Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

WoW Vs AoC (önyargısız ve tarafsız lütfen)


solidhammer

Öne çıkan mesajlar

Hayret nasıl olurda böle bir topic açılmaz :) Laf olsun diye değil faydalanmak adına bu başlık altında yorum yapanlar olursa çok güzel olur. Öncelikle wowda alt char kasmaktan sıkıldım yedinci class lvl70i yeni yaptım. Tabiki bir oyunu çok uzun süre oynarsan oyunun verebilecekleri azalıyor hiç bir zamanda wow u bunun için suçlamadım belki Wotl gelene kadar ara belki yeni bir soluk olarak AoC ye bir göz atmak istiyorum. Ama WoW kendini bozmadığı sürece bırakmayı düşünmüyorum. Ki kimisine göre wow çoktan bitti kimisine göre her geçen zmanda yıllanan bir şarap gibi rafineleşiyor ve kalitesi artıyor. Neyse dediğim gibi amaç iki oyunuda kötülemek değil ancak AoC yi denemiş WoW oyuncusu varsa uzun süre WoW oynamış bir oyuncunun AoC yi denemeye kalkarsa başına neler gelebileceğini dillendirirse çok sevinirim (topiği wow başlığı altında açmamın nedeni bu) Umarım gereksiz tartışmalar çıkarılıpta başlık kitlenmezde istediğim bilgilere kavuşurum şimdiden yorumlar için teşekkürler ...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Buraya değil de MMO'ya açsan daha iyi olurdu gibi.

WOW'u uzun süre oynadım açıkçası bir süre sonra bana her yeni ek pakette her yeni patchde yeni zindan yeni itemler yeni reputationlar dışında pek bişi kattıklarını düşünmüyorum. Çoğu bırakan içinde oyun aynı çizgide sıradanlaşmaya başladı. Hala oynayanlar bunun aksini söyler hala wow iyi der ama bırakanlar dediğimi derler. Açıkçası wow böyle devam ederse yeni yetme oyunculardan oluşan bir oyuna dönecek gibime geliyor. AoC oynamadım hiç sadece arkadaşın anlattığı kadarıyla biliyorum ama anlattıkları wow'da hep olmasını istediğim şeylerin AoC'de olduğuydu. Hikaye ve senaryo olarak belki wow kadar değildir ama anlatılanlara çok güzelmiş. Eğer wow'un tarihine, hikayesini pek önemsemiyorsan iyi bir seçim olabilir. Ben online oyunlara geri dönecek olsam bu kesin AoC olurdu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

AoC nin işi zor bence. WOW gibi 10 milyona yakın oyuncu çekmesi imkansız. Bunun 2 önemli nedeni var. Birincisi wow catır catır 60fps de calıştıran bilgisayarım aoc nin minimum requirementlarini bile sağlayamıyor. AoC nin sistem gereksinimleri nedeni ile 10milyona ulaşması zor. İkincisi ise oynamadım ama okudugum kadarı ile real time combat sistemi, yani saldırılardan saga sola kacarak kurtulabiliyorsunuz, saldırırkende combo falan yapabiliyorsunuz. Bu tür bir combat sisteminde pvp yapabilmek icin ping in 100ms i gecmemesi gerekir. Hatta 100ms bile cok fazla gibi geliyor. Karşınızdaki adam size combo girerken saga sola kacmaniz icin internetin iyi olmasi lazim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

conan hoş aslında patch sorunları olmasa oynarım bile
ama bir eksiklik var, wow un betasına girdiği ve oyuna ilk başladığım zamanlardaki duyguyu alamadım conandan, oyun kendini oynatmıyor,eminim diğer insanlarda sırf başka bir oyun yok die oynuyor, ayrıca oyunun çok eksiği var anca bi 5-6 aydan oynanabilir hale gelecek
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu konuda okuyacağın yorumların 90%'ı taraflı olacaktır. Ben olabildiğince tarafsız yazdım, bundan da tarafsızını bulamazsın. Şunu da belirtmek isterim, 50-60 dolar sana koyacak bir paraysa kesinlikle bunları okuyup karar verme. Mutlaka oynayan birinde gör, buddy account bul veya bir arkadaşından hesap ödünç al yani kendin dene ve gör. Detaylı değil de şu an aklıma gelen şeylerden yüzeysel bir özet halinde yazıyorum:

AoC fos çıktı gibi birşey söz konusu değil ancak beklenileni verdi de denilemez çünkü oyun aceleyle çıktı. Yani oyun güzel ama eksikleri (buglar, balance) şimdilik bu güzelliklere köstek oluyor.

