Cafein Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Uzun zamandır yokum, üstünkörü bir arama yapıp sonra üşendim, açılmışsa da açılan konuları tokat gibi yüzüme çarpınız efendim. Derdim şudur... Arabamda (kendisi S40 ve kasetçaları yok, ıyyy ilkel teknoloji :D) i-pod dinlemek arzusundayım. Ancak etrafta gördüğüm i-podu müzik setine iliştirme cihazları hep kaset üzerinden çalışıyor, ki onlarda ses kalitesi de epey düşüyor sevmiyorum. Var mıdır şöyle çakmak girişinden, 12 volt eğlence girişinden arabaya bağlanıp i-podu S40 ile kaynaştıracak bir cihaz? Tek gördüğüm 70 liralık Apple bağlantı zoziğiydi ki kendisi video falan bağlamak için, o kadar aşmadım daha. Kolayda alınabilecek yer varsa da çok makbüle geçer, haftasonu yola vurmadan alalım arabaya bol müzikli gidelim. Peşinen teşekkür ettim...
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Aracta ipod hazirligi yoksa (ayni cd changer tarzi bisey) i pod baglamak pek kolay olmuyor, hatta ve hatta olmuyor galiba. Ancak aux girisi oldugunu hatirliyorum aracta, ordan iki tarafi 3.5mm lik bi kablo ile baglanabilir. Kontrol hala i pod uzerinden olsa dahi ses kalitesi kaset adaptorlerden defalarca daha iyi.
Redogski Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 yada hiç olmadı şeyler var.böyle bi alet çakmak yerine takıon aletin üstünde aux girişi var onla ipodu bağlıyon. aletle bi radyo frekansı ayarlıon arabanın radyosundan o frekansı ayarlıon.sanki radyo çalıyomuş gibi ipod çalıyo. ama çok kalabalık yapıyo arabanın içinde...
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Kalabaligin otesinde uzun yol fln yani frekans acisindan gurultulu olmayan yerlerde iyide, sehir icinde cizirtisindan karmasasindan gecilmiyor, birde kasetcalar adaptorunden daha kalitesiz bir cozum. AAAA ne teknolojikmis diye alan bi kac kisiye rast geldim, hakkaten bulasilcak is degil. ustelik pahali. Ama alternatif mi? alternatif.
frenquit Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 ayni soruyu ben de sorayim, alpine radyo var bi tane cd'li arkadaki changer bagli olmadigina gore aux ozelliginin olmadigini saniyorum (2. el aldigimda boyle geldi) Okcu'ya goturup bi ton para dokmek de istemiyorum ama, var midir kolay bir cozumu
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Changer ile aux un alakasi yok aslinda. Changer hazirligi arka tarafta kontrolor ve kompozit girislerden olusuyor bildigim kadariyla. Aux ise bildgimiz 3.5mm cikisi olan herturlu muzik aletini baglayip aynen sadece ses aktarilmasina yariyor. Alpine in son 2 senedir cikarttigi tum cd calarlarda aux girisi var bildigim kadariyla. Model adi yazsan belki daha rahat konusulabilir,
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 FM transmitterlar satiliyor, bagliyorsun ipoduna, FM radyodan dinliyorsun agaboy
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 patinajda ööle bodos post atılmaz penth, bak o dediini yukarda yazmışlar. hadi bakiim. :D ben de aynı şeyi dicektim de görünce yazmadım eheh
Redogski Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 benim bi arkadaşımda s40ında ipod dinliyodu.ama nasıl bağladığına dikkatli bakmamıştımda aux girişi fln olması lazım öyle kalabalık bişey yoktu çünkü ortalıkta. ve şimdi sordum aux girişi standart olarak varmış.direk ordan bağlıyabilirsin..
Cafein Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Penth'çim, var o FM zoziklerinden, sesi iyice korkunç, durmadan parazitli radyo dinler gibi. Ki ses böyle derinlerden geliyor, sanırsın biri kuyuya i-pod düşürmüş. Aux nerede diye çok cahil bir soru sorsam?
Pasha Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 el freninin oralarda veya teybin ustunde varsa vardir. simdiye kadar gormediysen zaten yoktur :)
Cafein Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Teybin oralarda hiçbir giriş yok o yüzden sordum. El freninin orada da bir şey gördüğümü hatırlamıyorum, gerçi kapaklar falan vardı bir bakınayım, olmadı kitapçığa başvururum. Arabada öyle şeyleri pek el altına koymuyorlar, saklamışlardır kesin bir kenara. Bu arada öküz bir insan olarak teşekkür etmediğimi farkettim, ilgilenen tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Vodan Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 El freninin civarında veya torpido da olabiliyor. Bu arada Volvo servisiyle görüşürsen belki IPOD girişi uygulayabiliyorlardır arabaya.
Pasha Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 aux girisini torpidoya koymak sacma cunku teypden kontrol edilemiyo. en guzeli ipod girisi olan alpine teyp almak olur aslinda ama cogu kisi orjinal kalsin diyo :)
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 ewet ben de s70 için aynı şeyi soruyorum :p lakin vodan'ın dediği gibi teknik servise falan yaptırtsak heralde 200-300 ytl çekerler.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Pasha said: aux girisini torpidoya koymak sacma cunku teypden kontrol edilemiyo. en guzeli ipod girisi olan alpine teyp almak olur aslinda ama cogu kisi orjinal kalsin diyo :) yani. ben olsam S40'ın o güzelim orta konsolunu bozmam.
Alcadras Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Hakkaten o konsolu bozmaya gerek yok yahu. I-pod'a da gerek yok aslında, cd'ye çek şarkıları. Mp3 formatı destekliyor araba zaten.
Vodan Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Zaten ekstra kro bi görüntü olur arkası boş konsolun :D servise 200 300 YTL vermek istemiyorsanız o zaman elektrikçi mustafaya gidiyosunuz sök dayı konsolu içine et diyosunuz oluyo :p Ya ben gördüm öyle bi araba torpidoya veya özel bi göze koyuyorlardı ipodu direk soketi vardı sanki. Acaba ipod uyumlu arabalarda ipod yine ipod üzerinden mi kontrol ediliyor? CD changervari bir şekilde teypten edilemiyor mu?
Pasha Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 ipod uyumluysa teypden idare ediliyo. benim teybin resmini koymustum, bagliyosun ipod u sonra teybin ekraninda goruyosun butun icerigi. fabrika cikisi ipod uyumlu geliyosa araban yine ayni sekilde oluyo, aux haric :)
Cafein Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Torpidonun içine bakmadım ama dışarda bir giriş yok, görmediğime emindim zaten (üç senedir içindeyim görmesem ayıp). Yarın servisi arayıp soracağım herhalde. Hiçbir şey bulamazsam diye o FMli zoziği tekrar sokup denedim.. ıyyk.. verilecek paraya yazık, iyi ki de hediye çekiyle almışım :)
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Vodan said: Ya ben gördüm öyle bi araba torpidoya veya özel bi göze koyuyorlardı ipodu direk soketi vardı sanki. Acaba ipod uyumlu arabalarda ipod yine ipod üzerinden mi kontrol ediliyor? CD changervari bir şekilde teypten edilemiyor mu? O ipod hazirliklari ikiye ayriliyor, kimisi sadece ipod arabirimini kullanarak ses aktariyor ve id3 tag lari gosterebiliyor ekranda. Kimisi aynen ileri geri sarma album atlama vesaire islerinin hepsini yapiyor, kimisi bunlari yapip gostremiyor falan filan. Cesit cesit yani. Cafein, az once arkadasla konusurken laf arasinda sordum s40 1.6d vardi, iki koltuk arasindaki bolmelerden birinde varmis, volvo nun sitesindede yaziyor. Hatta animsamana yardimi olacaksa volvonun sitesinden su bicimsiz fotografida koyayim, belki biseyler ifade eder. Sly-one, muhtemelen s70 icinde ayni sey gecerlidir, 2006 dan beri ayni yere koyuyorlarmis.
Cafein Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Kharon sağol. İki koltuk arası bölme dediği, arka tarafta yolculara bakan 12 Volt girişi var. Oraya koydularsa tabii ben hiç arabanın arkasına oturmadığım için kaçmıştır gözümden :) Anlaşıldı yarın bir tur daha atacağız arabada, olmadı servisi arayıp "Alo servis, ben aptalım.. hee ipod?" diyeceğiz :D Bir de Volvo'nun sitesine bakayım. Kitapçığını bulamıyorum arabanın nereye koyduysam...
Cafein Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 S40 sahibi arkadaşlaaaar, AUX ile ilgili krizi servise telefon edip çözdüm. İki koltuk arasında kol dayadığımız ve açılıp içine eşya alabilen yerin tabanındaymış meğerse. Ben arabayı aldığım ilk gün "Aaa ne güzel" deyip cdlerimi oraya doldurduğum için 3 senedir oranın tabanını görmedim tabii, sonra ara ki AUX girişi bulasın arabada. Seviyor bu Volvo böyle şeyleri saklamayı gerçekten.
matama Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 fm transmitterlari unutun sehir icinde hic birsey dinlenmiyor tek cozum kaset calar oda sende yok :) aux cikisida olabilir o zamanda cok anlami yok bence bir sor bakalim volvoya varmi orjinali mercedeste iphone bile basladi
Brook Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 hiç kasma bence direk mp3 çalarlı bi teyp al cok daha masrafsız ve kaliteli olur.
Öne çıkan mesajlar