veyr10 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Merhaba beyler yine sizleri bir sorunumla rahatsiz edeceğim. Geçenlerde yeni bir sistem topladim e8400 işlemci 8800GT ekran kartı 2GB DDR2 800mhz ram Şimdi ben buna eve gelip güzelce işletim sistemimi kurdum arkasından updateler driverlari falan yükledim. En son olarak da Age of Conan'ı yükledim ve 3 gün boyunca çok iyi bir performansla hiç sorunsuz oyunumu oynadim fakat dün akşam oyunu oynarken birden bilgisayar kendine restart atti ve şimdi her açtığımda 1-2 dk sonra kendine restart atiyor. Bir ısınma problemi olduğunu sanmıyorum kontrol de ettim. Ramleri değiştirdim 2gbyi çıkarıp 512 taktım deneme amaçlı ama yine restart problemi aldim. İşin garbiyse BIOS a girdiğimde SATA bağlantılarında 2. bağlantı DVD fakat 1. Bağlantı görülmüyor normalde HArd Disk olmasi lazim. İşte böyle garip bir durum var tavsiyelirinizi bekliyorum. Şimdiden hepinize teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 bu gibi sorunların temel sebebi genellikle asırı ısınma problemidir,fanının duzgun calısıp calısmadıgını kontrol et bi bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
veyr10 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 ettim ettim işlemcim 30 derece civari ekran kartı da soğuk yani bios tayken bile restart atiyor. Fanlar yeni ayrica bir de Thermal Take Blue Orb taktım içerisi odamdan daha soğuk öyle diyeyim :D Yani restart atinca kapatıp hemen parçaları elle yokluyorum ama öyle bir sıcaklık problemi yok hepsi max 30-35 derece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 bios update yapsan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 güç kaynağı acı çekiyor olmasın ? bi el yordamıyla harddiskin dönüp dönmediğini hissetmeye çalış, dönmüyorsa -> hard disk patlamadıysa -> güç kaynağı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
veyr10 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 oper said: bios update yapsan? Yaptim en son çıkan şeyi fakat birşey değişmedi. Windows yüklü değil zaten şu an ilk başta işletim sisteminden kaynaklandığını düşündüm format attim fakat install ederken yeniden restart attı... Şimdi de Hard Diski görmüyor Bios ta sitesinden indirdiğim en son update. Arthur_HellsFire said: güç kaynağı acı çekiyor olmasın ? Onu da düşünmedim değil fakat 550W yani ne bilim nasil kontrol edebilirim bilemiyorum. Dediğim gibi 3 gün boyunca Age of Conan'ı full grafiklerde AAx8 le oynadim hiç bir problem yoktu. Bu arada Mainboard: P5Q Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 okumadan direkt sölüyorum; bilg yeniyse ve yeterli sistemin olduğunu düşünüyorsan ve ona rağmen bu problemle karşılaşıyorsa önce ramlerden şüphelen. edit: sonra da ramlerin takılı olduğu slotların sağlamlığından - ki bu daha zor - Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 power sup ın markası ne peki ? 550w demişsin ama gerçekten 550w mı ? kaliteli değilse reset normaldir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
veyr10 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Mr_Hand said: okumadan direkt sölüyorum; bilg yeniyse ve yeterli sistemin olduğunu düşünüyorsan ve ona rağmen bu problemle karşılaşıyorsa önce ramlerden şüphelen. edit: sonra da ramlerin takılı olduğu slotların sağlamlığından - ki bu daha zor - Dediğim gibi başka ramde kullandım DDR2 512mb takarak denedim 4 slotun 3üne de taktim. moriQ said: power sup ın markası ne peki ? 550w demişsin ama gerçekten 550w mı ? kaliteli değilse reset normaldir. Recom Marka 550W. Donanim hakkında özellikle de PSU lar hakkında pek bir bilgim yoktur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
veyr10 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Arthur_HellsFire said: güç kaynağı acı çekiyor olmasın ? bi el yordamıyla harddiskin dönüp dönmediğini hissetmeye çalış, dönmüyorsa -> hard disk patlamadıysa -> güç kaynağı... Bilgisayari açınca Hard Diskten bir titreme, çalışma belirtisi geliyor fakat Bios ta hâla göremiyorum. BAna kalırsa sorun ana karta çünkü kabloyu diğer sata girişlerine taktığımda hard diski görüyor fakat restart problemi devam ediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 P5Q herhalde asus anakart. asus anakartlardan çok çektiğimi söyleyebilirim; senin gibi restart problemi yaşadım, ps/2 girişleri bozuldu, işletim sistemi yükleyemedim(bunun olayını hala çözebilmiş değilim nasıl oldu da böyle bir etki yarattı ehe) ve bunun gibi başka ibiş sorunlar çıktı. kıssadan hisse asus anakartlar biraz tırt (hala asus anakart kullanıyorum, yine biraz sorunum var ama bu sefer güç kaynağından şüpheleniyorum ehe) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis? Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Sorunun Anakarttan ,aynı anakart bende de vardı,aynı sorunlarla,ya hdd yi gormez ya sata dvd yi gormez,durup dururken restart atar,bu P5 serisi kartların cogunda var bu sorun sanırım.En son gına getirdi , gittim gigabyte p35-ds3L aldım rahat ettim.Bir daha da yemin ettim asus un ne anakartını ne de ekran kartlarını alacam diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 okumadan direkt yazıyorum demiştim, şimdi üşenmeyip okudum. bariz anakart gümlemiş. geçmiş olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
veyr10 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Anladım teşekkür ederim. Daha yeni aldiğimdan dolayi garanti kapsamında olur değil mi? Hiç bir ayarini değiştirmedim overclock yapmadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 tabi ki olur.. direk götür ben başka anakart alacam bunlarda hep sorun çıkıyomuş zaten de.. aynısını vermeye kalkabilirler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
veyr10 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Anladım yardımlarınız için teşekkür ederim... Sanırım kasayı götüreceğim evde kendi başıma ikinci bir risk almak istemem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar