Disappear Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 4 sene once falan J-S ses sitemi kullaniyodum en sevdigim yani hayvan gibi subwooferi vardi ama daha sonra bozuldu. su anda creative'in 7.1 ini kullaniyorum ama basslarda cok yetersiz geliyo bana, bass'i actigimda tiz de acmak zorunda kaliyorum sarkiyi nasi diyim boguyo sanki. logitechin z-5500 almayi dusunuyorum varmi kullanan ? logitechin klavye/mouse/gamepad falan kullanmisligim vardir ama ses urunlerini hic denemedim. kullanipta bi kotulugunu goren oldumu. tenks Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 hangi 7.1? inspire? gigaworks? başka varsa o mu ya da? z-5500 ün yüksek basslarda gigaworkse göre daha iyi performans verdiğini biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 inspire diye hatirliyorum. ucuz olani diyim 100$ a mi ne almistim hatirlamiyorum tam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 zaten high end pc hoparlörlerinde hep z-5500 - gigaworks 750s karşılaştırması yaparlar. z-5500 ün yüksek seslerde kaybı daha az oluyo ve bass daha tok ve düzenli diyodu bi incelemede. ben birebir kıyaslama yapmadım ama high end pc hoparlörü olarak herkes gözü kapalı öneriyor z-5500ü. dijital çıkışı var, dts, dolby dijital uyum sorunun olmaz ayrıca muhteşem bi volume control paneli var. tek eksisi panelin ışığını kapatamıyosun. bir de vatan bilgisayarda sesi sonuna getirip uzaklaşmıştım showroom un yarısında ortama verilen müziği bastırmıştı =P yine de ben derim ki yer/para/kullanılabilirlik sorunun yoksa pc hoparlörü alma direk ses sistemi al. ama minimum masraf çok artar. //yani z-5500e alternatif gigaworks var mesela(5.1 versiyonu da var giganın 7.1 den tek farkı eksik hoparlörler sonradan alıp ekleyebiliyosun) ben kullanıyorum ve ciddi bi bass/subwoofer sorunu var. en alakasız yerde uğulduyo. olası her kaynaktan bassı tamamen kapatsam bile uğuldayabiliyo ekolayzırdan ince ayar çekmem gerekebiliyo bazı oyunlarda/şarkılarda. dediğim gibi birebir kıyaslama yapmadım kulağımı dayayıp ama z-5500 bu konuda daha iyi diyo herkes. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 bende z-5500 var arkadaşımda 750 S var arkadaşım ses sistemime bakmak için bana geldi ve ağzı açık sesleri dinledi. 750 S de optik çıkış yok , optik çıkış olmayınca DTS de olmuyor. Tizleri mükemmel , HD DTS filmleri izlemek inanılmaz oluyor , herhangi bir sahnede cam kırılınca kulakların acıyor . Bassı açınca yıldırım sahnesinde veya taramalı tüfek sahnesinde (private ryan , transformers vb) ortalık sallanıyor. Normal hoparlörlerden bass gelmediğinden bass tiz ayarını subwoofer ile rahatcana yapabiliyorsun. günümüz anakartların çoğunda optik çıkış var, realtek chipsetliyse DTS özelliğide oluyor ve elinde güzel filmler varsa tadına doyum olmuyor. Terminator 2 yi izledikten sonra kulaklarımın acıdığını daha dün gibi hatırlıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 z-5500 + X-fi boyle bir kombo yapilmali. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 eet z5500 alıp onboard ses kartı kullanmak ziyan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Esh said: z-5500 + X-fi boyle bir kombo yapilmali. x-fi notebook ile denedim oyunlarda 5.1 alamadım filmlerde güzeldi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Overseer said: eet z5500 alıp onboard ses kartı kullanmak ziyan günümüzdeki onboard kartları incelemediniz sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 günümüzdeki x fidelity kartları incelemediniz sanırım =P p.s: notebook sayılmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 izlediğiniz filmlerin divx filmlerin ses kalitesi , yüksek kaliteli mp3 lerin ses kalitesi optik çıkışlı realtek in DTS verebilen ses kartına bağlıyken Fidelity den kulak olarak ne kadar fark edebileceğini bana anlatabilirmisiniz ? aynı sistemimde aynı filmi 2 ses farklı ses kartından dinlediğim zaman , bilmem kaç dolarlık fidelity i taktığım zaman , OHA aman allahım , hoparlörlerime neler oluyor böyle diyecekmiyim (zaten onboard ses kartımla kendimden geçiyorum) demiyecekmiyim ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 ben dedim. sen de diyeceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 gerçekten farkediyo, müzik dinlerken daha önce duymadığın bi sürü ses olduğunu farkediyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 hatta alabiliyosan x-fi fatality falan alacaksin x-ram li. gercek x-fi olacak. ben x-treme gamer la bile inanilmaz farki hissettim.. sennheiser larim frekansa doydu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 abiler bu ses kartının DTS sertifikası var bende anormal sesler duyuyorum hani sistem iyi ondan mu duyuyorum acaba diyeceğim ? ama sesi veren kaynak iyi olmasa bu sesleride duyamamam lazım yani benim hali hazır şu anki ses kanalımı katlayacaksa o kadar para vermeye değer ama ben kayıt yapan bir insan değilim içerisinde kayıt yapan kısmın parasınıda vermiş oluyorum birisinden alıp denemek lazım auidgy 2 ZS vardı arkadaşımda , onunkini deneme amaçlı taksam fark alabilirmiyim acaba ? aldığım gibi gidip alacağım yeni bir ses kartı acaba optikten her 2 sinede takıp tek tek DTS film denemiş olan bir arkadaş varmı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 audigy tra$.. X-Fi da DTS ve THX var, dolby sertifikasi yok. sen bi dinle, sonra karar ver. onboard creative live 24bit bile kullandim 3-4 sene. X-fi silip supuruyor onboard lari ona karar verdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 zaten alirsam direk bide x-fi almayi dusunuyorum mutlaka. ama x-fi in yanlis hatirlamiyosam 4 tane cesidi vardi hangisini alacagima karar veremedim. tek sikintim ise oda cok tirt, televizyon icin kuramicam 5.1'i :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Disappear şu pek güzel 64mb ramli tr de varmı emin değilim. http://us.creative.com/products/product.asp?product=17791&category=1&subcategory=208 dolby digital ex ve dts digital desteği var zaten. filmlerde hissedebileceğin fark UNBELIEVABLE! olmabilir. zira onlar ses işlemciyi ve ses kartını zorlayan şeyler değil ama unreal tournament 3 te arkadan gelen füzeyi duymak la arkadan gelen füzeyi enseye yaklaştığını hissedip kafayı eğmek gibi veya medieval 2 de sağdan ok geçtiğini duymakla sağ koltuk altından okun geçtiğini hissedip tedirgin etmek gibi farkları var x fi ses kartlarının. creative de çalışmıyorum. fanboi da değilim. sadece güzeller yani başka açıklaması yok =] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 izlenen film eğer rip değilse, yapım da kaliteliyse fark UNBİLİVIBIL ULAN olur. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Ben z-5500 kullanicisi ve faniyim. Bence fiyat/performans icin alinabilinecek en iyi urun. Tek sorunu sigortasinin surekli yanmasi, gerci tanesini 90 cente aliyorum sigortalarin, yaklasik 8 ayda 7-8 tane sigorta yandi. Tabii kullaniminlada alakali bir onceki oturdugum yerde sesi sonuna kadar acabiliyordum (sistemi aldiysan ya da alirsan son sesi 20 sn den fazla acamayacagini dusunuyorum :) ) sigorta yanmalarida hep o donemlerde oldu, simdi oturdugum yerde yarisina kadar dahi acamiyorum 2 aydir hic yanmadi daha.. Hayvan gibi bir subwoofer i var bu arada, hastasiyim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 ben genelde film için kullanıyorum ses sistemini şu anda Realtek chipsetli DTS çözebilen (açıklamasında çöyle yazıyor) -- Audio controller from ALC 889A codec and DTS Connect, featuring 106 dB Signal to Noise ratio and supporting for both Blu-ray and HD DVD formats. -- bundan çok çok daha iyi performans mı alırım ? genelde izlediğim filmler 1.5m/sec DTS sesli oluyor , özellikle sistemimden dolayı buna çok dikkat etmekteyim , fark aman aman mı olur ? (şu anda filmlerdeki sesler gerçekten inanılmaz geliyor bana) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 X-FI PLATINUM FATAL1TY CHAMPION SERIES 300 $ oha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
draedan Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 ps3 icin alicam logitech z-500 u. arastirdim, cok basarili diyorlar, siz de katiliyorsunuz. yurt icinde fiyatlar : http://www.mavibilgisayar.com/ud/2609 burada da 389 dolar arti kdv http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=256&productid=bd7017#tablnk 500 dolar arti kdv disarda : http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16836121120&Tpk=z5500 277 dolar nereden alayim, yurtdisi ve ici tavsiyeleriniz lutfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Ben evimde X 540 kullanıyorum bu aletin bile sesini sonuna kadar acmadım, daha dogrusu acamadım Z 5500 düşünemiyorum bile. arkadaşımda var HD film izliyoruz almanı öneririm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar