglous said: Fly said: bilgisayar dediğinde de matematik var neticede, bir ara mekatronik diye bir şey çıkmıştı makina elektronik bilgisayarı karıştırdık diye, o tarz bir şeyler yapılıyordur muhtemelen. Bakkalin yaptiginda da matematik var neticede? ama yoğun matematik var , o bakımdan diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 ortalamaya bakmiyor burs. 0,09987867 ortalama yap kesmiyolar. ama 1,7 alti akademik yetersizlik oluyor işte. yenden okuyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 arkadaşlar yapmayın etmeyin. 7 yılda bitirmenin hiç bir dezavantajı yok demeyin. 4 senede bitirenler her zaman daha avantajlıdır büyük iş yerlerinin tercihleri açısından. bunu da kendi yorumum olarak söylemiyorum bizzat gördüğüm, bildiğim yapılan tercihlerden söylüyorum. tabi ki 7 yılda bitiren iş bulamaz diye birşey yok, bulur. ama aynı seviyede 2 kişi varsa 4 senede bitiren çok daha avantajlıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 silah zoruyla 7 yilda bitirtmiyorlar guzel kardesim. biz anlatamadik mi yoksa? 7 yil burslu okuma hakkin var istemiyosan 3 yilda bitir okul okulu, aaa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 öyle desene ya :D bende özel üni ya bi cinslik yaptılar bölüm 4 yıllık değil 7 yıllık sandım mannak :D tamam tamam geliyorum çok istediniz =) (puan yeter inş.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 offff 1.7 ne ya. 1 nokta 7. 1.7 nerde 2.5 nerde. bizden sonraki döneme de 2.15 çektiler ya. allal belanı versin tobb etü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 e iyide sonuçta tobb çankayadan baya iyi bir üniversite bildiğim kadarıyla? ağlama. X( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Fly said: ama yoğun matematik var , o bakımdan diyorum. Benim de demeye calistigim matematik var, matematik var. Bilgisayarda kullandigin matematik genelde linear algebra'yi gecmiyor. Simdi abstract algebra alip da yeni dil yazmasini kimse beklemiyo insanlarin, o nedenle matematikle alakali demek hedefi pek bi iskaliyor. Yoksa bilgisayar bolumunde, bilgisayar organizasyonu dersinde de devrelere bakiyosun; ayni mantikla fizik de kullaniliyo o zaman bilgisayar bolumunde... Biliyorum, cogu insan matematikle ne kadar alakali oldugundan bahsediyo bilgisayarlarin; ancak bu alaka bi 10 sene falan geride kaldi. Yapilan projeyle de alakali olarak tabi. Bugun web application yapan insanlarin kullandigi matematik orta okulda ogrenilenden oteye gitmiyor bile. Ama universite duzeyindeki matematikle orta okul duzeyindeki mat arasinda daglar kadar fark var. Analiz dersleri yeter de artar zaten. Gunumuzde bu derslerin yarisini bile kullanmiyosun. Ha universite gelisim yeridir; matematiksel yonden ilerlemeni saglar, bu tarz dusunmeye adapte olursun dersen eyvallah, ama o bile bi yere kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 mezun olduğun için güveniyorum, umarım öyledir :P (matematik yüzünden baygınlık geçirdim de bu sene, ondan önyargım var yoksa 1.sınıf daha) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 hangi bolum okuyosun merak ediyorum, ya da yas ya da konum ya da ne biliyim bu kadar iddaali konusmani dayandirabilecegin ne var? bilgisayar okuyup uzerine matematik egitimi alip yararsiz olduguna mi karar verdin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 napacaksın bankacı mı olcan ? ki ben sana kemik atmamıştım. naparsan yap ayrıca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 dory said: hangi bolum okuyosun merak ediyorum, ya da yas ya da konum ya da ne biliyim bu kadar iddaali konusmani dayandirabilecegin ne var? bilgisayar okuyup uzerine matematik egitimi alip yararsiz olduguna mi karar verdin? bu bana miydi anlamadim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 sanaydı. şimdi dory okunur mu diyorsun sen burda :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 AWAITING APPROVAL NE YA? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 ben gizlemistim onlari, sen niye bozdun simdi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 dory said: hangi bolum okuyosun merak ediyorum, ya da yas ya da konum ya da ne biliyim bu kadar iddaali konusmani dayandirabilecegin ne var? bilgisayar okuyup uzerine matematik egitimi alip yararsiz olduguna mi karar verdin?Daha once de soyledim sanirim, ABD'de Matematik ve Bilgisayar cift anadal bitirdim, 4 sene surdu ama ne cektigimi bi ben bilirim... 23 olucam kasimda, konum olarak su an "tatilde" diyelim. Bi senelik staj ayarlayip, onumuzdeki sene PhD'ye basvurucam. Iddiali konusmama dayandiracagim; biliyorum cunku matematik bolumunu bitirdim. Bilgisayarla alakali dersler falan degil, bildigin matematik. Diyorum ya Abstract algebrasiydi, complex analysis'di vs. vs. Bilgisayarla ortak olan tek dersim Linear'la Discrete Math'ti, ki discrete'te ogrentiklerin genelde bilgisayar bolumunde teoride kaliyo sadece, kullanmam gereken maksimum matematik robotlarin simulasyonunu yaparken aci hesaplamalari oldu. ANN de bile varacagi maksimum nokta dfQ'dur; a.k.a matematikgin probability'den sonra en lame dersi (Ingilizceler icin kusura bakmayin, Turkce'leriyle hic isim olmadigi icin aklima geldigi gibi yazdim).. Ya benim soylediklerimi ciddiye almak zorunda degilsiniz. Ben bu konuda hem ogrenmek hem de bildiklerimi, dusuncelerimi paylasmak istedim. Amacim kimseyle tartismak ya da hava atmak degil kesinlikle. Ama "sen kimsin ki" tarzi bi yaklasim hic guzel degil acikcasi; cevap verirken bile utandim; CV falan da isteyecek misiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Çalışacağın alana bakar, automated theorem prooving çalışacaksan abstract matematik de bilmen gerekir :p ama genelde lineer cebir ve discrete en çok işine yarar. bu yine de biraz düşünce tarzı gibi birşey, ben makale okuduğum zaman yazdığı programın doğru sonuç üreteceğini kanıtlayan adamları daha bi seviyorum. kaldı ki, bir de programcı ile bilgisayar bilimcisi arasındaki farkı da gözetmek lazım, program yazmakla bilgisayar bilimcisi olunmuyor ve bence bilgisayar bilimcisi olmak için matematik iyi bilmek lazım. yine de; Matematik o kadar soyut bir bilim ki, halk arasında teorik fizik olarak bilinen dal aslında sadece uygulamalı matematik oluyor :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar