Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

flash üzerinde form ve çizim

nameless

Öne çıkan mesajlar

şöyle bir şey için yardıma ihtiyacım var;

php kullanan bir flash formum var. bu formda bir görüntü üzerinde işlemler yapmak için kullanıcı bir dörtgen bölge (formda sol üst ve sağ alt köşeler için x ve y değerleri giriliyor) veya dairesel bölge (formda merkez koordinatı ve yarıçapı belirleniyor) seçiyor. daha kullanışlı olmasını istediğim için formun yanına işlemler yapılan görüntüyü koymak istiyorum; kullanıcı dörtgen alan belirlemek istiyorsa dörtgen çizme butonuna tıklayacak mouse imleciyle görüntü üzerinde dörtgen bir bölge çizecek ve sol üst köşe ile sağ alt köşe koordinat değerleri forma çizim yapıldığında geçmiş olacak (aynısı dairesel alan içinde geçerli). görüntü üstünde imlecin hareketiyle durduğu noktanın koordinatlarını belirleyebildim ama hiçbir şekilde çizim yapamıyorum. yardımcı olan flash guruları çıkarsa çok sevinirim :)

not1: dörtgen alan çizilirken mouse imleciyle çizmeye başlanan noktanın koordinatı ile çizme işlemi sonlandıran noktanın koordinatlarının forma yazılması daha mantıklı gibi

not2: buna benzer bir proje spot uydusu için var. haritanın üstünde dörtgene tıklayıp bir alan belirlerseniz ve solda zone géographique sekmesini açarsanız enlem ve boylam değelerini gösteriyor
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...