Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgi Üniversitesi ve Türban

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
asinanyavuz said:
amerikada açıkmış direk sokak mokakmış hatta kempıs diye duydum. bizde böyle barikatlı kampüsler var.

gerçi bilginin dolapderesi de farksız pek ama neyse.

amerikada da okul var okul var, genelde kalabalik $ehir okullarinda (new york gibin) bahce varsa giri$ serbest yurt binalarinda kart kontrol var, amfi derslere de giren girer kimse cakmaz. kampus okullarinda genelde kimse takmaz hatta kendi okulumun bahcesinde ve hatta bi kere yurt binasinda ot satmaya cali$an di$ardan girmi$ adam bile gordum, tabi kullandigi kelimeler ile gizli polis $uphesi uyandirmadi degil. Bunun di$inda cibil haric her $ekilde gezebilirsin (ku klux klan kostumuyle falan sanmiyorum yasak simgeler vardir yine tabi) ha tabi orda polis goz gore gore okullarda $iddet olmasina bolunme olmasina izin vermiyor ondan sorun yok
Mesaj tarihi:
byzasz said:
hadi öğrenciyi anladım da veliyi bile almayan okul varya işmi bu şimdi( trakya üni )

Ortaokul sınavlarında da velileri içeri almadılar. Yaygara koptu? Neden ? Kural var çünkü. Otobanda biz soldan gidiğ sağdan geliyoruz, ingiltere tam tersi, orada soldan git bakalım noluyo? Yasak sa yasak kardeşim. Sıkma başla, siyasi simgeyle okullara girilmez, Satanist adam da sabah kestiği kedi elinde içeri girsin, mormonlarda 12 karısıyla üniverisiteye gelsin olur mu? Ha herkesi kabul edelim dersen sorun çıkar. Herkese eşit kural, türban baş örtüsü kamuda ve üniversitelerde yasak. Kılık kıyafet kanunu var bu ülkede, ha diyosan ki bu benim düşüncem bak İran'ın cumhurbaşkanının karısı full çarşaf, 4 adım gerisinde, ama first lady, birde okul okumuş üni bitirmiş. Gidin oralarda takılın efendiler, Bu ülkede kurallar böyle napalım. 80 yıl önce böyle konmuş kader işte...
Mesaj tarihi:
Tabi tüm başını örten bayanlar siyasi simge diye giyiyor , onun dışında anası bacısı , akrabaları da siyasi simge diye giyiyor. Onların hepsi uzaylı okula filan almayın. Rejim çöker , laiklik elden gider , ülke bölünür.

Onun dışında okulda açıkça siyaset yapan kişilere guruplara izin verebilirsiniz , onlar siyasi simge olmadan kendileri açıkça yapıyorlar bunda bir sorun yok.

Pardon bir artı daha , zaten üniversitelerde siyaset yasağı içeren bir kanunumuz da var.
Mesaj tarihi:
Horizon said:
Tabi tüm başını örten bayanlar siyasi simge diye giyiyor , onun dışında anası bacısı , akrabaları da siyasi simge diye giyiyor. Onların hepsi uzaylı okula filan almayın. Rejim çöker , laiklik elden gider , ülke bölünür.

Onun dışında okulda açıkça siyaset yapan kişilere guruplara izin verebilirsiniz , onlar siyasi simge olmadan kendileri açıkça yapıyorlar bunda bir sorun yok.

Pardon bir artı daha , zaten üniversitelerde siyaset yasağı içeren bir kanunumuz da var.

Hadi kardeşim kapatıyoruz hadi çekil dükkanın önünden, hadi İran'a hadi Suudi Arabistan'a hadi Ürdün'e hadi babacım ufak ufak. Orada konuşursun hemen alırlar seni bağırlarına basarlar, Suriye'ye gitme kralın karısının başı açık, anlatamazsında derdini asıverirler, bizde ne yazık ki bu uygulama yok napalım kader...
Mesaj tarihi:
Boş argüman iyimiş. Hadi canım hadi , sana da hadi canım hadi diyim anlaşırız ozaman. Ben suriyeye birçok kez gittim oranın insanlar nezninde farklı dinlere karşı bize nazaran nekadar daha duyarlı ve saygılı olduklarını gördüm. Biz seni fransaya alsak ?
Mesaj tarihi:
O bi yerleriniz oynaya oynaya girmek istediğiniz AB karşı çıkıyor türbana hala cak cak kenar mahalle karıları gibi aynı muhabetler ağzınızda be. Her yer de ağzınıza tokat çakılıyo hala yüzsüz yüzsüz konuşuyosunuz. Yasak kardeşim anlamıyon mu? Boxer'lı milletvekili gördün mü hiç? ve ya pijamayla maça çıkmış bir futbolcu? belli yerlerde uyulması gerkeen kıyafet kanunları vardır. İstesen de böyleeee istemesen de böyle. Suriye'ye git bak ne güzel orda nefes alma imkanı da bulmuşsun, Suriye kucak açsın sana yaşa orda, niye uzatıyosun ki yok seni Fransa'ya gönderelim gibi saçma laflarla? İnsan hakları mahkemesi hani Avrupa'daki hani Abdullah Gül'ün karısının ülkesini şikayet ettiği mahkeme, orası dahi türbana hayır dedi, daha neyin tantanası bu babacan? Arapça yasak yazmayı bilsem yazacam belki anlamama nedenin budur :D
Mesaj tarihi:
Drakkahn said:
Suriye'ye git bak ne güzel orda nefes alma imkanı da bulmuşsun./quote]

` isin enteresani suriyenin dibinde olan hatay da, bir tane turbanli kisi goremedik, hatta insanlar ISTANBUL da oldugundan daha rahat giyiniyorlardi, bayanlar askili kiyafet, erkekler sort gibi, ve kimse tiptip bakmiyordu, cok medeni bir yer gibiydi `

gecen hafta babamin ziyaret sonrasi anlattiklari, tam alaka olmasa da konu, turbanin oldugu olmadigi yerlere ornek olabilir.
Mesaj tarihi:
Drakkahn said:
Bilgi Üniversitesi farklı görüşlerde olucam diye yakında amuda kalkarak dolaşanlar için bölüm açacak. İ..eler derneği de var, türbanlılarda girebiliyor, ermeni soykırımı ile ilgili panelde yaptılar. Bütün yozlaşmış insan süprüntülerine açık ilim irfan yuvası.

yavaş
Mesaj tarihi:
ZaugnaKhaldun said:
Drakkahn said:
Bilgi Üniversitesi farklı görüşlerde olucam diye yakında amuda kalkarak dolaşanlar için bölüm açacak. İ..eler derneği de var, türbanlılarda girebiliyor, ermeni soykırımı ile ilgili panelde yaptılar. Bütün yozlaşmış insan süprüntülerine açık ilim irfan yuvası.

yavaş

Yakın dostlarımda bilgi den mezundur. Orada okuyan herkes böyledir dediğim bir laf olmadı. Bold kısımları yukardaki gibi genişletirsen anlatmak istediğim şeyi gösterebilirsin.
Mesaj tarihi:
Ermeni soykırımını tartışan insanların olduğu bir panel, gaylerin oluşturduğu bir öğrenci klübü, türbanlıların girdiği bir üniversite. Nasıl bir genelleme bekliyordun?
Mesaj tarihi:
ZaugnaKhaldun said:
Senin gibi insanlar da bu ülkede yaşıyor, ben çıkıp "önyargılı, aşağılık, cahil itler sürüsü" genellemesi yapmıyorum Türkiye için.

Öyle düşün bir de.

Düşündüm ve çok salakça olduğuna karar verdim.
Mesaj tarihi:
Horizon said:
Drakkahn , anaysada bulunan üniversitelerde başörtüsünü yasaklayan maddesini gösterir misin ?

Not: Seviyen mükemmel (tu)

Sizin gibilerle böyle konuşulduğunu düşünüyorum artık. Laftan anlamıyorsunuz ne yapalım be abi. Seviyeyi bozan haldun oldu yukarda ama olsun, ülkeyi bozmaya çalışıyorsunuz siz bunun yanında biz seviyemizi bozmuşuz çok mu be güzelim? Anayasada başörtüsüyle üniversitelere rahatça girilebilir maddesinin hemen üstünde o maddeyi görürsün aç bak bi.
Mesaj tarihi:
çok aramaya gerek yok hemen 2.madde
MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti,

.................................................

toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan

, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
Mesaj tarihi:
Horizon said:
Drakkahn , anaysada bulunan üniversitelerde başörtüsünü yasaklayan maddesini gösterir misin ?

Burax said:
çok aramaya gerek yok hemen 2.madde
MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti,

.................................................

toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan

, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

Critical Hit!
Mesaj tarihi:
said:
II. Eğitim ve öğrenim hakkı ve ödevi

MADDE 42. – Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz.

Öğrenim hakkının kapsamı kanunla tespit edilir ve düzenlenir.

Eğitim ve öğretim, Atatürk ilkeleri ve inkılâpları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. Bu esaslara aykırı eğitim ve öğretim yerleri açılamaz.

Eğitim ve öğretim hürriyeti, Anayasaya sadakat borcunu ortadan kaldırmaz.

İlköğretim, kız ve erkek bütün vatandaşlar için zorunludur ve Devlet okullarında parasızdır.

Özel ilk ve orta dereceli okulların bağlı olduğu esaslar, Devlet okulları ile erişilmek istenen seviyeye uygun olarak, kanunla düzenlenir.

(Ek fıkra: 9.2.2008-5735/2 md.) Kanunda açıkça yazılı olmayan herhangi bir sebeple kimse yükseköğrenim hakkını kullanmaktan mahrum edilemez. Bu hakkın kullanımının sınırları kanunla belirlenir.

Devlet, maddî imkânlardan yoksun başarılı öğrencilerin, öğrenimlerini sürdürebilmeleri amacı ile burslar ve başka yollarla gerekli yardımları yapar. Devlet, durumları sebebiyle özel eğitime ihtiyacı olanları topluma yararlı kılacak tedbirleri alır.

Eğitim ve öğretim kurumlarında sadece eğitim, öğretim, araştırma ve inceleme ile ilgili faaliyetler yürütülür. Bu faaliyetler her ne suretle olursa olsun engellenemez.

Türkçeden başka hiçbir dil, eğitim ve öğretim kurumlarında Türk vatandaşlarına ana dilleri olarak okutulamaz ve öğretilemez. Eğitim ve öğretim kurumlarında okutulacak yabancı diller ile yabancı dille eğitim ve öğretim yapan okulların tâbi olacağı esaslar kanunla düzenlenir. Milletlerarası andlaşma hükümleri saklıdır.

Ek madde tabi geçerli kılınmadı heralde. Laiklik devletin her vatandaşının din ve vicdanı hürriyetine karışmaması tam tersine bunları güvence altına alınmasını içermiyor mu ? .
Neden laikliğe ters gibi gösteriyorsun ? Başını dini inancı yüzünden kapatan insanların laikliğe karşı geldiklerini nasıl söyleyebiliyorsun ?
Mesaj tarihi:
Horizon said:
said:
II. Eğitim ve öğrenim hakkı ve ödevi

MADDE 42. – Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz.

Öğrenim hakkının kapsamı kanunla tespit edilir ve düzenlenir.

Eğitim ve öğretim, Atatürk ilkeleri ve inkılâpları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. Bu esaslara aykırı eğitim ve öğretim yerleri açılamaz.Eğitim ve öğretim hürriyeti, Anayasaya sadakat borcunu ortadan kaldırmaz.

İlköğretim, kız ve erkek bütün vatandaşlar için zorunludur ve Devlet okullarında parasızdır.

Özel ilk ve orta dereceli okulların bağlı olduğu esaslar, Devlet okulları ile erişilmek istenen seviyeye uygun olarak, kanunla düzenlenir.

(Ek fıkra: 9.2.2008-5735/2 md.) Kanunda açıkça yazılı olmayan herhangi bir sebeple kimse yükseköğrenim hakkını kullanmaktan mahrum edilemez. Bu hakkın kullanımının sınırları kanunla belirlenir.

Devlet, maddî imkânlardan yoksun başarılı öğrencilerin, öğrenimlerini sürdürebilmeleri amacı ile burslar ve başka yollarla gerekli yardımları yapar. Devlet, durumları sebebiyle özel eğitime ihtiyacı olanları topluma yararlı kılacak tedbirleri alır.

Eğitim ve öğretim kurumlarında sadece eğitim, öğretim, araştırma ve inceleme ile ilgili faaliyetler yürütülür. Bu faaliyetler her ne suretle olursa olsun engellenemez.

Türkçeden başka hiçbir dil, eğitim ve öğretim kurumlarında Türk vatandaşlarına ana dilleri olarak okutulamaz ve öğretilemez. Eğitim ve öğretim kurumlarında okutulacak yabancı diller ile yabancı dille eğitim ve öğretim yapan okulların tâbi olacağı esaslar kanunla düzenlenir. Milletlerarası andlaşma hükümleri saklıdır.

Ek madde tabi geçerli kılınmadı heralde. Laiklik devletin her vatandaşının din ve vicdanı hürriyetine karışmaması tam tersine bunları güvence altına alınmasını içermiyor mu ? .
Neden laikliğe ters gibi gösteriyorsun ? Başını dini inancı yüzünden kapatan insanların laikliğe karşı geldiklerini nasıl söyleyebiliyorsun ?

Kalın yeri bir daha okusana. hadi diyelim gözler görmüyor:
"Eğitim ve öğretim, Atatürk ilkeleri ve inkılâpları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre"
Anladın?
Mesaj tarihi:
Horizon said:
Boş argüman iyimiş. Hadi canım hadi , sana da hadi canım hadi diyim anlaşırız ozaman. Ben suriyeye birçok kez gittim oranın insanlar nezninde farklı dinlere karşı bize nazaran nekadar daha duyarlı ve saygılı olduklarını gördüm. Biz seni fransaya alsak ?

biz seni suriyeye alsak?
Mesaj tarihi:
Drakkahn , o kalın yerleri okuyorum ama sen okuduğunu nasıl anlıyorsun onu sorgulamak lazım.

İnsanların inançları doğrultusunda şahsi hareketleri veya uydukları kurallar , Atatürk ilke ve inkılaplarına karşı ve uygunsuz mu oluyor ? Atatürk ilke ve inkılapları dinleri yasaklamış mı ? Olay nedir ?
Mesaj tarihi:
Horizon said:
Drakkahn , o kalın yerleri okuyorum ama sen okuduğunu nasıl anlıyorsun onu sorgulamak lazım.

İnsanların inançları doğrultusunda şahsi hareketleri veya uydukları kurallar , Atatürk ilke ve inkılaplarına karşı ve uygunsuz mu oluyor ? Atatürk ilke ve inkılapları dinleri yasaklamış mı ? Olay nedir ?

Dinlerin siyasete alet edilmesi yasaklanmış evet. Laiklik bu demek!
  • Yeni Oluştur...