Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Linux Komutlari

orc_lord

Öne çıkan mesajlar

Karışık felan ama şuan en güvenilir işletim sistemi.Bende windows kullanıyorum tamam ama linuxa birara heves etmiştim ve biraz kastım ama baktım daha sonra bilmeden olmuyor ve sildim ama gerçekten çok güzel umarım ilerde kullanırım...[signature][hline]Gilthoniel A Elbereth!
A Elbereth Gilthoniel
o menel palan-diriel
le nallon si di'nguruthos!
A tiro nin,Fanuilos!
Arian Elwing
Sosyal ağlarda paylaş

Linux daha güvenli deyip geçmeyin. Bu kadar güvenli olması open source olmasından kaynaklanıyor. Ayrıca istediğiniz bileşenini ekleyip çıkarıyorsunuz. Hiç Windows cd si içinden sadece bir programı (windows kurmadan) zahmetsizce alıp kurabilen var mı ? Linux'ta böyle bir şey yok. İstediğin yeri kurar istediğini çıkarırsın. Hatta modifiye edip kendin derlersin. İşte bu yüzden Linux bu kadar güvenli bu kadar sağlam ve bu kadar güzel bir sistem.

Sadece Linux güvenli onun için güzel kavramına karşıyım. Onun güzel olmasının asıl nedeni güvenliğininde altında yatan olay.

Sadece internet chat vs için windows kullanıyorsanız yada iş sebebi nedeniyle kullanmak zorundasanız yapıcak birşey yok ama meraklıysanız, bütün olanakları sonuna kadar sömürüp bir şeyler öğrenecekseniz hadi buyrun Linux'a ...[signature][hline]Uniyasam.Com Admin / ICQ#85889898
Grafiker ( Corel Draw & Photoshop ).
Autocad öğrenmek zorunda kalmış olan kişi.
Fizik okumayı bilinçli olarak seçen bilgisayar manyağı ve ruh sağlığı yerinde olmayan biri.
sharky, 08 January 2004 00:30 tarihinde demiş ki:
Sakin olalim. Sakin sakin cevap verelim. Zorla sakinlestirilmek icin parmak kaldirmayalim.
Sosyal ağlarda paylaş

Guvenliginin altinda yatan olay her programin incik cincik edilerek kurulmasi degil. Bastan beri Unix tadinda tasarlanip, ince eleyip sik dokunmasi. Windows tasarim hatasi bir isletim sistemi. Elbette biraz buggy olacaktir..

Evet CD den direk tiklayarak program kurabilirsiniz. Bir cok program bu ozelligi destekliyor - ki eger dagitiminiza uygun paketi cekmiseniz direk kurarsiniz. Hic komut satirina inmenize bile gerek kalmaz.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
-EE
Unix/Linux Sys. Adm., Security Prov., Programmer, IT Depart. PM

Google Search : "Türkiyenin en iyi hosting firması"
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...