Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[İstek] Mikrodalgada Mısır Patlağı


Çokakýllýadam

Öne çıkan mesajlar

migros'tan POPZ marka hazır mikro dalga popcornları alınır.
üzerindeki talimata göre pişirilir.

normal mısırla olacağını sanmıyorum.
bunun yerine tencere dibine çok az sıvıyağ koyup, tuz ekleyip, bir kavhe fincanı dolusu mısırı, hep sallayarak 10 dakikada mis gibi patlatabilirsiniz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...
  • 3 ay sonra ...
How can we pop the corn in microwave ?

Let's try to pop the corn in microvawe oven





Almost thousands years, we have cooked our meals on the fire, so that microvawe oven can be seen as an allien. For this reason, you can buy a popcorn machine or a saucepan for poping corn kernels, however we ought to choose microvawe all against of it. Actually, I have to express why I chose microvawe first. But, these are un important issues. Finally, I do, because it is faster.

Microwave is my choosing.

Ingredients:

A little bit oil, salt, corn kernels, microvawe, electricity, temperature resistant bowl.



Belki de bin yıllardır herşeyi ateşin üstünde pişidiğimizden mikrodalga bize yabancı geliyor. O bakımdan gidip bir mısır patlatma makinası da alabiliriz, bir tencerede de patlatabiliriz, ancak biz inadına mikrodalgayı seçelim. Burada aslında bu işi benim mikrodalgada neden yaptığımı yazmam lazım. Ancak bunlar çok da önemli değiller. Sonuçta ben böyle yapıyorum. Zira çaydanlığı da ocağın üzerinde çok unuttuğum oluyordu ama kettle sayesinde o da artık bitti. Bu arada kettle ingilizce çaydanlık demek ama biz kettle diyince o elektirikli aleti anlıyoruz. Biz bu kelimeler yabancı dil diye üzülürken, bu kelimelerin herbiri aslında kendi yerini bulan terminolojik sözcüklere dönüşüyor. Bu bakımdan kettle gelip de türkçedeki çaydanlığın yerini almıyor/alamıyor. Bence bu durum çok daha hoş.

Gerekenler

Resimdeki gibi bir miktar yağ, tuz, mısır, mikrodalga fırın, elektirik ve mümkünse borcam bir tencere gereklidir. (borcam, borosilikat içerir, ısıya dayanıklıdır. Şu ünlü bor madenlerimizin, mamüllerini kullanalım değil mi ?)

Yapılışı

Malzemeyi fırına verin. Isıyı yükseğe (fırının watt'ına göre) süreyi de yaklaşık 5-7 dakikaya ayarlayın. (Watt elektirik güç ölçüsüdür. Fırınızın kullandığı enerjiyi belirler. En yüksek ayarı kullanmanızı tavsiye ederim.)



Cooking:

Put materials in a temperature resistant bowl. Set up the oven as max, and timer about 5-7 minutes.


Artık birkaç dakikada patlayacaktır. Altının yanması gibi bir sorununuz olmaz. Birkaç sefer yaptıktan sonra dakika ayarını ezbere yapabilirsiniz. İlk sefer için 5 dakika sonra gerekliyse birkaç ek dakika şeklinde pişirmenizi tavsiye ederim.



İsterseniz patladıktan sonra da tuzlayabilirsiniz. Yalnız unutmayınız ki tuz ciddi bir bağımlılık yapıcı maddedir ve birçok hastalığın altındaki sebeptir.

Afiyet olsun!

Enjoy your popcorn!

Guten appetit!

Bon appétit!

(Kaynağı ben sayılırım zati buraya da koyalım :D )
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...