Hagii Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 nereye açacağımı da bilemedim ama burası uygun olur sanırım. ben 4 yıllık üniversite mezunuyum ve 31 temmuz 2008 e kadar askerliğim tecilli. ve yeni kanunla nisan 2009 a kadar tecil yapabiliyorum ama kısa dönem askerlik yapmak istesem hangi celp dönemi çıkma ihtimali daha yüksek nisan- aralık- ağustos ? hangi zaman gitmek daha mantıklı ve askere gidenler evlerini ne yapıyorlar. evden mi çıkıyorlar yoksa ev boş boş duruyor kira mı veriyorlar. uzun dönem yapınca 1 sene oluyor ve maaş veriliyor değil mi herkese istisnasız. bir de o sınavdan yüksek alan mı düşük alan mı kısa dönem yapıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Ya konuyla pek bir bilgim yok ama, geçen arkadaşım söyledi. 4 senelik üniversite bitirdiysen her türlü kısa dönem yapıyorsun uzun dönem olayı kalkmış sanırım bir sebebini de söylemişlerdi de tam hatırlamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 kısa-uzun şansa bağlı.. kimileri aralık celbinde kısa gelme ihtimali daha çok diyor tabii Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spyro Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 erken karar verirsen istedigin donemde gidersin.. mesela agustosta gitmek istiyorsan nisan-mayıs aylarında askerlik subesine ugrayıp basvurunu yaparsın.. verdikleri tarih sana uymazsa da erken sevk dilekcesi yazarak durumu kurtarabilirsin.. ben oyle yapmıstım.. yaz okuluna kaldıgım icin okul eylulde bitti.. 2007 aralık doneminde gidip kurtulmak istiyordum.. bana 2008 aralık tarihini verdiler.. ben de dilekce yazdım bircok kisi gibi.. kabul edildi.. muhtemelen herkesinkini kabul etmisler ki en kalabalık kısa dönem benim gittigim donem oldu.. sebebe "ailevi nedenler" yazıyorsun.. gerisine karısmıyorlar =).. hangi zaman gidecegime karar verirken bir an once yapıp kurtulmanın dısında mevsimlere gore karar verdim.. misal ben soguk havada askerlik yapmayı sıcak havada yapmaya tercih ederim.. kars'da falan yapmadım askerligimi ama yine de hava buz gibiyken bile parka, bere, eldiven falan giyerek etkisini azaltabiliyorsun ama kavurucu gunesin altında nobet tutarken yapılabilecek fazla bi sey yok.. yaptıgın yere gore de degisir tabi. ben sanslıydım urfa'da yaptım.. tam tezkere alırken yaz baslıyordu ve ciddi su sıkıntısı vardı.. iyi ki aralık'ta gitmisim dedim.. ayrıca kısa donem yapma ihtimalinin artmasını istiyorsan da en iyi donem aralık celbi.. dedigim gibi en kalabalık donem ve uzun donemleri belli sayı ile alıp gerisini kısa donem yaptıklarından dolayı tıp, bilg. muhendisligi, vb. gibi bolumler okumadıysan kısa yapma sansın cok yuksek.. uzun donem evet 12 ay suruyor ve bölgeye gore degisen maas veriliyor.. o sınavla ilgili de kesin bir bilgi yok ama iyi yapanı uzun donem alıyorlar diye bir sey de yok.. bence ne kadar iyi yaparsan istedigin askerlik suresinin cıkma şansı o kadar artıyor.. ben kısa donem istedim ve gayet de iyi yaptıgım sınav sonucunda kısa cıktı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 en avantajlı dönem aralık dönemi. denetleme görmessin çok büyük ihtimalle aralık döneminde gidersen ki askerlikte denetleme demek herşey demektir herkes diken üstündedir. aralık istemiyosan bahar döneminde git. o da fena olmuyor. uzun yaparsan maaş alacağın kesin. acemilik kısmı çok zor geçer ama ondan sonra rahatlarsın çünkü subay rütben var. tabi tutar da doğuya falan atanırsan ne kadar rahat olur bilemem ama paran tamamen cebinde kalır bu sefer de. :) sınav olayı tamamen muamma. yapan kısa gider yapmayan uzun gider karışık şeyler. herkes bişe söyler ama sana bişe söyliyim. diğerleri de iyi dinlesin :D askere gitmeden önce bi okulu ziyarete gitmiştim. bi hocamla karşılaştım kendisi veritabanı vs uğraşıyor şirketi var vs. askere gideceğimi öğrenince sordu uzun mu istiyon kısa mı diye. kısa dedim ben de. o zaman tüm soruları doğru yapmaya çalış kesin kısa gidersin dedi. çünkü o sistemi ben yazdım dedi.. bilginiz olsun yani sizinde :D ama şöyle bişe var, ordunun ihtiyac duydugu bölümlerden birindeyseniz o zaman şansınız zor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hagii Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 ben soğuktan korkuyorum. güvenemiyorum ben kendime donar ölürüm ben. bundan dolayı nisan da gitsem nasıl olur ki. kısa dönem çıkar mı? bir de kpss çalışacağım ben askerde çalışma imkanı olur muki. kaç tane tanıdığım askerde çok iyi çalışılıyor diyor. 