Venator Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Sistemimi upgrade etme zamanı geldi, ne güzel de para biriktiriyodum bu iş için ama intel'in yeni chipset'i ve su beklenen nehalem işlemcisi bütün planlarımı bozdu. 4 sene önce daha PCI-E çıkmadan önce bi anakart almıştım 6 ay sonra hem chipset degisti Core2Duo'lara geçildi hem de AGP gitti 4 senedir adam gibi upgrade edemedim o yüzden bu sistemi. Simdi de nehalem gelince patlasın istemiyorum malum 2008 sonunda chipset degisecek diyorlar. Bekleyeyim diyorum ama AoC'de rezil fps alıyorum ve zaten next-gen oyunları da zar zor kaldırıyor bilgisayarım sonbaharda çıkacak oyunlardan sonra ölecek herhalde. Ayrıca bekleyeyim iyi de bu yeni chipset gelecek de fiyatları düşecek de, en erken Şubat gibi alınabilir seviyeye gelecek herhalde fiyatlar. 2-3 ay olsa beklerim ama bir yılı bulabilir ve bu alacağım bilgisayar da zaten max 3 yıllık olacak sonra ne olacağı belli bile değil (master, iş vs ). Yani 1 yıl bekleyip de sadece 2 yıllıgına süper bir bilgisayar almak da çok mantıklı gelmiyor bana. Öte yandan şimdi yeni bir bilgisayar alırsam da 6 ay sonra upgrade imkanım kalmayacak ekran kartı haricinde. Bir de çok övülüyor nehalem'in kendisi, penryn ile nehalem arasında 30%dan fazla bir performans farkı oldugunu söylüyolar, yani biraz da ölü yatırım gibi geliyor penryn beklemeyip alsam bile öyle gelecek :/ Bi de tabi ekran kartları da yenilenecek bu yaz, fiyatlar düşecek iyice nehalem'i beklemeyeyim derken ekran kartından da kazık yiyebilirim. Şimdi siz ne dersiniz, bekleyeyim mi nehalem'i, yoksa 2-3 ay daha iyice fiyatların düşmesini bekleyip fırtıdan önceki sessizlik avantajını kullanıp alabilecegim en saglam sistemi mi alayım? Sizce deger mi sekiz-dokuz ay daha beklemek? Ya da mesela deli gibi para biriktirip çıkar çıkmaz hücüm mu etsem :P
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 bence p35 üzerine bi sistem kur. p45, x38lere falan hiiç bulaşmadan. e8400 ve ddr2 ram tak. sonrasında nehalem çıkacağı zaman (piyasada ddr2 sayısının azalacağını düşünüyorum) ddr2 ramleri çok kötü olmayan bir fiyata elden çıkartır ve anakarttan zarar edersin. ancak nehalem'e beklemek yerine bi süre rahat etmiş olursun. takas ile bi miktar ve tasarruflar ile bir miktar para toplayıp nehalemi çıktıktan bir kaç ay sonra güzel güzel takar kullanırsın. yani nehalemi çıkar çıkmaz almazsın, biraz gecikmeli alırsın ve fakat gerek maddi olarak gerekse kullanım olarak rahat edersin. bence tabii ^_^
Venator Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Az önce de ev arkadaşımın de aklına geldi bu fikir mantıklı geliyor, penryrn yerine E4700 gibi bişey alıp idare edip de sonra bırakmak. Yalnız o zaman ekran kartını çok sağlam bişey almam gerekiyor ki nehalem'e geçince sıkıntı çekip de değiştirmek zorunda kalmiym :) Peki ne gibi bir işlemci tavsiye edersiniz o zaman? Overclock yapabileceğim ucuz bişey olmalı, ve de idare edebilmeli beni. Ömrü 1 - 1.5 yıl olacak zaten yanmadığı sürece ölümüne O/Clayabilirim :D
Venator Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 http://en.wikipedia.org/wiki/Nehalem_(microarchitecture) İntel'in 2008 sonunda çıkaracağı yeni işlemci serisi, Core2Duo'ya geçişteki kadar ciddi bir performas artışı bekleniyor. Memory yöneticisi de içinde artık, o yüzden hafızaya ulaşım inanılmaz hızlı oluyor ve de triple-ddr3 gibi canavar bir teknoloji destekliyor. Kısacası bir canavar geliyor :) Chipset de değişiyor haliyle, sorun da burdan başlıyor zaten LGA775 socket kullansa gözümü kırpmadan alırım bilgisayarı 2 yıl sonra değiştiririm ama öyle değil iş :)
Öne çıkan mesajlar