Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Var mı bilen, tarif edecek olan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 ağzı kapalı bi kaba koy mısırları.. sonra da yavaşça dene süreyi.. 1dk. 5dk diye.. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 migros'tan POPZ marka hazır mikro dalga popcornları alınır. üzerindeki talimata göre pişirilir. normal mısırla olacağını sanmıyorum. bunun yerine tencere dibine çok az sıvıyağ koyup, tuz ekleyip, bir kavhe fincanı dolusu mısırı, hep sallayarak 10 dakikada mis gibi patlatabilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
obsesifik Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 mikrodalgaya giren kapaklı bir kabın içine yağ ve tuz koy 700-800 derecede 5 sn fln ısıt sonra içine mısırları koy kapağı kapatmayı unutma gene 700-800 derecede 3-4 dk da hazır oluyor mısır patlakların afiyet ossun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Teşekkür ederim Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
obsesifik Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 bişey değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 aaa oluyomuş valla +rep :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Privhunter Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 git bi mısır patlatma makinası al Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 @privunter garbıç değil burası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 oha 700 800 derece ne lan. mikrodalgam var ama bi kere incelemedim. 700-800 derecede pişirdiğin şeyden hayır gelmez arkadaş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 mısırı mikrodalgada patlattığınızda mısırın içinde bazı nano parçacıklar 650 derecede kalıyormuş ve soğumuyormuş mısırın yapısı sebebiyle. ve bunlar kansere neden oluyormuş sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 ahahaha watt lan o derece değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ulfang Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 jelatin kağıdıyla yapsanda olur ya , kes böyle büyük boy bi tane , doldur içini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 o 700-800 watt olmasın ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
haydari Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 How can we pop the corn in microwave ? Let's try to pop the corn in microvawe oven Almost thousands years, we have cooked our meals on the fire, so that microvawe oven can be seen as an allien. For this reason, you can buy a popcorn machine or a saucepan for poping corn kernels, however we ought to choose microvawe all against of it. Actually, I have to express why I chose microvawe first. But, these are un important issues. Finally, I do, because it is faster. Microwave is my choosing. Ingredients: A little bit oil, salt, corn kernels, microvawe, electricity, temperature resistant bowl. Belki de bin yıllardır herşeyi ateşin üstünde pişidiğimizden mikrodalga bize yabancı geliyor. O bakımdan gidip bir mısır patlatma makinası da alabiliriz, bir tencerede de patlatabiliriz, ancak biz inadına mikrodalgayı seçelim. Burada aslında bu işi benim mikrodalgada neden yaptığımı yazmam lazım. Ancak bunlar çok da önemli değiller. Sonuçta ben böyle yapıyorum. Zira çaydanlığı da ocağın üzerinde çok unuttuğum oluyordu ama kettle sayesinde o da artık bitti. Bu arada kettle ingilizce çaydanlık demek ama biz kettle diyince o elektirikli aleti anlıyoruz. Biz bu kelimeler yabancı dil diye üzülürken, bu kelimelerin herbiri aslında kendi yerini bulan terminolojik sözcüklere dönüşüyor. Bu bakımdan kettle gelip de türkçedeki çaydanlığın yerini almıyor/alamıyor. Bence bu durum çok daha hoş. Gerekenler Resimdeki gibi bir miktar yağ, tuz, mısır, mikrodalga fırın, elektirik ve mümkünse borcam bir tencere gereklidir. (borcam, borosilikat içerir, ısıya dayanıklıdır. Şu ünlü bor madenlerimizin, mamüllerini kullanalım değil mi ?) Yapılışı Malzemeyi fırına verin. Isıyı yükseğe (fırının watt'ına göre) süreyi de yaklaşık 5-7 dakikaya ayarlayın. (Watt elektirik güç ölçüsüdür. Fırınızın kullandığı enerjiyi belirler. En yüksek ayarı kullanmanızı tavsiye ederim.)Cooking: Put materials in a temperature resistant bowl. Set up the oven as max, and timer about 5-7 minutes. Artık birkaç dakikada patlayacaktır. Altının yanması gibi bir sorununuz olmaz. Birkaç sefer yaptıktan sonra dakika ayarını ezbere yapabilirsiniz. İlk sefer için 5 dakika sonra gerekliyse birkaç ek dakika şeklinde pişirmenizi tavsiye ederim. İsterseniz patladıktan sonra da tuzlayabilirsiniz. Yalnız unutmayınız ki tuz ciddi bir bağımlılık yapıcı maddedir ve birçok hastalığın altındaki sebeptir. Afiyet olsun! Enjoy your popcorn! Guten appetit! Bon appétit! (Kaynağı ben sayılırım zati buraya da koyalım :D ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar