Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

100lük projeye kafasına göre okumadan 29 verip insanların haklarıyla oynayan hocayı sayma s"ö"vme topici

Anodhen

Öne çıkan mesajlar

Ben üniversitede okurken yaklaşık 7-8 sene önce bi arkadaş buna benzer bi olay yaşamıştı. Adam önce dilekçe yazdı, dilekçe sonucunda yazılı kağıdın üzerindeki notların toplamının ( 1. sorudan aldığı 3 puan + 2. sorudan aldığı 0 puan + ... şeklindeki toplama) doğru olduğu sonucuna varılarak dilekçeden bir sonuç çıkmadı. Azimli olan arkadaş mahkemeye başvurdu, mahkeme 1.5 sene kadar sürdü arkadaşın o dersi FF'den BC'ye yükseldi yükselmesine ama arkadaş o hocanın derslerinden devamlı kalmaya başladı. Sonunda yaz okullarından başka bölümlerden alarak okulu bitirmeye çalışıyodu. Ben bitirdiğimde o halen bitirmeye uğraşıyo 1-2 dersi yaz okulu yada başka bölümlerde bulamamıştı. O yüzden mahkeme işiyle hiç uğraşma derim. Mahkemeye verip kazansan bile diğer hocalarında bakışı değişir sana. Nasıl olsa kalmamışsın ama eğer mahkemeye vericeksen arkadaşı araştırıp prosedürü öğrenebilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

benim okulla pek aram olmadığı için ne yazık ki başıma geldi diyemeyeceğim ama güzel bir kardeşimizin başı hocanın tekiyle beladaydı. tam detaylarını bilemesem de aslında öğrencinin haklarını kollayacak bir sistem var bu sınav, ödev notlandırmasıyla ilgili ama benim eleman hocaya bu yolları hatırlatınca aldığı cevap şu olmuş: "şikayetin halinde bu kağıtlar falanca üniversitede (gene yanlış olmasın, sanırım anadolu üniversitesi) bir kurula okutulacak. ordaki hocaların hepsi de benim arkadaşım."

eleman en sonun psikopata bağlamıştı 3 aylık sakal üzerine kafayı 0 a vurdurmuş hocanın odaya girmiş ve yaklaşık 10 dakika sonra mezun birisi olarak yanımıza gelmişti. ben o zamanlar çömez sayılırdım adamın 11. senesi mi neydi. öyle burs derece falan durumu da değil bildiğiniz var olma mücadelesiydi adamınki :D
Sosyal ağlarda paylaş

Diyorum size; ne varsa psiko-dandik Türkler'de var. Bizim Japonlar her dönem başı geliyor, bütün sınıfa kağıt dağıtıyordu. Not dağılımını gösteren bu kağıtlar o kadar güzelce hazırlanıyordu ki, Hocanın kafasına göre öğrenci bırakmasının imkanı yok. Zaten öyle birşey yapmak için nedeni de yok. Tabi bunun bir nedeni de 2 yıllık kontratlar ile işe alındıkları ve pek sorun çıkarmamalarının kendileri aleyhine olacağından da olabilir(nasıl cümle ama?!)

Ama Bence herşey insan da bitiyor. Ne kadar akademik eğitim almış olursa olsun. İnsan hayvan olunca, böyle kompleksli gereksiz bir varlığa dönüşüyor. Bazen "Heyt Höyt", "efendim"den çok daha işe yarayabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

bir prof umuz anlattı, öğrenciyken hocası sınav kağıtlarını toplar masanın üstünde havaya atarmış, yere düşnelere 01 masanın üstünde kalanlara 05 verirmiş. o senesi kimse geçememiş tabi. Sonraki sene yalvar yakar hocayı sınav kağıtlarına bakmaya ikna etmişler..( bu hocamız kendi branşından sınıfta kalmış 8 sayfa sınav kağıdıyla)

bizde şimdi bir hoca var sınav kağıdını okumadığına yemin edebilirm, 4 kişi birbirimizden kopya çekiyoruz, kopya veren kişi 15 aldı arkasındaki 60 en sondaki 90 3. sınradaki 05.. itiraz edilince bakmış kağıtlara tekrar, adam cevapları ok lemiş puan vermemiş, bazı soruların üstünde kalem bile izi yok. geçen bir arkadaş var yemin ediyor ben soruları yazdım bir iki evirdim çevirdim ama istesede bana 10 veremezdi, nasıl 65 aldım bilmiyorum..

dolayısıyla sorunlu hocalar gerçekten var, saçma sapan bir reaksyon yazdım diye sınav kağıdını okumayan hocam oldu benim.
Sosyal ağlarda paylaş

o kağıt okuma olayıyla ilgili bu sefer başımdan geçen birşeyi anlatayım.

sene 2006 uludağ üniversitesi ab bilmem ne zamazingosuna akredite olmak istiyordu. mezun sayısını belirli bir ortalamanın üzerinde tutabilme zorunluluğunu yerine getirebilmek için kendi kafasına göre bir af çıkarmıştı. ben de "fırsat bu fırsat gideyim de alayım artık şu diplomayı, hem kafamı dinlerim 1 ay" dedim ve sınavlara girdim. tabii bizim zamanında girdiğimiz derslerin bir kısmı var bir kısmı yok, olanlardan millet zaten mezun olmuş 10 sene geçmiş aradan. çoğu sınava keko gibi tek başıma giriyordum. "bir kişi için koca sınıfı meşgul etmeyelim, hem de ben işime gücüme bakarım" şeklinde mantık sahibi asistan, araştırma görevlisi arkadaşların odasında 1v1 çok sınava girdim. bu sırada akademik dünya hakkında fikir sahibi de oldum.

bu birbirinden kopya çeken öğrencilerin hep farklı notlar alması konusu açılmıştı asistanın tekiyle. kadın gitti dolaplardan birisini açtı, balya balya kağıtları gösterdi. sonra "bir hafta içinde bu kağıtların hepsine not vermem lazım. sence nasıl olacak?" dedi. işte orda anladım olayın iç yüzünü :D

çapraz okuma gibi teknikler uyguluyorlarmış ama genelde. yani kağıtları baştan sona okumuyorlar ama şöyle bir göz atıyorlar, aradıkları kilit kelimeler gözlerine çarparsa geçer not, çarpmazsa bir daha okusun şeklinde bir not verme sistemi var.
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:
üniversite okuyan birinin noktalama işaretlerini bilmemesi ihtimalini sevdim.

fizban üniversteye alırken noktalama işaretine bakmıyolar ha bilgin olsun (özellikle sayısal bi bölümde okuyosan endüstri mühendisliği gibi program yazma dışında pek noktalarlada işin olmuyo) laf sokma hastaları sizi...
Sosyal ağlarda paylaş

aslında öss de bakıyolar da, onu yapamadığın belli zaten. ayrıca ben de endüstri mühendisi tanıyorum tonlarca, merak etme biliyorlar onlar noktalama işaretlerini, okuma yazmayı falan.

bir insan mühendis diye sırf sayılarla uğraşmaz, rapor yazar, proje yazar, ödev yazar. noktalama işareti kullanır yani mühendis de.
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:
aslında öss de bakıyolar da, onu yapamadığın belli zaten. ayrıca ben de endüstri mühendisi tanıyorum tonlarca, merak etme biliyorlar onlar noktalama işaretlerini, okuma yazmayı falan.

bir insan mühendis diye sırf sayılarla uğraşmaz, rapor yazar, proje yazar, ödev yazar. noktalama işareti kullanır yani mühendis de.

güzelim burda forumdayız resmi bi merciye bi yazı yazmıyoruz gayet "large" bi ortam senin derdin laf sokayım sivrileyim öss de yapıp yapmadığımı nerden biliyosun koçum? sana inat kullanmıyorum şu cevabı yazarken bile "öss de bakıyolar da, onu yapamadığın belli zaten." senin gibi modeller işte millete durduk yere sarıyo proje rapor yazarkende "noktalıyorum" merak etme sendende iyi rapor yazdığımdan eminim... neyse ya mahalle karısı kavgası tadı vermesin muhabbet uzatma!
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:
koççççum, iki çay koy gel oradan. şahane bişeymişsin sen. bu arada noktalama işaretleri koyup doğru düzgün yazmaya çalıştığın yerde de -de ekini ayırmayı unutmuşsun, epic fail olmuş. koçum demekle, senden iyi rapor yazarım demekle olmuyo bu işler.

ya git bi kadının sesi falan izle ağla rahatla öyle gel buraya

herhangi biyerde düzgün yazmaya çalışmadım ama senin ruh halinin normal olmadığını anladım insanları tanımadan bukadar net yargılar yapıp saldırmak işte böyle kompleksli boş insanların işidir ve ben bu insanlara karşı uslubumu çaycı moduna çeviririm kimse kusura bakmasın

ayar vermek istemeyen arkadaş, ben rezille vezirin ayrımını yapabilecek muhakemeye sahibim kime nasıl davranılacağını bilirim herkes benden hakkettiği muameleyi görür merak etme
Sosyal ağlarda paylaş

Notuna bu kadar guveniyorsan rektor-dekan gibi yuksek mevkilere gidiceksin cok "ciddi" sekilde postani koyacaksin ama kufrederek degil,sozlerinde kardesim ben bu isi biliyorum birbirimizin canini yakmayalim kanunu var hukuku var tarzi olmali gerekirse mahkeme hakkini kullanarak tarafsiz bir konseye kagidini yada projeni okutabilirsin...
Gecebileceksen bence ugrasma cunku sonradan basina cokebilir hoca..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...