Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tercih Yapacaklara Öneriler

oper

Öne çıkan mesajlar

koçun mezuniyet sonrasını bilmem ama tobbda mezuniyet sonra iş bulma oranı baya yüksek. ha bunları çoğu tobbun bünyesindeki kuruluşlarda çalışan adamlar genelde iibf mezunu ama mezun olunca 1 sene staj tecrübesi oluyo. benim gördüğüm endüstri mezunları sağlam yerlerde işe başladı. arçelik, vestel filan var staj yapacağın yerler arasında iş bulma konusunda çok istekliysen stajlarından birisini veya ikisini oraalarda yapıp çevreni çok genişletirsin. hatta 4. sınıfta yapılan son stajdan sonra staj yaptığı yerde kalan baya fazla müh. öğrencisi var. o açıdan çok iyi

çok övdüm üniversiteyi de eğitim hayatın boyunca karşılacağın zorluklar sonra gelip bana sövme mesela. üni denemez çünkü bence, ama iş çok rahat bulursun
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

troll değilsen ufak bi tavsiye sana. ne kadar yüksek puan almış olursan ol, şu bölümlere gidersem ileride iyi iş bulabilirim kafasıyla tercih yapma sakın.
zaten senin dediğin bu mantıkla tıpı kafamdan çıkardım.önemli olan mutlu olcağın işi yapmak ama rahat rahat yaşıycak kadar paraya da hayır demem doğrusu.bende de mühendis kafası var zaten..ama ne mühendisi:S
Sosyal ağlarda paylaş

benim anlamadığım 1 yıl ve daha uzun bir süre tam olarak ne istediğine net karar veremeden çalışma motivasyonunu nasıl edinebiliyorsunuz? Yarış hırsından başka bişi gelmiyor aklıma. Ya da ne bileyim süper puan yapayım kıçımı sağlama alayım da sonra düşünürüz diyorsunuz heralde ama nası içiniz rahat ediyo olm bütün yıl mı araştırmadınız ne mühendis napar diye yav.
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

benim anlamadığım 1 yıl ve daha uzun bir süre tam olarak ne istediğine net karar veremeden çalışma motivasyonunu nasıl edinebiliyorsunuz? Yarış hırsından başka bişi gelmiyor aklıma. Ya da ne bileyim süper puan yapayım kıçımı sağlama alayım da sonra düşünürüz diyorsunuz heralde ama nası içiniz rahat ediyo olm bütün yıl mı araştırmadınız ne mühendis napar diye yav.
çok çalışmadım zaten hakkım ilk 2000 falandı şansım yaver gitti sınavda 500e girdim. çalışma motivasyonum da aynen söylediğin gibi önce kıçı sağlama alayım da sonra bakarız şeklindeydi:)
Sosyal ağlarda paylaş

Sen "elektronikci olcam ben" diyemedigin icin endustri oku. Bogazici endustriden cikip ac kalmazsin muhtemelen. Ama boyle istemeden bogazici EE'ye gidersen bitiremeyebilirsin. EE, CS falan hakkini vererek okursan saglam bi emek istiyor.

Ha bana kalsa Bilkent EE'ye git. Bu arada varsa koc'ta veya sabanci'da oku endustriyi. Endustri okucaksin, cevre onemli ve saglam cevre yaparsin oralarda.
Sosyal ağlarda paylaş

okuyunca bi şeyim olmıcak, bi şeyim olcağı varsa zaten oluyor illa okumaya gerek yok. o yüzden şu 4-5 yılınızı en rahat geçireceğiniz, en kolay erasmusa gidebileceğiniz, yatarak gırgır geyik şamatayla bitireceğiniz bi bölüm seçin adam gibi üniv hayatınız olsun. bi de dağın tepesinde bi okula gitmeyin puanı iyi diye. ab.v
Sosyal ağlarda paylaş

ben olsam kesin bogaziçi endüstriye girerim, bakma sen endüstri mühendislik mi diyenlere.
evet en kolay muhendislik endüstridir muhtemelen, ama en temiz işi endustrici yapıyor, her iş ilanında kesin bir endüstri mühendisi görürsün,kurumsal yerlerde gelecegide iyidir iyi para alır, kaldı ki bogaziçide koçda vs okuyacaksan zaten iyi para kazanırsın
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...