Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ÖSS'de yeni sistem?

-Cleglaw-

Öne çıkan mesajlar

yeni gelecek bir sistem var mı? benim gibi, bu sene istediği puanı yapamayan ve tekrar denemek isteyen mezun insanlar ne yapacak? bunların cevapları belli midir?

bir aralar elbetteki bende birşeyler duydum çevremden, ancak bunların doğruluğu konusunda pek emin olamadım.

birincisi, öss her yıl yapılcak bir "sınavlar silsilesi"ne dönüşecekmiş. böyle bir söylenti duydum. doğru olabilir mi? evetse eğer, biz(mezunlar) ne yapıcağız? s:

ikinci duyduğum söylenti ise çok ütopik. istenilen mesleğe özgü derslerden sorumlu oluncağını duydum. burda bir parantez açmam gerek. çalıştığım dersler, aşina olduğum konular kanatlanıp uçucak mı? düşündüğüm mantığa göre dersler aynı kalmalı, mesleklere göre soru türlerinin verdiği katsayılar değişmeli; bu açıdan düşündüğümde gerçekçi bir şekilde bürünebiliyor kafamda.

şimdi bu ikisini yazarken bile içimden sürekli aynı soru geçti: sistem ne hızla değişebilir ki? bir süreçten mi söz ediyoruz yoksa seneye bu zamanlarda, bu sistem oturmuş bir şekilde, karakteriyle karşımıza mı dikilicek?

evet, aklımdaki tüm soruları döktüm sayılır. bu yeni sistem konusunda bilgilerimizi paylaşalım lütfen. teşekkür ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

konu başlığı hakkında birşey bilmiyorum değişirse ne zaman değişir ne olur vs kimse bilemez şuanda tahminen

puan katsayıları vs ise değişir yapılan soru sayısı barajı geçen sayısı bunlara göre her bölümün yeni katsayısı hesaplanır çok büyük oynamalar olmuo genelde ama 1-2 puan oynaması yüksek ihtimal

bi de önemli olan puan değil sıralama tercih yaparken de sıralamaya göre yapılmalı her zaman en sağlıklısı odur
Sosyal ağlarda paylaş

Flaneur said:
bende şunu merak ediyorum acaba puan çarpma olayları değişirmi. yani hani şimdi puan hesaplıyoruz ya, aşağı yukarı aynısı mıdır? yoksa bir puan vs. oynar mı?

zaten puan hesaplamasında soruların sapması vs giriyor işin içine. 1000 kişinin çözdüğü bi soru daha fazla puan getirir.
eskiden öyleydi )
Sosyal ağlarda paylaş

öyle değil aslında, 1000 kişinin çözdüğü değil

yani katsayılar belli olduktan sonra, 1 kişinin çözdüğü soru ile 1.000.000 kişinin çözdüğü soru sana aynı puanı(atıyorum 1.225) getirir. ancak mesela mat2 bölümü genel olarak zorsa ve insanlar yapamadıysa mat2'nin katsayısı yükselecek(mesela 1.317). ama sapmalar belirlendikten sonra o bölümdeki tüm soruların getirisi aynıdır
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...