Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ingiliz Bulldog Hakkinda Bilgi

DiadanLocke

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaslar, ben bir Ingiliz Bulldog sahibi olmak istiyorum artik arastiriyorum su anda tam bana gore bir cins gibi duruyor.
Burada bu cinse sahip olan biri varsa bakimi hakkinda, huyu hakkinda ne bileyim genis soyle bi bilgi verebilir mi?
Birinci elden bilgi almak cok daha yararli olucak internet arastirmasindan.

Ben ufak bir dairede yasiyorum ama kopegimi hergun duzenli olarak ve uzun uzun egzersiz, yuruyuse cikarma imkanim var. Onun disinda havlama olayi nasildir, az havladiklarini duymustum? Dogru mudur? Cunku komsular biraz kil.

Tesekkurler
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
dun mesajinizi gordum ve okudum, ingiliz bulldog sahibi bir pati uyemiz varsa onun sordugunuz sorular hakkinda cevap vermesi daha saglikli olur diye dusundum. ama genede buldugum birkac linki sizinle paylasayim, cevap veren olmazsa oradaki sayfalara bakip bilgi edinebilirsiniz. ancak cok cins komsulariniz varsa bu konuda kendinizi iyice hazirlamaniz gerekir. cunku kopek bakimi hele ki yavru kopek bakimi cok kolay degildir.

Ingiliz Bulldog - Havhav
Ingiliz Bulldog
Sosyal ağlarda paylaş

Ben ingiliz bulldogu besliyorum eğer almak istiyosan bi kaç konuda sen uyarayım
Öncelikle camış gibi bir hayvandır günün büyük kısmını uyuyarak geçirir bazen şüphelenirsin acaba doğalmı diye kesinlike hayvanın yapısından geliyo yani anormal bir durum ayakta olduğu zamanlarda aklına gelebilecek herşeyi kıtlamaya başlar(yaklaşık 1 yaşına kadar böyledir) terlik sehpa halı insan hatta duvarları taşları bile ısırır
Yapı olarak dünyadaki en narin hayvanlardan biridir kendi maması dışında herşeyden alerji olabilir o yüzden 14-15 aylık olana kadar maması dışında hiçbişe yememesine dikkat etmelisin hastalık olarak genelde kulak burun ve gözünde sorun olabilir anestesizi çok ama çok iyi ellerde yapılması gerekir bir çok bulldog sahibi köpeğini anestezide kaybeder maalesef
hayvan uyurken insan modeli horlar yavruyken bile tabi benim çok hoşuma gidiyo ama sen sevmeyebilirsin onun dışında çok akıllı olduğu söylenemez eğitim vermesi zordur ama sahibini korur ve kıskanır büyüdükten sonra otoriter bi köpek olur ama beslenmesine çok iyi dikkat etmen gerekiyo her daim açtır sakın duygu sömürüsüne ayrıca yemeğini hemen hemen hiç çiğnemeden yuttuğu için arada bi hazmedemez ve kusar korkacak bişe yok domuz gibidir hiçbişe olmaz hatta gider çıkardığını bidaha yemeye çalışır :)
Sosyal ağlarda paylaş

Yok sorun olmaz zaten tüysüz hayvan o yüzden evde bi pislik yapmaz tualetini yapacağı yeri alıştırdıktan sonra kafan rahatlar onun dışında havlamazda pek arada bi oyun isteyince eğer ilgilenmezsen tepene dikilip havlayabilir o kadar ama odada kapalı tutarsan sabaha kadar havlar o yüzden evde rahatça gezmesine musade etmelisin zaten o 1 yada 2 yer bulur kendine genelde sandalye altları oluyo buralarda gider orda uyur hayvanın en büyük özelliği sürekli uyuması :)
evde beslemek için en ideal hayvanlardan biridir ama dediğim gibi çok narin hayvanlar öle aklına geleni vermiceksin yesin diye ota boka alerji falan olabilir bide alırken yavru almanı tavsiye ederim hem küçükken eğitim vermeye başlaman daha iyi olur hemde o buruş buruş olduğu dönemini kaçırma diye :)
Onuda çok özenli seçmelisin çünkü ırksal olarak bir çok hastalığa alt yapıları var sen ilk görüşte anlamasan bile sonradan çıkabilir
Ben benimkini ukraynadan getirttim özel bir cins babası ukrayna şampiyonuydu ona rağmen hayvanda kalıtsal hastalık vardı onla uraşmak zorunda kaldım
almadan önce güvendiğin bi veterinere götür baştan aşşa kontrol etsin
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...