Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

32. Gün'de olay tartışma

Horizon

Öne çıkan mesajlar

Fedaykine rakip olamayız tabi de , kimse dile getirmemiş ben getireyim dedim.

Habertürk said:
Tuncay Özkan: "Anayasa Mahkemesi Başkanı İBDA-C üyesi" Haşim Kılıç: "Dava açacağım"

13.06.2008 09:47

32. Gün'deki programda konuşmasına sakin başlayan Tuncay Özkan, Yeni Şafak yazarı Fikri Akyüz'ün "Tuncay Özkan haketti" sözleri üzerine çılgına döndü.

Yeni Şafak, için "yobaz", Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç için "İBDA-C üyesi" diyen Özkan, Rıdvan Akar'ın tepkisiyle karşılaşınca, iddia sahibinin Aydınlık Dergisi olduğunu söyledi.

Program devam ederken, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'tan jet yanıt geldi ve Tuncay Özkan'ın iddialarının asılsız olduğunu belirtti. Kılıç, hukuki haklarını kullanacağını belirtti.

32. Gün'de Tuncay Özkan'ın yaptığı açıklamalardan çarpıcı bölümler:

- Anayasa Mahkemesi Başkanı İBDA-C kökenlidir...

- Kanalın yayınını durdurma kararı aldılar, satmak zorunda kaldım...

- Bir ay sonra gazeteciliğime nokta koyarak siyasete gireceğim... Partimi kuruyorum...

- 22 Temmuz'dan sonra CHP'ye başvurdum beni istemediler...

- Ben CHP'den hibe almadım... İspatlansın intihar ederim...

- Kürt sorunu AKP ile başladı...

- Ergenekon meselesi tamamen bir senaryodur...

- 27 Nisan e-muhtırası bana karşı verildi...

link

Ben programı seyretmedim , ikinci cem uzan geliyor kanımca. Adam aştı kendini...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Program devam ederken, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'tan jet yanıt geldi ve Tuncay Özkan'ın iddialarının asılsız olduğunu belirtti. Kılıç, hukuki haklarını kullanacağını belirtti.

Açsın bakalım istediği davaları. Sadece isim benzerliği var diye kıvırabileceğini sanıyor ama tanıkların ifadelerini unutuyor sayın Kılıç.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi e muhtıra neden Tuncay Özkan'a karşı verilsin o muhtıra laikliğe karşı işlere başladı diye AKP'ye verilmedi mi?

Yanlış biliyorsam kusura bakmayın da onlarla aynı şeyleri bi yere kadar en azından savunan adama laiklik karşıtı işlerle ilgili bir muhtıra verilmesi mantıklı gelmedi?

Bi de koca oredu Tuncay Özkan'a ayar vermez ki? Verecek olsa böyle yapmaz alır götürür evinden..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Türkiye cumhuriyeti devletinin vaşta laiklik olmak üzere temel değerlerini aşındırmak için bitmez tükenmez bir çaba içinde olan bir kısım çevrelerin, bu gayretlerini son dönemde arttırdıkları müşahede edilmektedir.

Böyle başlıyor muhtıra, Tuncay Özkan laikliği savunanlardan değil mi? AKP karşıtı değil mi nasıl ona karşı yapılmış olsun?

Bi de yine söylüyorum koca ordu tek adam için muhtıra yayınlar mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Esh said:
ha$im kiliç. hukukcu bile degil. kim oldugu ne i$ yaptigi da belli degil..

gayet ibda-c kokenli de olabilir.

He hukukçu olmadığımız için biz de ibda-c liyiz ozaman bumudur mantık :)

Senin mantığına göre de
"x hukukçu değil, x ibda c'li olabilir => x hukukçu değilse ibda-c'lidir"

Bence senin mantıkta bi sorun var.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
"Hukukçu bile değil" ile "ibda-c'li olabilir" i nasıl bağdaştırdın, onu bi anlatır mısın? Ayrıca daha da abartıp "hukukçu değilse ibda-c'lidir" gibi bi anlamı bile kazımaya çalışmışsın yorumdan.

Nekadar polemikçi adamsın. Al oku cümleyi sen ne anlıyorsun söyle bakalım. Süper mantığın var anlaşılan.

said:

Cümle ne söylüyor ? haşim kılıç hukukçu bile değil. Kim olduğu ne iş yaptığı belli değil. Bu nedenler üzerinden gayet ibda-c li olabilir.

Yani ? Varsa avukatlık buyur.
Sosyal ağlarda paylaş

Yav adamın mantığına saldıran sensin, polemikçi ben oluyorum. sir'den mi öğreniyorsun böyle şeyleri?

Sarı Çizmeli Mehmet Ağa. tornacı bile degil. kim oldugu ne i$ yaptigi da belli degil..
gayet at yarışı oynuyor da olabilir.

yazsam, "tornacılar at yarışı oynamaz" mantığını mı çıkaracaksın yorumdan?
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Esh said:

He hukukçu olmadığımız için biz de ibda-c liyiz ozaman bumudur mantık :)

Algida buyuk sorun var hakkat. Onu gectim, boyle sacma bir anlam cikardin, hic mi dusunmuyorsun "lan bunu demis olamazlar" diye.

Bir cok konuda benzer olaylar yasandigini goz onunde bulundurarak size siradisi gelen mesajlari biraz daha "acaba ben mi yanlis anladim" gozuyle yaklasip tekrar okursaniz gelip satasmaktan cok konuya yorum yapabilirsiniz.

Zira benimle ayni seyi savunup sacma sapan recel mesajlari atan arkadaslar dahi mevcut.

son mesajlari okuduktan sonra rica etmekten vazgecip direk diyecegimi dedim. olur ya benim de super mantigim vardir horizon kesfeder.
Sosyal ağlarda paylaş

Aydınlık Dergisi'nin bu haftaki bir haberi gündem yaratacak.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın terör örgütü İBDA-C ile bağlantılı olduğu ortaya çıktı. Türkiye'nin en yüksek yargı organının başkanlığı görevini yürüten Kılıç, 12 Eylül öncesinde İBDA-C lideri Salih Mirzabeyoğlu'nun başında bulunduğu hareketin yayın organı olan Gölge Dergisinin Ankara sorumlusuydu. Haşim Kılıç, Anayasa Mahkemesi üyeliğine Turgut Özal tarafından atanmıştı.

Şu anda Türkiye'nin varlığı için en önemli kararlar vermek durumunda olan yüksek yargı organının başkanı Haşim Kılıç'ın bir dönem terör örgütü İBDA-C ile bağlantısı olduğu ortaya çıktı. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, İBDA-C'nin 1975-1976'larda çıkardığı "Gölge" dergisinin Ankara Sorumlusuydu.

Bu iddiayı ilk kez İBDA-C'ye yakın Baran Dergisi 1 Mayıs 2008 tarihli sayısında ortaya attı. Bu hafta bayilerde olan Aydınlık Dergisi de Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın terör örgütü İBDA-C ile bağlantılı olduğunu güçlü kanıtlarla okurlarına duyurdu.

Gölge Dergisinin 1975-1976 yılında çıkan bazı sayılarında Ankara Temsilcisi olarak "H. Kılıç" yazarken, bazı sayılarında ise açıkça "Haşim Kılıç" yazıyor. Dönemin radikal İslamcı çevrelerine yakın kaynaklar da Haşim Kılıç'ın İBDA-C lideri Salih Mirzabeyoğlu hareketindeki bu görevini doğruluyor.

Haşim Kılıç ise bu iddiaları yalanlıyor: "Benim 1975, 1976 ve daha sonraki yıllarda o isimdeki bir dergiyle veya öyle kişilerle, guruplarla uzaktan yakından bir ilgim yoktur, olmamıştır. Künyede Haşim Kılıç diye geçse de, asla ilgim yoktur. Baran diye bir dergiyi görmedim, bilmiyorum. Ben o tarihlerde Sayıştay'da görevli devlet memuruydum. Müstafi addedilmem gerekir. Benim olmam mümkün değildir."

Haşim Kılıç İBDA-C'nin yayın organı Gölge'deki yöneticilik görevini yalanlıyor ancak terör örgütünün lideri Salih Mirzabeyoğlu "Tilki günlüğü" adlı 6 ciltlik kitabında birçok kez Haşim Kılıç'tan söz ediyor: "Sayıştay müfettişi Haşim Kılıç Bey… Yanında biri var… Haşim kızgın ve kavga etmeye gidiyor gibi… Yanındaki, ona mani olmak için ceketinin arkasından çekerken, sanki ceketi çıkacak… Haşim Bey'in üzerine sert bir şekilde gidiyorum ve vuruyorum… Sonra yatmış bir haldeyken ayağını buruyorum ve baş aşağı bir çukura sarkıtıyorum… Bu sırada o küçülüyor, bir çocuk olarak sağ pazumun üstüne oturmuş… Pazum, dikkati çekecek şekilde diri ve şiş… Memnun bir halde, alkışa mukabele eder gibi, elimle selamlıyorum!"

Haşim Kılıç hukukçu değil, Sayıştay denetçisi. Ancak hukukçu olmamasına rağmen, Sayıştay kanununa eklenen geçici bir maddeyle adaylar arasına girmesi sağlanıyor ve Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından Anayasa Mahkemesi'ne üye yapılıyor. Bu durum sert itirazlara gürültüye yol açıyor, Anayasa Mahkemesi geçici maddeyi Anayasaya aykırı bularak iptal ediyor.

Buna rağmen Özal, Anayasa Mahkemesi kararları geriye yürümez diyerek Kılıç'ın görevde kalmasını sağlıyor. Özal yalnızca Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararını işletmemekle kalmadı, o sırada devletin istihbarat birimleri tarafından bilgisine sunulan, Haşim Kılıç'ın İBDA-C bağlantısını dikkate almadı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...