Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Phpnuke'den anlayanlara bir sorum olacak...

karabocek

Öne çıkan mesajlar

Arkadaslar simdi ben kendı bilgisayarımda actım daha once sora bilgisayarıma format attım tekrar yukledim aynı dosyaları nedense bir sorunum var.Simdi bakın yaptıklarımı anlatayım :
Oncelikle yukledim apache adlı programı ( icinde mysql de var ) simdi phpnuke die bi dosya yarattım html bolumunde ve icine extract ettim php_nuke 7.0 dosyalarını ondan sonra gittim configimi ayarladım , sora da phpmyadmin'den gosterttim nuke.sql'i fakat girmeye calıstıgımda admin.php'ye localden su hatayı alıyorum :

Fatal error: Call to undefined function: message_die() in c:apachehtdocsphpnukehtmldbdb.php on line 88

ne yapmam gerekli yardımcı olabilecek bi arkadas varsa sevinirim ![signature][hline]Bloody Golden Majesty & Lunitari
Kolayoyun OGC & Lothlann UO
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi konuya hakim olsam da phpnuke hiç kurmadığım veya denemediğim için ciğerden sıkmak istemiyorum şöledir böledir diye ama eğer ki,

Fatal error: Call to undefined function: message_die() in c:apachehtdocsphpnukehtmldbdb.php on line 88

hatası varsa ortada,

a. amcaların kodlarında bir hata olabilir
b. mysql bağlantısında bir sorun olabilir

a: db.php nin 88. satırına git bir bak bakalım neler dönüyor, yada güçlü bir arama motoru ile (agent ransack tavsiye edilir) phpnuke klasöründe arat bajalım "function message_die" diye (" işaretleri olmadan) bak bakalım nerelerde geçio bu ki tahminimce bir yerde tanımlanmıştır sadece, aşağı yukarı bir fikir edin eğer yanlışsa düzelt yok eğer function a yollanan veriler yanlışsa onları düzelt ... isim sanki mysql e bağlanamazsa vereceği hatayı tanımlamaya çalışan bir function gibi duruyor, yani olay b seçeneği ile de bağlantılı olabilir.

b: mysqlin çalıştığından emin ol, ve de config dosyası her nerede ise onu bulup doğru host, db, user ve pass olduğundan emin ol ...

tecrübeme dayanarak bu kadar söyleyebilirim bundan ilerisi spekülasyon olur :P[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin
Sosyal ağlarda paylaş

phpnuke içinde beşyüzbin yerde die function'u geçiyor :)
fakat tanımlandığı bölüm yok sende. her ne kadar 7.0 hakkında bilgim yoksa da muhtemelen sorun dosyaların yerini değiştirmiş filan olmandan kaynaklanıyordur.

db.php'nin o satırında bilmemne.die(hede höde) vardır muhtemelen. fakat senin php dosyaların eksik olduğu için (ya da ben öyle sallıyorum) diw function'ının tanımlandığı yer yok ve hata bundan kaynaklanıyor. istersen install'ı tekrar oku.. orada geçiyordur belki.[signature][hline]its supersonic
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...