1aralık 2 ocak 3şubat 4 mart 5nisan 31 nisan askerlik bitiyor değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 İzin almazsan mayıs ortası biter. Ama ders çalışma ihtimaline güvenme, elinde patlayabilir. Öyle bi iş verirler ki belki sabah kahvaltıdan akşam yata kadar başından kalkamayabilirsin. Haftasonları belki çalışabilirsin, onda da yok çarşıydı, yok ekstra işlerdi derken yalan olabilir. Ha ben böyle diyorum da belki ders çalışabileceğin bolca zamanın da olabilir. Şansına. Kısa dönem yapmak istiyorsan "kısa dönem yapmak istiyorum" diye bildir, yeter. Büyük ihtimalle kısa çıkar zaten. Ben 313. dönemdim, kısa seçenler %70-75 kısa yapmıştı, yanlış hatırlamıyorsam. Ama uzun seçenlerin %90-95 uzun dönem yapmıştı. Dönemiyle alakası yok, ama "aralıkta daha fazla uzun dönem alırlar" bi söylenti vardır, aslı var mı bilmiyorum. Şu an Ağustos'ta gitmek için erken sevk isteme hakkını kaybettin zaten. Eylül'de yerli askerlik dairene başvurup erken sevk istersen, ekimde sonucunu alır, büyük ihtimalle kabul edilir, aralıkta da gidersin. Askerliğini kışın yapmaktan korkma, inan bana yazın yapmak istemezsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 nisanda git o zaman soğukta duramam diyosan. ama nisanda gidersen de ter kokusundan duramayacaksın :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 uzun donem celbi agustostur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 agustosta gitmek için 1-25 haziran arası belgelerinle gidip sevk kararı aldırıyorsun dediler aradıgımızda ben de büyük ihtimalle agustosta askere gidicem temmuz ayında askerlik karar belgeni götürüyorsun agustos 1-3 arası sınava alıyorlar sonra resmi olarak askersin ama serbestsin 15 agustos gibi de teslim oluyorsun kısa dönem seçicem bende peki şunu bilen var mı? temmuz ayında 4-5 günlügüne yurt dısına cıkmak istiyorum, sınav öncesi cıkıs yapmam sorun oluyor mu hava alanında? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Amsterdamda sabah sevi$mesinden sonra pariste ogle yemegi yiyip ak$ama floransada aristokrat arkada$larinla müze mi gezeceksin dyna? 4 gun icin yurtdi$i nedir asdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kfg Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spyro Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 DynamicK said: peki şunu bilen var mı? temmuz ayında 4-5 günlügüne yurt dısına cıkmak istiyorum, sınav öncesi cıkıs yapmam sorun oluyor mu hava alanında? Bir sebep yok sorun çıkması için dyna.. tam olarak 1 agustos'ta askerligin baslıyor.. yani 1'i ve 12'si arasında ülkeyi terketmen yasak ama ondan oncesinde bir problem olacagını sanmıyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 DynamicK said: peki şunu bilen var mı? temmuz ayında 4-5 günlügüne yurt dısına cıkmak istiyorum, sınav öncesi cıkıs yapmam sorun oluyor mu hava alanında? Evet evet 4-5 günlük, hahaha seni seniii. Dyna on the Run serisine başlarız artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Dyna beni banladığını unutmadım hala! inzibatı ararım alırlar aklını. çok duyduk 4-5 günlük yurtdışı çıkışlarını Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 bana takılı kalmayın arkadaşlar konu askerlik, dynanın anıları degil :) cevabı aldım bu arada böyle bir durum için sorun yaşayanlar askerlik şubesinden yurt dısına cıkısında sorun yoktur belgesi alabiliyorlarmış. ne olur ne olmaz diye işlerim var londrada 4-5 günlük ondan cıkıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar