Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ufak bir soru

JungleRRx

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar,

Forumlarınızın eğitim bölümü diğer baktığım sitelere nazaran daha doyurucu olduğundan, derdimi sizlerle paylaşarak yardım almaya karar verdim.

Hemen durumumu kısaca özetleyim. 2006-2007 yılı ile Uludağ Üniversitesi İşletme bölümünü kazandım. İlk sene zorunlu hazırlık okuyarak 2007-2008 yılında 1. sınıfa başlama hakkını kazandım. Dönemin başlamasına 1 ay kala ailemin de desteğini alarak Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimleri hedefleyerek tekrar ÖSS'ye hazırlanmaya karar verdim. Bu sebeple mevcut okuluma 2 dönem harcımı yatırıp derslerimi seçtim. Onun dışında vize finaller dahil okula uğramadım. Askerlik tecili için kaydımı devam ettirdim kısaca. Haliyle 2 dönemde toplam alınan 15 kadar dersten kalmış oldum.

Şimdi ÖSS'de hedeflediğim yeri kazanamama durumunda mevcut okuluma devam edeceğim. Yaz okullarında ders alabilme gibi bir hakkım var mı ? Malum bu seneki tüm dersler kalmış durumda. Eğer böyle bir hakkım varsa alabileceğim kadar ders alarak önümüzdeki seneyi hafifletmek istiyorum. Yoksa seneye tekrar 1. sınıfı baştan mı okumak zorundayım, yaz okulundan faydalanamayarak ?

Şimdiden teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

herldeki var yaz okuluna istediğin gibi gidersin açılan derslerden işine gelenleri de seçersin, yok olmadı denkliği olan başka ünilerden biraz daha fazla para vererek ders te alabilirisin. bölüm başkanlığına git, orda zaten açılan dersler var, yok işime gelmiyor başka yerden alacam dersende ozaman hangi okulara izin veriyorlar öğrenirsin.. yaşadağının şehir ankaraysa ordaki hangi ünilere izin veriyorlar denklik var öğren.. tabi önce gideceğin okulun hangi dersleri açtığınıda bir kurcala..

denklik için normal sezonunda o dersi kim veriyorsa ona git ona sor hocam bu dersi açmamışınız ama ben burdan( üni den bu hocadan) almak istiyorum ne yapmam gerekir de.. zaten onların kabul ettikleri yani denk bulduğu uniler hocalar vardır onlardan birini sana tavsiye eder..Kredinin aynı olması hocanın o dersi kabul edeceği anlamına gelmez bunu unutma boşuna mesaii ve para harcama.

gene konu dönüp dolaşıp okuluna gitmene gelir..
Sosyal ağlarda paylaş

telefonla bu iş olmaz, olsan 3 senedir okuyor, bölüm başkanlığında herkezi tanıyor, sana gene yardımcı olmaya çalışırlar ki oda yetersiz olur gene gitmen gerekir, sen bu haldeyken bişeyi haledemezsin..

benim üstde yazdığım senaryolar zaten olacak olanlar, süreçler bunlar.. senin onları arayıp zeyno gibi derdini anlatmana gerek yok faydası da yok.. bide dediğin gibi hmm anlıyorum, buraya gelip hocalarla görüşmeniz lazım der kaparlar telefonu sinir olursun..

sitenizdn bak yaz okulunda hangi dersler açılıyor ne zaman harç yatıramam gerekiyor kaçında açılıyor sonra eğer kaldığın ve sene ye seni zorlayacağını düşündüğün ve açılmayan ders varsa başka çözümler için kafa patlat..
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm evet aradım ve söylenen 16 haziranda ön kayıtlar başlıyor. o tarihten başlayarak 5 gün içinde gel bakarız dediler.

Zaten tüm dersler beni bekliyor :) alabildiğim durumda matematik, muhasebe gibi dersleri halledersem seneye rahatlamış olurum. Olmaz ise de seneye tekrar 1. sınıfa başlarız.

86'lı doğumlu olup da birinci sınıfta olmak komik bir durum -.-
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...