-007- Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu’nda kişisel karma sergisini açan Ressam Ahmet Benli, 1998 yılında yaptığı, direnişi simgeleyen tabloyu Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’e armağan etti. Yoğunluğu nedeni ile Ahmet Benli’nin sergi açılışına katılamayan Baydemir, sergiyi ziyaret etti. Tüm tabloları tek tek inceleyen Baydemir, yaşamın önemli kesitlerinin yansıtıldığı tablolardan çok etkilendiğini söyledi. Baydemir’e eşlik eden Benli, realist düşünce ile genel konuları figüratif, sosyal içerikli, özgün eserlerini yaşamış olduğu bölgelerden aldığını belirterek, eserlerinin büyük bir çoğunluğunu yaşayarak ve görerek işlediğini söyledi. Benli, direnişi simgeleyen bir tabloyu Baydemir’e hediye ederken, bu tabloyu bugüne kadar hiç sergilemediğini ve özel anlar için sakladığını söyledi. Baydemir ayrıca ‘Derik Kadınları’ adlı tabloyu satın aldı. Ahmet Benli’nin sergisi 17 Haziran’a kadar sanatseverlerin ilgisine açık olacak. Kaynak: [www.diyarbakir.bel.tr]Yorum: Siteyi gezerken tesadüfen gördüm, inşallah konu ayrımcı polemiklere dönüşmez. Tablodaki kalaşnikoflu terörist figürüne dikkat! Birgün teröristlerle beraber direnmeyen belediye başkanlarına sahip olabilmemiz dileğiyle!
Drigeolf Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Yalnız resimler(görünen 3 resmin 3ü de) çok kıytırık. Resim bölümü 1. sınıf öğrencisi tarafından çizilmiş gibi. Üstüne üstlük natürmort filan, yani öyle soyut, modern bir çalışma da değil. Zaten "Direniş" tablosu SSCB döneminden bir propoganda resmi gibi duruyor. Besbelli sırf olay çıksın diye yapılmış bir sergi, dikkate almaya bile değmeyecek bir sanatçı daha "özgürlük savaşçısı" olduğu için ünlü olacak, hatta belki ödüller filan bile alacak, ben buna yanarım.
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 sovietlerin afişleri cok kraldır ama.
Overseer Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 oha adam önce mikelanjeloyu c/p yapmış
Rahan Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 he öyle kanlı kanlı. durmak yok iç savaş çıkartma çalışmalarına devam.
Karag8z Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 adam da vincinin yandan çakması daha ne istiyonuz asdfsadf. bi şeyi anlayamadım kasık kılı kafalı adam beledeiye başkanımı? eğer öyleyse ben aday olucam diyarbakırda bendeki kıllar daha fazla çünkü.
Öne çıkan mesajlar