Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

slackware kurulumu hakkında

EagleEye

Öne çıkan mesajlar

said:
sharky, 12 February 2004 17:25 tarihinde demiş ki:
Linux ile tanismanin 3. gununde kernel derlemeye calismak, biraz araba kullanirken kaputu acip, bujilerle oynamakla ayni anlamda.. Yavas yavas, anlaya anlaya gitmezsen, ezbere hareketler ancak seni Linux`tan sogutur.

/etc/rc.d/rc.modules dosyasini inceledin mi ? Incelemedin. /usr/src/linux/Documentaton dizininde dolastin mi ? Dolasmadin.. http://www.belgeler.org veya http://www.linux.org.tr `i inceledin mi ? Evet ama kismen, istediklerini bulmak icin arastirmadin bile..

Guzel simdi hepsini arastir.

/etc/rc.d/rc.modules dosyasını incelemek hariç(o neki hehe) diğer söylediklerini emin ol yaptım
benim aldığım kernel panic mesajını bir çok insan almış 2.6.* sürümlerinde ama bi çözüm bulabilene rastlayamadım
sonra eski kerneli tekrar derleledim bende 2.6.2 den vazgeçtim
ama hala seskartı ve modem sorununu çözemedim
ses kartı için linuxun içinde soundblaster help dosyası tarzı bişey vardı onu inceledim
sanırım bi kaç ayar gerekiyormuş ama onlarda sanki yapılmış gibi duruyor yani nereleri değiştirmem gerektiğini anlayamadım ben

neden kernel derlemeye kalktım?çünkü driverlar o şekilde yükleniyor anladığım kadarıyla herkez kernel derlemekten bahsediyor çünkü driver nasıl kurulur gibisinden bi belge döküman bulamadım
Sosyal ağlarda paylaş

güzel kardesim,

ALSA yi yükledin mi ? slackware.com a bir kere gitmis olsan orda 9.1 de ne yenidir ? aha bunlar : ALSA ... diyor, yaninda ne yaziyor ? Advanced Linux Sound Architecture :)
yuklu mu alsa ?
bakmanin bir cok yolu var en basiti alsa yazip tabe basmak,
yada swaret --list -i | grep alsa
yada locate alsa
vs.
yok mu ? mount ediyoruz cdmizi, daliyoruz icine,
grep alsa slackware/FILE_LIST.txt
orda cikacak hangi klasorde oldugu, daliyoruz icine
installpkg alsaxxx.tgz
aha tamam ...
sonra alsaconf yaziyoruz mantikli bir secim yapiyoruz probe sonrasi,
sonra alsamixer yaziyoruz mixer ayarlarimizi yapiyoruz,
sonra alsactl store yaziyoruz bunu profile gibin save ediyoruz...

aha bitti ses olayi cok abuk subuk bir kart degilse, ki ben isa sound blaster da tanittim yeni crystal marka ses kartini da ...

modem e gelelim, netconfig yazdiktan sonra eger probe edip bulamiyorsa,
ppp-config gibi bir sey olmasi lazim onu deneyelim bir,
o da olmadi cikaralim bakalim modemimize neymis tam adi ...
sonra varsa windows, yoksa net kafe arkadas vs. uzerinden nete baglanalim,
google.com da "linux driver " olmadi bir de "how-to install" ekleyerek aratalim,
illa bir yerde yazar hangi module un yuklenmesi gerektigi,
sonra modprobe seklinde yuklemeyi deneyelim,
bole bir aygit yok diyorsa bil ki yanlis module sectin,
bole bir module yok diyorsa iste o zaman macera basliyor :)
eger yoksa oyle bir module o zaman var olan kernelimizin source una girelim, yoksa cdden yukleyelim kernel-source u
/usr/src/linux altinda, make menuconfig ile acalim ve sadece bize lazim olan module u module olarak ekleyelim kernele sonra da dokumanlarda yazdigi gibin derleyelim (bu noktayi biliyorsun zaten)

bu da budur ...

