Peka Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 taa bi zamannar burda bi projeye girişelim beraber falan diye bi konuşmalar geçti uzun uzun millet toparlanacaktı falanıdı filanıdı e tabiki üşengeç/meşgul kitle buna gelemedi ve tabikide yalan oldu ben dün akşam oturuyodum evde (zaten bir haftadır tek başımayım kimsecikler yok bu şehirde herkez tatilde falan ) sıkıltından geçtim vbasic e ne oyunu yapsam ne oyunu yapsam diye Yılan yapacaktım aman salla diyip 3 taş oyunu yaptım taa bu çocukken ilk okulda sıralara 3*3 bi matris çizip oynadığımız taşları aynı hizaya getirenin kazandığı oyun işte sonra aklıma geldi lan dedim ekim dedim bu oyun dedim multiplayer olsa dedim negüzel olur dimi dedim ve aklıma başka bişey geldi bi tcp server/client olayı yapılsa dedim c# lan falan yada bilemedin dedim web üzerinden olsa java mava birileride connekşın kısmını halletse paticiğe atsan hani paticik.com/oyun u yaratmak amacıyınan değilde öyle sıkılanın girip chat baabında 3taş oynadığı bir yer olsa zaman geçse falan dedim sonrada geldim buraya böyle bi olay nasıl olur ? olursa yardım etmek isteyen olurmu ? server/client ayağını halledebilecek birileri varmıdır bi ton doc ve örnek buldum ama yapabilsemde uzun uğraştıracağı kesindir buyrun yapalım ? dedim[signature][hline]fizban, 25 January 2004 22:15 tarihinde demiş ki: saygısızlık yaptıysam böyle (:() üzülüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 vbasic mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peka Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 vbasic ilede olur aslındada bi ton boku püsürü çıkar kimsede indirip kurmaz clientini öyle sıradan , kullanılmayan sözlük gibi bişey olur (:p), onun yerine web tabanlı olması daha hoş olucak gibi geliyor bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 vbasic ilede web tabanlı uygulama yapılabilio :p[signature][hline];;suicidal icq: 96775822 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 web tabanlıda kastınız ne internet sayfası üzerinde mi yoksa internet ortamında mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peka Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 eet yapılıyo ben annatamıyorum yannız browser üzerinden ok ?[signature][hline]fizban, 25 January 2004 22:15 tarihinde demiş ki: saygısızlık yaptıysam böyle (:() üzülüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 Dhtml den mi bahsediyosunuz daha açık yazın kardeşim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 En rahatı java olur. Java'da multi olayını öğrenmek lazm ama :D[signature][hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peka Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 said: Arthur_HellsFire, 14 February 2004 21:10 tarihinde demiş ki: Dhtml den mi bahsediyosunuz daha açık yazın kardeşim :) ya alla alla ben annatamıyorumda sende anlayamıyosun yanlız :) bakarmısın tekrardan ilk mesaja Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MumChamber Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 java dan ya da dhtml'den anlasam canım feda..[signature][hline]its supersonic Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 niye browser üzerinden kasıyosunuz ki anlamadım her neyse hemen küçümen bişiler anlatıp kaçayım.. Windows ta OLE/COM diye bir minik(!) sevimli(!) bir sistem var. Bu sistem ne işe yarıyor hemen anlatayım. Diyelimki bir programınızın bir parçası (bir fonksiyonu diyelim) özel bi iş yapıyor (faktoriyel hesabı diyelim) şimdi siz bunu OLE/COM standartlarına göre hazırlayıp derleyip ortalığa attığınızda bu artık bir OLE/COM componenti oluyor. (Burası önemli) Ve bu componentin yüklü olduğu bilgisayarlarda çalışan her program sizin yazdığınız kodu çalıştırma imkanı buluyor. Yani neymiş "derlenmiş" program kodlarını paylaşmak için kullanılan VB kullanıyorsanız çoook kolay, VC kullanıyorsanız sinir bozucu derecede zoooor olan sevimli bir sistem. Şimdi bunun VB ile alakası ne? Hemen onu da anlatayım, toolbox'a (dialogları dizayn etmek için kullandığınız o uzunlamasına şey) a sağtıklayıp Componentsi seçtiğinizde, daha önceden sizin bilgisayarınıza yüklenen(başka programlar veya windows tarafından) componentleri görebilirsiniz işte onlar ActiveX componentleri (OLE/COM üzerine inşaa edilen bi sistem, her activex objesi bir COM objesidir ama her COM bir activex diildir) yanındaki kutucuğa tıklarsanız toolboxta yerlerini alırlar ve bir düğmeyi dialoga yerleştirme rahatlığıyla programınıza eklersiniz. E Şimdi bunun konumuzla alakası ne? Hemen onu da anlatayım. Eğer siz daha önceden yazılmış, internetteki bir bilgisayarla aranızda veri alışverişine imkan veren bir component bulursanız bunu VB ye taaak diye takıp tuuuk diye çalıştırabilirsiniz ve basit bi multiplayer oyun yapabilirsiniz. e peki nerden bulacam? Google a girip free activex diye aratın sonra amacınıza uygun freeware bi component buluğunuzda onu download edin ve kurun sonrada anlattığım gibi VB de programınıza ekleyin. Çoğunun kendi içinde bir help dosyası var. o zaman programı arkadaşıma yollayıp oyun oynayabilecem mi? Tam olarak değil, Activex componentleri sizin programınızın içine yerleştirilmez, sizin programınız windows a ben bu componenti kullanacam der. Eğer component yüklü ise programınınz çalışır eğer değilse çalışmaz. Bu yüzden programın yanında internetten bulup windowsa kurduğunuz componenti de arkadaşınızın da kurması gerekir.[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MumChamber Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 java ile yapmak çok daha kolay olacaktır diye düşünüyorum.[signature][hline]its supersonic Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar