Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gitar almak istiyorum

rubrubbakidibakbak

Öne çıkan mesajlar

hayatım boyunca iki adet gitar aldım. birisini gitar kursu hocam seçmişti,diğerini de arkadaşım seçmişti. fakat artık kendim seçmem gerekiyor ve akustik bir gitar almak istiyorum. aslında opeth'in gitarı gibi(prs'ydi sanırım ilk albümlerde kullandıkları sonra noldu bilmiyorum) bir gitar olsa daha makbul tabi ama bana akustik gitar markaları önerebilecek olan var mı? Ya da Ankara'da şurada şu marka gitar var kesin bak diyebileceğiniz birşey? Ha birde gitar alırken nelere dikkat etmem gerekir sesten başka?
Sosyal ağlarda paylaş

Akustik gitarda Takamine oldukça kalitelidir. Ben bir Takamine EG540(elektro akustik) sahibiyim. Fiyatı şuan 700-800 ytl civarı sanırım ama bilmiyorum bir bak. Ovation gitarlar iyidir ama daha çok para ister. Ibanez'in çakma modelleri var boyalı boyalı,çin malı. Onlara hiç bulaşma. Fender akustikleri bilemiyorum şimdiye kadar çok az deneme fırsatım oldu ve beğenmedim. Washburn ve Yamaha'nın da güzel akustikleri var. Tek eksisi klavyeleri serttir biraz. Yamaha'nın apx,cpx serilerine dikkat et,ne istediğin çok önemli. Apx 900 mesela çok güzel gitardır ama daha çok sahne performansı içindir. Çünkü gövdesi dar. Akustik olarak(amfiye bağlamadan) iyi ses vermez.

Akustik gitar seçerken boyalı olmamasına dikkat et. Nat iyidir bana göre. Şahsi görüşüm siyah akustik gitar alınmaz. Takamine'imi alırken aynısının siyahı da vardı orada. Hem Natı denedim hem de siyah olanı. Siyah olanı resmen boğuluyordu. Sonra satıcılara çok dikkat et,hiçbirine güvenme. Hepsi kazıkçıdır,geçirmeye çalışmayanını görmedim. Gitarın sapına dikkat et alırken. Gövdesinden tutup tüfek gibi sapına bak yamukluk var mı. Bir de aldığın yere söyle sap ayarı yapsınlar vermeden önce. Gitarına mutlaka ayaklık veya duvar askısı al,kullanmadığın zamanlarda gitarı oraya koymalısın. Biryere dayayıp bırakırsan sapı atar,yazık olur gitarına. Çin mallarına güvenmiyorum ama çok iyi çin malı gitarlar da çıkabiliyor,şans işi. Gitarı almadan önce iyice dene,emin ol. Ve bir gitara hemen karar verme,birsürü gitar dene.

Umarım yardımcı olabilmişimdir...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...