Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SLI Ekran Kartı Olayı

Greeny

Öne çıkan mesajlar

Selamlar.

SLI Ekran kartı dediğimiz olay tam olarak nasıl çalışır, ne gibi gereksinimler ister? Atıyorum iki tane 8800 taksam makinaya ne gibi katkıları, zararları olur.

http://forum.paticik.com/read.php?6,3260620,page=1

bu linkte sistemim hakkında bilgi var, bu sisteme SLI denen hedeyi uygulayabilir miyim?
Sosyal ağlarda paylaş

SLI basitçe iki ekran kartının birleşerek voltranı oluşturmasıdır. Bunun için SLI destekli anakart gereklidir. Tabi ekran kartının kendisi de SLI destekli olmalıdır.
SLI destekli anakartlar üzerinde 2+ PCi Express slotu bulunur. Buralara yine SLI destekli ekran kartları takılır ve ekran kartları üzerindeki SLI köprüsü denen bağlantı noktası yardımı ile kartlar birbirine bağlanır. Böylece performans artışı sağlanır.

Bence gereklimi hayır. Çok param olsada almam (:
Sosyal ağlarda paylaş

Merhaba greeny.

O zamanda yazmistim saniyorum, topic i bastan okumadim. Ama senin anakartin socket739 du, alabilecegin islemcilerin hepsi ya 90nm ya 130nm ydi. ustelik bu soket yuzunden ddr kullaniyordun.
sonuc olarak tek bir 8800gt alsan dahi acikcasi cok sevinemezsin.
2 tanesi utopya.

Sli denen hadisenin 2 tane ekran karti maliyetini gectim, nvidia chipsetli nforce serisinden bi sli destekli anakart alman gerekiyor ilk once. Ki ucuz degiller. Ati gibi intel den destekleride yok, intel sadece xfire anakart cikartiyor. Bu yuzden seceneklerde kisitli.
Ote yandan bu aletlerin enerji tuketimleri normale gore iki katindan biraz daha az. Bunun icinde sli sertifikali(olmasada olur ya laf ceviriyorum) guclu bir psu ya ihtiyacin var. Min 600w gibi.
fakat performanslari 1.5 katindan dahi az. su anda sli dusunulebilecek en guzel kart 9600gt. iki tane alindiginda 300-350 dolar civari gibi birsey oluyor ki ayni ayarda ama daha pahali tek bi kart tum bu kriterlerle birazcik daha ucuz dahi olabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...