Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kadrolaşmanın bu kadarı!

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Horizon said:
Kadrolaşmadan bahsediyorum , burda yapılan hatadan bahsetmiyorum. Tabiki hatalı ve yanlış bir atama bencede. Ama kadrolaşma kadrolaşma diyerek , bi bunlar yanlış yapmış gibi göstermeye çalışmakta yanlış.

Buraya birçok konu açılıyor , hepsi taraf konuları. Habire bir kesim ile iligli haberler , demogojik haberler vs. Diğer kesimin hatalarını veya demogojik haberlerini de biz mi buraya senin gibi dalga dalga boylandıra boylandıra açalım ? İşim olmaz.

Saka gibi bi tipsin sen ya cidden. Almissin agzina iki kelimeyi, biri demagoji diğeri demogoji(!) isine gelene evet, gelmeyene hayir deyip sacma sapan mantiklar yurutuyorsun. Hakli olana "evet dogru" demek yerine "hayir olay o degil" deyip lafi baska yere cekiyorsun.

Sonraki sozlerini tahmin etmek zor degil aslinda, "bakis acisidir bu" diye devam etmen oldukca olasi ama yine yaniliyorsun. Bakis acisini mantiga gore gelistirirsin. Ozellikle bu tip bir konuda bu goreceli kavrami cogunlugun iyiligine, refahina uyacak sekilde kullanirsin ama bundan gayet bi' habersin.

Kisacasi, "hakkatten yanlislik var bu iste, olmamasi lazim" diyecekken, -besmeleyle baslamak gibi- demagoji ile baslayip konuyu "kim yapmadiki"ye getiriyorsun. Bu mudur senin demokrasi, hak, hukuk, toplum anlayisin ?
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlışa yanlış demişim ama sen kaçırmışsın. "Di" mi ?

Tam tersine ben burda bikaç kişi hariç kimsenin hükümet dışında muhalefetin yaptığı yanlışa yanlıştır diyen hiçkimse görmedim.

Hani başkasından siz bekliyorsunuz da , siz niye doğruya doğru yanlışa yanlış demiyorsunuz. Ben birçok şeye yanlış diyebiliyorum. Demessem o benim kendi saygısızlığım olur burda zaten. Okadar iki yüzlü , fanatik , vurdum duymaz biri değilim.

Sİz öyle sanıyorsunuz ya da öyle görmek istiyorsunuz. E tabi bi tarafı savununca sizde karşı tarafsanız eğer otomatik olarak yanlışsın doğrusun ortaya çıkıyor bu da doğal birşey.
Sosyal ağlarda paylaş

Gordum gordum, "hataliysa hatali tamam da..." diye baslamissin yine. "Tamam da" si mi var bunun be ?

"Bir suru kisiyi oldurenler var, onlara bok atmiyorsunuz da bu kisiye niye sariyorsunuz" demeye benziyor yazdiklarin.

Sapitmissin iyice mantik kurucam derken. Yapilan yanlis, ustune bir de boku cikarilmis resmen. Gelmissin hala "kim yapmadi ki" diyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Hani başkasından siz bekliyorsunuz da...

Algi sorunu var hala ortada. Gelip "horizon yanlis de buna" mi deniyor sana ? Biz kimiz ayrica ? Bir birey olarak hareket edebiliyorum ben tek basima gordugun uzre, aksi takdirde "fedaykin hori'yi guzel harcadi ama hala konusuyor" deyip cikarim isin icinden.

Neyse, gelip hic bir konuya senin gibi "adam yapmis ama bak baskasi da yapiyor" demedim. Hic bir zaman bu mantiga sahip olmadim. Yazdiklarima ragmen sen, yine, yazilani gayet guzel carpitip siz diyerek beni bir grup icine aldin ve ayni "kim yapimyor ki" olayindaki gibi "siz de bunu yapiyorsunuz" diye devam ettin.

Agzin laf yapiyor ama nerden tutacagini sasiriyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok o onla çalışamaz yok bu bunla çalışamaz... Çocukmusunuz arkadaşım illa çalıştığın yerdeki insanları sevmek mi zorundasın. Adam hata yapmadan onu işten çıkarmak, sürmek yerine örümcek kafalıları getirmek.

Sonra adam gibi birini çalıştırmak diyorsun; bak sana çok basit bir şey söyleyeyim. Şu an istanbul belediyesinde üst düzeyde çalışan adam gibi işini bilen bir elin parmağını geçmeyecek adam var. Ha birbirleriyle çok iyi anlaşıyorlar orası kesin.

Yanında ki kişinin ne düşündüğü, neye inandığı seni ilgilendirmemeli, ne yaptığı ilgilendirmeli. Yoksa senin gibi düşünmüyor diye adamı işten çıkarmak uzaklaştırmak. Sonrada din özgürlüğü, düşünce özgürlüğü, hede hödö...

O kadar hayat görüşü darki o tayfanın adamı gerçekten anlamadığı tam olarak uygulayamadığı bir kitap için yargılıyorda çok önemli bir şeyi unutuyor. Devlet işi dine benzemez. Binlerce sayfalık bilgi gerekir, iş tecrübesi. 500 küsür sayfalık bir kitabı bilmek değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Atlanan bişey varki,müzik olayı konu olduğunda,olay devlet işleriyle edinilen tecrübeyi aşıyo biraz.Amaç olarak sadece "oranın başında bizim adamımız bulunsun" olayı.

Böyle bi adam(dinci değil ama oldukça geri kafalı) biara bizimde okulun(ankara devlet konservatuvarı) müdürüydü.Sağolsun senelerce yolsuzluk yaptı.Devlet sanatçısı falan oldu hatta.Müdürlüğü bittiğinde,okuldaki bazı hocaların evinden,kuyruklu piyanolar falan çıktı.Okula yıllarca adamakıllı müzik adına bişey yapılmadı nerdeyse.Nefesli sazlar bölümü hersene toplanıp toplanıp,"efendim yeni enstürmanlar almamız lazım öğrencilere,çalamıyolar bu eskileri ile" dediğinde "ne gerek var canım,enstürman değilmi,üfleyince ses çıkmıyomu" mantığıyla yaklaştığı için senelerce bölüme adamakıllı bi enstürman alınmadı.Netekim nefesli sazlar bölümündeki enstürmanların hemen hepsi,reis-i cumhur orkestrasından kalma 100 yıllık falan enstürmanlardı yani.

Orkestra,müzik nerde,bu adamın devlet tecrübesi nerde.Neticede çıkıp orkestra şefliği yapmayacak elbette.Ama müzik ile ilgili az çok geçmişi olsa,bilgisi olsa daha bi iyi olurdu sanki.
Sosyal ağlarda paylaş

Öyle mantık olurmu ya iyide.
Müzik ayrı bi dal atıyorum,hukuk ayrı bi dal,mimarlık,mühendislik,falanı filanı ayrı bi dal.

Dini bütün,iyi adam diye ozaman mimar yerine getirip inşaatta çalışan ameleyi koysunlar,yada ozaman "duygulu insanlar" diye müzisyenler mahkemede avukatlık yapsınlar.

Herkes senelerce boşunamı okuyo okadar kendi dalını,bölümünü.Herkesin dalı kendine alla alla.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...