Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hedeflediğim puanınj bi kaç puan altında alırsam?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Sen olayi hic anlamamissin.
Puanla girilmiyor, kacinci oldugun ve senin onundekilerin senin girmek istedigin bolumu ne kadar istedigiyle alakali sistem.
299 ham puan yap, herkes 300 yapsin, acikta kalirsin.
Mesaj tarihi:
puan değil de sıralama önemli olduğı için olabilir tabi.
ama tam tersine puanlar yükselmişte olabilir o zaman geçmiş olsun.
ama bir yere kayıt falan yaptırmaman gerekiiyodur heralde ek kontenjan falan beklicekse açıkta kalma riski olabilir.
Mesaj tarihi:
urmesque said:
geçen seneye göre taban puanlarının düşüceğini söylediklerini düşüncek olursak girersin =)

bana düşecek gibi gelmiyor pek ya belki sayısal düşer gerçi fen liseleri aradan çıkacağı için de çok bişey farketmez,hatta kolay olacak deniliyor geçen seneki gibi yükselebilir.
Mesaj tarihi:
%25 artacak deniliyor fakat öyle birşey olursa üniversitelerin kaliteleri cidden düşer herhalde. Eğitim görevlisi başına düşen öğrenci sayısı avrupa da 20 iken türkiyede 40 falandı sanırım. daha da artacak. Zaten bütün ünilerde olacağını zannetmiyorum (öyle kontenjanları arttırın denince arttırılır mı ekmek alır gibi).
Mesaj tarihi:
arkadaşlar biraz haber dinleyin yaw..adam çıktı bütün bölümlerde olcak dedi her üninin dedi...buna gözde üniler (boaziçi itü odtü) ve tıp fakülteleride dahil...

edit:
ha fakat genelde %25 artış olmasına rağmen her üniversitede aynı oranda diiilde dedi
Mesaj tarihi:
ajan puan artsın azalsın o sorun değil genelde sıralama değişmiyor.

yani geçen sene istediğin bölüme en son 10,000. adam girmişse onun puanını yazıyorlar 325 diye bu sene en son 9,999. adam girerse 328 puanla, taban puanı 328 yazılcak sen 9998. olursan girersin 10,000 olursan giremezsin.
yani2 önemli olan sıralama bakcan 2007de istediğin bölüme giren kaçıncıymış 2006da kaçıncıymış sonra kendi sonucuna bakcan len ben kaçıncıyım sonra dicen ki hmms girerim girmem :) aslında biraz da şans işi
misal ben 6235. oldum yeditepe genetik 5 kişi burslu alıo, 6234kişiden 5kişi yazsaydı ben giremicektim.
Mesaj tarihi:
buryaya yazıp herkezden gerek doğru gerek saçmasapan sonuç olarak kestirilemeyecek bir yanıtı kovalayacağına önce sınava gir, puanını al, istediğin üniversitenin 2 puan altında ol hakkaten sonra gidip eğitimci insanlarla konuş?
Mesaj tarihi:
abi adam haklı olarak içini rahatlatmak istio bu sınawda bi nebze daha az stres yapmasına yardımcı olur...ha 1 ay önceden bunu sorup konuşursa çalışmayı bırakıp bunla uğraşırsa o zmn zararlı =D ama birazcıkta sınawa konsantre olman lazım
Mesaj tarihi:
BoaCh said:
wlla ben tıp hedeflediiim için fen liselerinden geçen sene 800 kişi tıpa girdiii için çok ümitliyim

fen liselerinin girmemesi en çok biz mühendis adaylarına yaradı. adamlar kapatıyo elektrik-elektronik ve bilg. mühendisliklerini. oh girmesinler :d
Mesaj tarihi:
benim fena işime yaradı 275-80 arası yapıorm tıp istiorm okul puanım 68...rehber hoca zorlarsın bu puanla tıpı hatta bnce girersin dio mtlu edio beni =D
  • Yeni Oluştur...