Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dönem ödevim..(çaresizim)

Salieri

Öne çıkan mesajlar

ya salak gibi iki dersten dönem ödevi aldım şaşkına döndüm yardım edin bana lütfen ya..biliorum aslında yanlış yaptığım her dönem ödevi alan buraya yazsa nolur biliorum ama gerçekten bulamadım link fln atsanız yeter..size güveniom wala yaa..

Biyoloji - Biyolojinin Alt Bilim Dalları
Kimya - Son 10 Kimya Buluşu

o kadar zor deil ama abuk subuk konular belki bilen vardır ama düzgün böle liste halinde fln belli bi kaynaktan bulmam lazım yardım lütfenn..
saolun[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Biyolojinin alt bilim dalları
botanik,zooloji,morfoloji,anatomi,fizyoloji,embriyooji,sitoloji,histoloji,genetik,moleküler biyoloji,ekoloji,taksonomi(sistematik),mikrobiyoloji,uzay biyolojisi,parazitoloji,biyokimya,genetik mühendisliği walla kitaptan anca bu kadarını bulabildim umarım yardımcı olur...[signature][hline]The Gelroth
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Maedhros, 13 February 2004 22:30 tarihinde demiş ki:
Biyolojinin alt bilim dalları
botanik,zooloji,morfoloji,anatomi,fizyoloji,embriyooji,sitoloji,histoloji,genetik,moleküler biyoloji,ekoloji,taksonomi(sistematik),mikrobiyoloji,uzay biyolojisi,parazitoloji,biyokimya,genetik mühendisliği walla kitaptan anca bu kadarını bulabildim umarım yardımcı olur...

çok çok saol ama bunları böle bi kaynaktan bilgileriyle ne olduklarını açıklayarak fln yazmam lazım..[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

bnm yamuktan 20 soru-cvp hazırlamam gerekiyor
gerçi çok kolay test kitaplarından ln yaparım ama yazı yazmak istemiyorum ben print ediyim diyorum nette var ise...[signature][hline]So many times its hopeless dark and gray
And other times its hope that saves the day!!!

- Airplane out of the fart, say hi to that sweetheart:

(Osuruktan tayyare, Selam söyle o yare)
Sosyal ağlarda paylaş

ya gir google da ara 5 sayfaya bak bulursun kesin ödevi bioloji die de arat biyoloji die de bi de eğer ki yeterli bilgi bulamadım diosan http://biyoloji_genetik.sitemynet.com/genel_biyoloji/biyolojinin_alt_bilim_dallari.htm su siteden buldugun alt bilim dallarını tek tek google de arat bulursun kesin benimde geçen sene biolojiden öle irenç bişidi bi de ben odevler toplandıgı gun daha baslamamıstım :)[signature][hline]Ne faşizm , ne komunizm
Yaşasın Erotizm
Sosyal ağlarda paylaş

Hüleaan delirtmeyin adamı yasıcam hepicini zuhu gecenin 4ü olmus neler yaptırıyolar :D
botanik:bitkiler alemini inceleyen bilim dalıdır.
Zooloji:hayvanlar alemini inceleyen bilim dalıdır.Biyolojinin bu bölümleri her biri,canlının değişik özelliklerini incelemeleri bakımından kendi içinde alt bölümlere ayrılır.Bu bölümler başlıca şunlardır:
Morfoloji:Canlıların dış görünüşünü,şeklini inceleyen bilim dalıdır.
Anatomi:Canlıyı oluşturan organların yapısını,b organların birbirleri ile ilişkilerini inceleyen bilim dalıdır.
Fizyoloji:Organizmadaki organ ve dokuların görevlerini,işleyişlerini inceleyen bilim dalıdır.
Embriyoloji:Organizmanın gelişme evrelerini inceler.Canlıların zigottan ergin canlı haline gelinceye kadar geçirdiği gelişme ve fakrlılaşmaları inceleyen bilim dalıdır.
Sitoloji:Hücrenin yapısını ve bileşimini inceleyen bilim dalıdır
Histoloji:Dokuların yapısını,işleyişini,vücudun nerelerinde bulunduğunu inceleyen bilim dalıdır.
Genetik:Canlılardaki kalıtsal özelliklerin dölden dlöe nasıl geçtiğini inceler.Ayrıca "gen" in yapısını,görevini ve genlerde meydana gelen değişiklikleri inceleyen bilim dalıdır.
Moleküler biyoloji:Canlıların yapısını,moleküler düzeyde inceleyen bilim dalıdır.
Ekoloji:canlıların birbirleriyle ve çevreleriyle olan ilişkilerini inceleyen bilim dalıdır.
Taksonomi:Canlıların akrabalık derecelerine göre sınıflandıran bilim dalıdır.Doğadaki çeşitliliği ve çevremizdeki canlıları görmemizi sağlar.
Mikrobiyoloji:Gözümüzle göremediğimiz mikroorganizmaların beslenme,üreme gibi yaşam şekillerini inceleyen bilim dalıdır.
Uzay biyolojisi:Uzay şartlarında canlıların karşılaştıkları yeni durumları,bunların canlı üzerindeki olumlu ve olumsuz etkilerini, canlıların uzaya uyum şartlarını araştıran bilim dalıdır.
Parazitoloji:Asalak olarak yaşayan canlıların yapı ve özelliklerini inceleyen bilim dalıdır.
Biyokimya:Canlıların yapısındaki kimyasal maddeleri ve yaşamın temeli olan biyokimyasal tepkimeleri inceleyen bilim dalıdır.
Genetik mühendisliği:Farklı ogranizmalar arasından genlerin ayrılıp kesilnmesi,birleştirilmesi ve aktarılması ile genetik materyaldeki çeşitlendirmeler ve değişikliklerle ilgilenen bilim dalıdır.
Biyolojinin alt bilim dalları bunlarla sınırlı değildir.Her canlı gurubu için ayrı biyoloji bölümleri oluşturulmuştur.Entomoloji böcekleri,mikoloji mantarları,bakteriyoloji bakterileri,viroloji virüsleri,ihtiyoloji balıkları,ornitoloji kuşları,mammoloji memeli hayvanları inceler.
Rööööh:D buda işine yaramazsa kafana kafana vurucam artık euheh...[signature][hline]The Gelroth
Sosyal ağlarda paylaş

ya dönem ödevi boş iş orta okuldan beri arkadaşlarım hep alırlar ama şu ana kadar birinin notunu yükseldiğini gördüm oda 0dan 1e.orta okulda bikaçkez alıp yapmıştuım hiçbişi değişmnedi o yüzden almıyorum hiç.bu sene lise 2deyim herkezin beşer kırık var tabi millet harıl harıl alıyo dönem ödevleri yine almadım.sınıf hocası bigün çağırdı niye almadın falan dönem ödevi.almak zorundamıyız falan diye sordum mecbursak din yaz dedim.dinden aldım dönem ödevi ama dinciye söylemedim bile aldığımı[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...