AoC'un en büyük artısı grafikler, daha fazla karakter sınıfı olması da hemen sonra geliyor. Grafikler ve atmosfer gerçekten muhteşem ancak bu aynı zamanda AoC'un büyük eksilerinden çünkü AoC WoW gibi geniş donanım aralığına sahip değil, iyi bilgisayar istiyor. AoC'da 12 class var, WoW'da 9, bu bence büyük bir artı.

WoW'un artısı 3 senelik bir oyun olması. Oturmuş, cilalanmış bir oyun. AoC ise 3 haftalık, rayına oturması için zaman gerekecek. Şu an kıyaslarda en ağır basan yanı budur.

Bir MMO'nun başarılı olması için milyon tane oyuncuya ihtiyacı yok. Yüzbinler yeterli. Tabula Rasa'yı çok daha az kişi oynuyor ama yeterince kişi oynuyor, cillop gibi oyun. 3 senelik oyunun oyuncu sayısını 3 haftalık oyunla kıyaslamak AoC'u KO ile kıyaslamak kadar abes olsa gerek.

AoC'un combat sistemi iyi değil. Combo mekaniği mantıksız. Ancak collision ve vuruş yönünü belirleyebilme gibi artıları var. Vuruş yönünü belirleyebilme güzelliğine malesef defans eşlik edemiyor. Oyunda aktif blok da defans yönünü belirlemek de var ancak çok kullanışsız, ilerde patch ile düzeltileceğine inanıyorum.

Çoğu oyun gibi AoC'un da verdiği ping WoW'dan çok daha iyi. Dial-up ile oynamadığın sürece lag yaşamazsın.

AoC'da bol bol instancing var. Her ne kadar yükleme süresi kısa olsa da WoW'da dungeon dışında herhangi bir yükleme süresi yok.

WoW pvpsi şu an bir hayli daha başarılı. Ancak ilerde ne olacağı belli olmaz. WoW'a battlegroundların, rank sisteminin ve arenanın çoook sonra geldiğini hatırlatırım.

İkisi de aynı leveling, instance, quest hatta pvp mantığına sahip. Tek fark AoC'un guild pvpsini barındırması.

AoC'da kan var, vahşet var, çıplak kadınlar var. Zırhlar gerçekçi tasarımlara sahip ve WoW'daki gibi palyaço gibi gezmiyorsun, en fazla evsize veya Tarzan'a benzersin ilk 15 level.

AoC'da quest yapmak daha kolay çünkü haritada tam yerini görebiliyorsun.

Oyun dünyası hem içerik hem de oynanış olarak (mesela pvp sunucuları) Conan dünyasına yakışacak acımasızlıkta. Tabii isteyene pve sunucusu da var.

Son söz olarak da iki oyunun da yapı olarak birbirine *çok* benzediğini hatırlatırım. Konsept farklı, yaklaşım da farklı ancak yapı aynı. Çoğu insan bunu unutuyor: AoC, WoW stili bir MMORPG, ikisi de aynı ekolün oyunu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

AoC forumlarında oyundaki eksiklikler ve bugları içeren bir konu var "This game is missing at least 5-6 months of development and testing" adında. birazını okudum da gerçekten erken çıkarmışlar oyunu görünüşe göre. sistem gereksinimleri ve latency olayı da ayrı bir konu tabii. sanmıyorum aoc veya warhammerın wowu çok etkileyeceğini ben.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

AoC'u denemiş biri olarak tek söyleceğim şey şu.

AoC CD'nisi kitaplığınıza kaldırın, hesabınızı dondurun. Ve 1 yıl daha WoW ile idare edin. 1 yıl sonra alabildiğiniz en yeni makinayı alın, oyunu yükleyin, pachlerini yapın. Ve bugünkü ile kıyaslanamayacak kadar oturmuş, dengelenmiş, muhtemelen combat sistemi vs elden geçmiş süper bir AoC'un tadını çıkarın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3 seneye yakın wow oynadım. (alphada sandboxta gezınırekten baslamıstım, beta retail derken bu zamana geldık) wowda herseyı denedım uzerinde vakit harcadım dıyebılırım..

AoC'a gelirsek; oyun su anda aynı wowun ılk halı gibi. bircok bug ve hata mevcut dengesizlik mevcut. Zaman gerektiyor. Dengeler tam oturmus degıl. Ama yinede su halde bile basarılı. Acıkcası bundan 6 ay once arkadaslarla muhabbetını yaptıgımızda, warhammer gelene kadar wowa devam etcem aoc oynamam ben conan sagalı bır oyun bozar benı fln derken sımdı kendımı oyunun ıcınde buldum. Ha bunun en buyuk etkenı askerden yenı cıkmıs olmam ve MMO'ya olan aclıgım dıyebılırım :D

combat sıstemıne gelınce bence sıstem cok ıyı ve gun gectıkce daha ıyı hale gelecek. aoc eu/us class forumlarına gırıp gezersenız gorursunuzkı su anda PoM ve ranger dısında buyuk cogunluk aglıyor. cunki ınsan wowda alıstıgı easy-mode combat sıstemını beklıyorlardı. 1-2-3e bas pvp yap. AoC'ta sistem cok daha farklı. AoC sizden tusa basmanızı beklemiyor sadece. combo olayı yuzunden, belli sıralamarla tusları kullanmanız gerekiyor ve timing gerekiyor AoC'ta. Artı olarak autofacing olayını bu oyunda sizi basarıya goturmuyor. İyi bir pvpci olmak için sidestepleri iyi kullanmanız, double tap taktıgı yapmanız (WW,SS) ama asıl onemlısı (WWX tusları - yanı ıkı ılerı -W- ardından karakterınız atlama anımasyonuna gırmeden hemen bloga gecıp -X-, animasyonu beklemeden combata devam ediyorsunuz. iki adet WW double tap, size bir buff veriyor ve next atagınız bellı bir proc ratele rakibi stunlıyor.)
Yanı melee olarak oynadıgınızda bu oyunu facinginizi ayarlayıp skıll basmak yetmıyor. Combo kullanmanız, timing yapmanız gerekiyor ve sonuc olarak sıstem skıll gerektiriyor. Iyıkıde boyle olmus diyorum acıkcası. Yani artık itemizationın tek parametre olmadıgı bir pvp combat gorduk sonunda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fatal_error said:
abi benim gordugum ortam cok kral aoc da ama karakterler ve haraket tarzları KO gibi biraz amatore kacmıs gibi geldi bana. tam olarak gormedim ama iste artık wow un yerini alabilir mi zaman gosterir


low-details da oyunu ılk actıgımda aynı dusunce gecmıstı kafamdan. gercektende oyle low-detailda kendınızı KO oynuo zannedebılırsınız ama high detail efsane..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ben gerçektende wow u ilk çıktıından beri oynuyorum. 3seneyi geçti her class ı oynadım ve wow dan gerçekten sıkıldım.

Evet wow çok güzel oyun falan ama sonuçta oyun...Dierleri gibide 3seneden sonra insanın canını sıkıyo:) Bende isterdim aoc un wow dan iyi olmasını ama sahsen benm pek hoşuma gitmedi. Arkadaşın hesabıyla gezindim bakındım biraz...

Yani oynanabilirliği düşük diyebilirm. Combo sistemi resmen buda olsun diye konmuş kesinlikle deiştirilmeli - düzeltilmeli. Ama tabi benm derdim sadece comb sistemi diil.

Nası anlatsam :) oyun grafikleri güzel olsn diye çok kasmışlar ama charın da bi tutukluk varmış gibi hissettirio insana:D Bilmiorm belki wow a ve interface ine çok alıştıım için bana öle geliodur.

Valla bence tarafsız yorum bulman zor. Ama aoc benm hoşuma gitmedi ve ben almicam. Arkadaşlarla warhammer bekliorz altlarımızı kasarken bakalm nolcak:)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yorumlar için çok teşekkür ederim özellikle arcane'e ama kimiside wowla bişiyi karşılaştıramassın veya aoc ko gibi diyerek saçmalamış ya, neyse. Genelde tarafsızlığa yakın olmuş. Bende oyunu oynamadım ama videolarını seyrettim baya hakkında dökümanlar okudum inceledim. Oyun yeni olduğundan bir çok eksiği var sistemi wow a göre değişik bu nedenle belli bir süre oynanıp alışılmadan karşılaştırma yapmak zor. Benim gördüğüm ve anladığım kadarıyla 1 sene boyunca oyuncu artışını sağlar ve belli bir seviyenin altına düşmeden sahip çıkarsa, oyuncularda oyuna sahip çıkar ve geliştirilirse oldukça başarılı olabilir. Ama korkum maymun iştahlı oyuncuların oyuna sadece bu haliyle bırakıp 3-4 ay sonra ilginin azalması ve geliştirilmemesi. Unutmayın wowda da gelişim süreci boyunca çok eksik vardı BG ler arenalar honor sistemi instance sistemindeki düzen gibi olaylar sonradan yavaş yavaş oturtuldu hatta okadar komikki quest veren Npclerin minimapte görünmesi bile bu son 1 sene içinde eklendi unutmayın :P AoC yi oynasamda oynamasamda umarım WoW a büyük bir rakip olurki birbirlerinin gelişimlerinide etkilerler. Ama ilk izlenimim olumlu bilgisayarımda şükür iyi olduğundan yazın büyük ihtimalle başlıycam oyuna. Yorumlar ve yardımlar için tekrardan teşekkürler ...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ama solidhammer bir de şöyle birşey var blizzard bgleri, zindanları vs.. önceden planlamıştı ona göre patchlerle oyunu geliştirdi. Umarım AoC'de böyle bir plana sahiptir. Wow'un bana göre artık sevilecek tek yanı arkasında Blizzard olmasıdır adamlar mümkün olduğunca hatasız olmaya çalışıyorlar. Sistemleri çok güzel, çok beğeniyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de arkadaşların karakterleriyle oynama fırsatı buldum aoc acıkca söylemek gerekirse wowun eline su dökecek seviyede bi oyun degil suan için. Ama bundan 1-2 sene sonrasında ne olur bilinmez cünkü wow su seviyesine gelene kadar 3.5-4 sene geçti ilerleyen zamanlarda oyuna gelen eklemeler bug fixler falan aoc kaderini belirler gibi. Gerci blizzardın piyasadaki oyununu kimeselere yem edecegini sanmıyorum ama görecegiz.

ha bide suan wowdan aoc gecen arkadaşlarımın hepsi memnunum diyor ama ben baktıgım zaman sanki wowdan ayrıldıktan sonra wow attıkalır lafları yememek için öyle diyorlar :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kesinlikle wow'a bir lafım yok benimde wowda en çok beğendiğim konu ellerinden geldiğince denge ve düzeni en iyi şekilde sağlamak. Stabil ve rafine bir oyun sunuyorlar bize. Dediğim gibi kolay kolay da bırakmaya niyetim yok ama AoC yide ayrı bir oyun olarak denemek istiyorum ve gelişmesini istiyorum. WoW la AoC arasındaki fark ilişki pizza ve hamburgerciye gitmek gibi olmalı ama ikiside lezzetli olmalı bence tek istediğim bu. Yani AoC umarımki Kalite olarak wow a yakındır ve yakın zmandaki patchlerlede eksik yanları giderilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Adam gibi bir guilddeyseniz ki ben burda muru yapın twins yapın kastetmiyorum illa, isterseniz blizzardın bile unuttuğu rp, rp-pvp serverlarından birinde olup archimonde yapın, RoS yapın, illidan yapın; guildiniz işlediği, düzenli raid yaptığı, progress yapıp ventriloda sevinç çığlıkları duyulduğu sürece insan sıkılmıyor, bence.

Benim gördüğüm kadarıyla da aoca giden adamların hepsi s..mişim sunwelli, 2 senedir wowdan başka oyun oynamadım negsel cicili bicili çıkmış wotlk gelene kadar biraz bakıyım, değişiklik olsun heyecan olsun tarzı adamlar.

İşin aoc tarafına gelirsek bence de çok kötü başladı. Wowu rakip alan, ona kafa tutmak isteyen bir oyun ancak 32131 tane bugla çıkmasaydı, tamamen hazır ve oturmuş olsaydı, supportta blizzard kadar iyi olsaydı ve hepsinden önemlisi hayvan gibi bir sistem istemeseydi bunu gerçekleştirebilirdi bence. Crom cesetleri değil ekran kartına harcadığım paraları say yani. Bir mmo için böyle gereksinimler olmamalı ne olursa olsun, piyasadaki en sistem canavarı fpslerden daha fazla sistem istiyor.

Aoc güzeldir, çirkindir ona birşey diyemem çünkü bence hala konuşmak için erken, ama wotlk çıkınca bir de üstüne warhammer çıkınca ayakta kalması çok çok zor gibi, şu ana kadar verdiği ilk izlenimlere dayanaraktan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...