Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Devlet Gaspçı Olunca...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ben iktidarım gasbederim!

Demokrasinin yükseltilmesi, birey hakkının genişletilmesi, “gaspçı-darbeci-işkenceci-tetikçi derin devletin geriletilmesi” için kavga vermek, mücadele etmek hepimizin boynunun borcu.

Darbeciliğe de hayır...

Tetikçiliğe de...

İşkenceciliğe de...

Gaspçılığa da hayır...

“Demokrasi’nin sınırlarını genişletiyor” diye bu iktidarı yere-göğe koyamayanların dikkatine bugün bir örnek sunacağım. Mağdur olmuş, üstün mevkide bulunan makamlara ve Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakan dahil üst koltuklarda oturanlara başvurdukları halde hiçbir cevap alamamış onlarca insan yazdı, bana belgeleriyle gönderdi. Ben bugün; “ben iktidarım, devletle bir olurum, gasbederim” tavrı görmüş olan binlerce kişiden sadece birinden örnek vereceğim.

O benim okurum.

Ankara’da oturuyor.

Noter Başkâtipliğinden emekli.

Adı: Veli Özekicioğlu.

Noter Başkâtibi vatandaş Veli Özekicioğlu, 28 yıl önce Ankara’da Korukent’in yanında, imar planı geçmiş bölgeden 229 metrekare arsa almış.

Vatandaş bu, alır.

Parasını öyle değerlendirir.

Ülkede demokrasi yükseliyor.

Birey hak ve hukuku gelişiyor.

Ama kent hukuku da var. Ankara kenti büyüdüğü için, kenti yönetenler; “toplumun hakkı bazen bireyin hakkının önüne geçer” diyerek “Karayolları’na bireylerin arazisi üstünde çevre yolu yapma” emri verirler. Planlar yapılır ve çevre yolunun geçeceği araziler gasbedilir.

Evet... Evet...

Doğru okudunuz.

İstimlak edilmez..

Gasbedilir.

İstimlak edilmesi için Veli Özekicioğlu gibi binlerce vatandaşın üzerinden çevre yolu geçirilen arsasının bedelinin ödenmesi gerekir. Bedel ödenmeyince bireyin hakkı gasbedilmiş sayılır. Veli Özekicioğlu gibi binlerce birey de “arsaları parasını ödemeyerek gasbeden Karayolları Genel Müdürlüğü”nü mahkemeye verir.

Mahkemeyi kazanır.

Karayolları temyize gider.

Vatandaş Veli, üst mahkemeyi yani “temyizi” de kazanır ve 229 metrekare arsasının karşılığı, mahkeme masrafı, avukatlık ücreti, yasal faiz, toplam 30 milyar lirayı Karayolları’ndan alma hakkı doğar.

Fakat alamaz.

Çünkü ödemezler.

“Ben iktidarım, devletle bir olurum gasbederim” tavrını işletirler. Vatandaş Veli, “paramı ödeyin” diye Karayolları Genel Müdürlüğü’ne başvurur. Karayolları Genel Müdürlüğü; “Maliye Bakanı bize ödeme yapmıyor, yapsın biz de sana ödeyelim” cevabını verir. Vatandaş Veli, Maliye Bakanı’na; “devletim, gasbederim” tavrıyla mağdur olduğunu bildiren samimi mektuplar yazar.

Cevap alamaz.

Başbakan’a samimi yazar.

Hiçbir yanıt gelmez.

Cumhurbaşkanı’na yazar,

Yine cevap bulamaz.

Vatandaş Veli ne yapsın?

Türkiye’de “ben iktidarım, devletle bir olur, birey hakkını gasbederim” yapıyorlar diye kendi ülkesini Avrupa mahkemelerine mi şikâyet etsin?

Ayıptır!

Necati Doğru
Mesaj tarihi:
Bu arsadan, "yol geçebilir" önlemi altında bir kısmını karayollarına devretmek her zaman olan bir uygulama ki bence doğrudurda. Tabi ülkemizde abuse edilen bir bug misali, fikir doğru ama uygulama yanlış.

Aynı bu şekilde, imar geçilmemiş bir arsanız varsa, imar geçilince belediye farklı yerden arsa verebiliyor size ki zaten olanın neredeyse yarısını kaybediyorsunuz imar gelince. Hadi kaybettiniz, kendi yerinizden de oldunuz diyelim. Bunun da bir çözümü var, belediye göt kadar panosuna asıyor bina girişindeki bu imar kararını. 1 hafta içinde mahkeme hakkınız doğuyor lakin imar ne zaman gelecek, yerimiz neresi, liste ne zaman asılacak gibi sorular havada kalıyor. Bu işleri takip eden bazı belediyeye yakın çakallar, 1 hafta içinde itiraz edilmeyen arsalara gayet uygun fiyatlar + rüşvet karşılığında konuveriyorlar.

Sonuç, bu işler malesef böyle ülkemizde, yani nerem doğruki boynum düz olsun...
Mesaj tarihi:
kamulastirma halinde yasaya gore direk arsanin bedelini odemeleri lazim ve yanlsi hatirlamiyorsam idare mahkemesinde kamulastirmanin gercekten luzumlu olup olmadiginada bakiyorlardi

farkli yerden arsa olayi ise sadece vatandas razi olursa oluyor onun disinda trink parayi odemek zorunda devlet

ama bizde develt kendi koydugu yasalara uymadigi icin sorun oluyor boyle
bu sekilde magdur olan cok vatandas var develt el koyup para yok diyip oyaliyor hicbirseyd eyapamiyorsun cunki develti mahkeme kararina uymadigi icin kendisine sikayet etmen lazim gene

boyle carpik bir yonetim anlayisi ile yonetiliyoruz

bunun ak partisi bok partisi cok partisi ile alakasi yok fazla, yargiyi salliyan yok bu ulkede

ornek olarak kredi karti yillik aidatlari yasal degil diye herke soyluyor bankaya gidiyorsunuz ode diye mahkemeden karar cikiyor ama banka odemiyor ve israrla "sen antlasma imzaladin karta absvururken orda odiycem dedin" diyor
yargi diyorki "kisilere antlasmalarda mali yuk yuklenemez ucret yasal degil" bankaya bunu diyorsun aci kacik benim hukukumda yasal vermiyorum kardesim diyor bitiyor olay
  • Yeni Oluştur...