bu konusup duran kopekpaluu bana gelip ethernet kartlarini bile tanitmadan gitmisti siz yine sanslisiniz :) ha kotu mu oldu ? hayir, baska turlu ogrenemezdim zaten[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin
Sosyal ağlarda paylaş

alsa benim ses kartımı tanımadı yaw
bilinmeyen pnp veya pci ses kartı yazdı alsaconfig de
napıcazki
windowsta ses kartımın markası soundblaster 16 olarak görünüyor ama açıkçası hiç bakmamıştım ses kartıma windows yanlış tanıyor olabilirmiki
creative soundblaster 16 tak ve kullan(WDM) yazıyor
konumuda: Intel 82371AB/EB PCI ile ISA köprü (ISA modu) üstünde

birde şey var
şimdi bende tv kartıda var onu kurmayı denedim
bi döküman buldum işte tv kartı kurulumu hakkında
bttv diye bi driver yüklemeye çalıştım orda yazılanları uygulayarak
ayarları yaptıktan sonra make ve make install komutlarını verdim
ama error verdi yüklemedi driverı
birde bttv/drivers klasöründe MAKEDEV diye bi dosya vardı onu çalıştırdığımda /dev dizininde aygıtlarım oluşacakmış ama o komutu çalıştıramadım ben nasıl çalıştırabilirim?
MAKEDEV yazıyorum böyle bir komut bulunamadı diyor
Sosyal ağlarda paylaş

said:
alsa benim ses kartımı tanımadı yaw
bilinmeyen pnp veya pci ses kartı yazdı alsaconfig de
napıcazki

rc.modules e bakıyoruz, isapnptools yükleniyor mu module olarak, eğer yoksa cdmizden isapnptools yüklüyoruz, o tahminen gereken modülü de yükleyecektir.

sonra alsaconf dediğimiz zaman, bi sanie abi arıyorum der, sonra als100 ve bişi daha bulacak (serverımda aynı kart var ordan biliyorum :)) sen onu seçeceksin ...

said:
ayarları yaptıktan sonra make ve make install komutlarını verdim
ama error verdi yüklemedi driverı

error neydi ki ? ilk başta anlaması zordur pasteliyelim ...

said:
MAKEDEV yazıyorum böyle bir komut bulunamadı diyor

şimdi dos bilgimiz var mı bilmiyorum ama dostan da hatırlayabileceğimiz PATH diye bir "environment variable" sözkonusu, nedir bu misal, /bin /usr/bin /usr/local/bin falan bunların altında ise ve eğer executable ise sen hangi klasörde olursan ol komut çalışacaktır...

eğer komut executable ise (değilse chmod +x) dibindeyken ./dosyaadi, yada kökten gelerek yani atıyorum etc/apache altındaysa /etc/apache/neisivarburdaexecdosyanin gibi :)[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin
Sosyal ağlarda paylaş

error şeydi
can't find bttc directory in /dev/
veya buna benzer bişeydi yani klasör bulunamadı gibisinden

ses kartı için deneyecğeim birazdan
ayrıca sürekli reboot edip linux-windows arası mekik dokuyorum şu modemi tanıtabileyim artık ne olur yaa kafayı yicem ehhea
modem hakkında hiç birşey bulamıyorum
markası corecess3112 ve usb modem
altında şı yazıyo modemin ayrıca işe yarar bieşyse:FCC ID:PZ4-TZ3200U
Sosyal ağlarda paylaş

ya bu modem modem dediğimiz adsl modem mi ?

not: bu arada "netmeeting behind firewall" konusunda bir faq yada how-to hazırlayacağım son 2 gündür okumadığım gitmediğim site döküman vs. kalmadı ama sanırım çözmek üzereyim ah bi de hızlı bir işlemcisi olsa serverımın derleyip sonucu görecem[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi ben her şeyi okuyamadım ama ilk önce şunu yapıcaksın..

1- Terminal ekranında adsl-setup yazıp çalıştırıyorsun. Ordan Device kısmında ppp0 varsa ppp0 yaıyosun yoksa "n" ye basıp enterliyosun. Bu yeni bir tane bağlantı yapmanı sağlıyacaktır..

2- Sonra sırası ile:

Login Name: ttnetten aldığın login name..

İnterface: "eth0" yazıyosun eğer 2. bi ethernet kartınla yapıyosan bağlantıyı "eth1" yazıcaksın..

Demand Value: "no" yazıyosun.

DNS: Buraya ttnet dnslerini yazıyosun..

Userctrl: Eğer makinende rootdan başka kullanıcı varsa onlarında tek başına interneti açıp kapamasını istiyosan "yes" yazıyosun. İstemiyosan "no" yazıyosun.

Firewalling: "0" yazarsan firewall kurmassın.. "1" yazarsan basic firewall kurmuş olursun.. "2" yazarsan ağ üzerinden firewall kurmuş olursun..

Start conn. at boot time: "yes" dersen bilgisayar açılır açılmaz bağlantın kkurulur. "no" dersen kurulmaz..

Accept these settings... :yes diyip kurulumu tamamlıyosun..

Daha sonra adsl-start diyip bağlantını yapmış oluyosun sorunlarda bana burdan yada özelden ulaşabilirsin..
Sosyal ağlarda paylaş

Burdan ulaşayım :)
öncelikle problem adsl ayarları değil linuxın modemimi görmemesi
ama yinede ayarlar için sağol eğer bir gün modemimi tanırsa linux,, kullanabilirim ehe
modemimin markası: corecess3112 usb adsl modem
bi fikrin vamrı bu konuda nasıl tanıtabilirim modemi?
ayrıca ses kartımıda tanıtamadım yada bi yerlerde yanlışlık yapıyorum
ses kartı modüllerinden birden fazla kurmuşsam eğer bu bi problem yaratırmı mesela?
markası sound blaster 16 diye görünüyor windowsta
Sosyal ağlarda paylaş

yaptım bağlanamadım :
tam errore bakmadım ama adsl-config dedriverın yerini sordu sanırım bende bilmiyorum orda default bişey yazıyordu /dev/mxa0 mı ne onun gibi bişey yazıyordu onu girdim
sonra adsl-start dedim bağlanmadı malesef
error mesajını kaydetmedim hatırlamıyorum tam ama istersen bidahaki ses kartı girişimimde onada bakıp yazayım :)
ses kartına bakayım bi ama sb16 olması lazım
Sosyal ağlarda paylaş

usb modem evet
yukarıdaki mesajlardan birine modemin altında yazan kodu falanda yazmıştım belki işe yarar bi bilgidir diye :)

şimdi açtım kasayı baktım
şunları not ettim
ses kartı:
modul no: CT4170
seri no: M4170920120650
Sound Blaster

tv kartı:
tuner: philips
ayrıca chipsetinde yazan bi kod: bt878KHF
Sosyal ağlarda paylaş

mount etmek tam olarak nedir onu çözemedim modemede yapılıyormu o olay nasıl yapılıyor? :)
ayrıca bana driver soruyor adsl-configde nasıl öğrenicem hangi driverın benim modeme ait olduğunu(ve sanıyorum linuxla default gelen driverlar arasında yok benim modeminki)
cd-rom u görebilmek için mount etmek lazımmış sanırım ben şu an cd açamıyorum linuxtta öyle bi problemimde var hehe nasıl oluyor o olay?
ama öncelikli sorunum modem yani :)
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi nette senin için ufak bi araştırma yaptım. corecess ler conexant chipsetli bir modemmiş. Bu demek oluyorki winmodem. Yani hardware değil software destekli çalışıyor. Kötü bir seçim eminim ucuzdur ve ucuz olduğu için almışsındır. Conexant bildiğim kadarı ile windows ile anlaşmalı odluğu için linuxa driver çıkarmıyo ama muhteşem linux coderları onlar için driverlar yazdı. Eğer onun içinde varsa arayp bulucam. Ayrıca ilk defa duydum. Türk markasımı?
Sosyal ağlarda paylaş

ben alcatel tabanlı bi modem olduğunu duymuştum
fiyatı biraz daha ucuzdu diğer modellere göre evet ama o sıra ankara piyasasında hiç bi yerde başka modem kalmamıştı bunuda bulunca atladım işte sabırsızlık :)
yoksa zoom4x almayı planlıyordum
umarım bu modemi çalıştırabilirim linux altında
yardımların için teşekkürler bu arada
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...