Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

işletme üstüne master

crepuscolo

Öne çıkan mesajlar

ne düşünüyorsunuz yada bana master için tavsiye edebileceğiniz bölüm var mı ?
birde bana MIS diye bir bölüm dediler ama bu bölüm hakkında hiç bir fikrim yok işletme üzerine yapılır mı yapılmaz mı ?
yardımcı olurmusunuz ? ...[signature][hline]...bekliyorum kaderin elini sıkmak için.
Kararmayı bekleyen aLaCaKaRaNLıK gibi...
Sosyal ağlarda paylaş

ben walla ekonomi okuyup üzerine işletme masterı yapmak üzerinde karar kıldım herşeyden sonra.. baya düşündüm..
iyi bi seçim imkanın warsa amerika'da biyerde yap derim.. koç'un sabancı'nın falan burslu burssuz bölümleri war.. ve mutlaka marmara'da falan da wardır..[signature][hline]Cyraxia Rha'lad-Rw Realm Nebula (Quann) MixReborn LostMyth
MoLLy-Snn
Saykoo-Rw Realm
Oy asiye asiye tütün koydum kesiye...
Sosyal ağlarda paylaş

ya işte MIS marmarada var diye duydum ama web sitesinde göremedim.
zaten yurtdışında yapmak çok zor benim için
maddi açıdan çünkü pek öyle ufak rakamlar duymadım açıkcası..

MIS düşünüyorum ama İstanbulda bi tek sanırım ışık ünide var
ama işte devlet okulu olsa aha iyi olacak kanısındayım[signature][hline]...bekliyorum kaderin elini sıkmak için.
Sosyal ağlarda paylaş

dresquinde güzel bir perspektifle yaklaşmış.. Yurt dışına gideceksen aklına yaz en az 3 sene orada yaşayacasın. Bu yüzden ilk senende iş bul ki döndüğünde 1 sene askerlik le de vakit kaybetmeyesin. - 3 yıl yabancı ülkede çalışma ile 1 ay askerlik yapma hakkı doğar. -

Hatta yurtdışına gidersen ve yabancı kültürden bir eşe hayır demezsen yeni memleketin bile olabilir gideceğn yer...
Yani uzun düşüneceksin. Dönmen abest olabilir 3 seneden sonra, burada cücük kadar maaş alabilirsin filan falan.
Ama orda tutunabilmen çok zor olacak. Gerçekten zor...

yani gideceksen sağlam kriterler üzerinden karar ver. Karı kız ortam diye düşünüyorsan baştan gitme daha iyi...[signature][hline]sonunda yeniledim.
Sosyal ağlarda paylaş

doğrusun walla nediyeyim ama gerçekten zor geliyor bana
orada okumak tutunmak iş bulmak falan
ama ben bir de şu açıdan bakıyorum olaya türkiyede türkiye şartlarında bir işte çalıştıktan sonra çok da önemli gelmiyor açıkcası yurtdışında master ha dil olayı için evet gidilmeli dışarıda öğrenmeli ama master sanki burada yaparsanda pek bir değişiklik olmayacakmış gibi geliyor bana
belki siz daha iyi bilirsiniz ama bu bana böyle geliyor.??[signature][hline]...bekliyorum kaderin elini sıkmak için.
Sosyal ağlarda paylaş

crepuscolo; yurtdışı ve yurtiçinde master ciddi anlamda farklı özellikler katar insana... Hiçbirşey katmadığını düşünsek bile, yurt dışında yapmak daha zor olduğu için, yurt içinde yapan adama karşı teoride 1 adım önde olursun... Kendini büyük bir işyerinin insan kaynakları müdürü olarak düşün. Önüne iki aday geldi. Özellikleri çok büyük oranda aynı. Biri masterı türkiyede, biri yurt dışında yapmış... Hangisini seçersin?

jacabo, ekonometride matematik eğitimi üst düzeydedir. Bilgisayarla daha fazla haşır neşir olursun. Ama kan gelir bitirmek için... Dokuz eylül de işletme okuyorum ben, ekonometriden arkadaşlar var... Her gün küfrediyorlar. Bir de kendilerine soruyorlar... "Ulan bizim bu kadar ağzımıza ediyorlar, mezun olunca size karşı büyük bir artımız da yok. ne biçim iştir bu be?"... Ancak cevabı kendileri de bilmiyor ne yazıkki...

Birde yine DEU da, bu yıl matematik dersime giren hoca, ekonometri bölümünün hocası... Adam "ekonometri bölümü çok zordur... Sizinki ise kolay. O zorluğu sizde tatmalı ve bundan zevk almalısınız" dedi... Ve tattırdı sağolsun :)[signature][hline]Profocio Hosting
Sosyal ağlarda paylaş

Hepsini okuyamadım mesajlarında.
işletme mezunuysan İktisat üzerine master yap derim kesinlikle.
ayrıca ekonometri aşırı matematik ağırlıklı bir bölümlüdür. vede ne yazıkki üniversite sınav sistemi saçmalığı yüzünden az matematik neti yapan puanı düşük adamların girdiği bir bölümdür.
dolayısıyla 5-6 seneden önce pek bitireni olmaz.
Ekonometri bölümünü kimseye tavsiye etmiyorum.
Ekonometri daha çok İktisadın istatistik dalı vede iktisat teoremlerinin matematiksel yönde geliştirilmesi yeni teoremlerin incelenip doğrulanması üzerinde durur.full matematik vede formul içerir anlıycağınız. matematiği sevmeyen gitmesin demiycem matematiği çok seven vede sözel kafasıda olan adam gitsin ama önce matematik.[signature][hline]
kimse.... ya da sadece biri..gözlerinin içine bakan biri!
Sosyal ağlarda paylaş

Numb işletmeye kötü sınav performansı yüzünden girenlerle, severek girenler 2. seneden itibaren ayıklanmaya başlıyor. 4' e geldiğinde genelde aklı başında işletme isteyen adamlar oluyor sınıfta..

Biz ışık universitesinde işletme klübüne damlamıştık son senemizde. Bizim sınıf arkadaşlarımızdan 4 kişi yönetime birkaç kişide çeşitli görevlere gelmişti. Ben dahil...

Sonuç-> Şenes Erzik'ten TSYD spor yazarlarına, KVK'dan Ferit Şahenk ve en sevdiği ve güvendiği 2 yöneticisine , Ekodiyaloğa kadar birsürü sima ve program konuk oldu.
Ferit Şahenk beyde bizim klüpten 2 öğrenciyi ABD ye giderken yanında götürdü, BOSTON Uni de Doğuş Holding ile ilgili bir case study e konuk olarak gidiyorlardı.
Yani şimdi işletme sevmeyen insan bu kadar işle uğraşmaz. Bizim başkanlığa gelen arkadaşlardan tut klüpte ki herkes çok çalıştı. Bozcaadadan şarap getirmekten şekerlikli klüp toplantılarına kadar çok iş yapıldı...

Yani o açıdan işletmeci salaktır paftasının geçerli olmayacağı çok insan tandım ve tanımaya devam ediyorum.

buda klübün sitesi :)

yani işletmecileri sevelim...[signature][hline]sonunda yeniledim.
Sosyal ağlarda paylaş

ben su an isletme okuyorum kanada'da, bende karar kara dusunmeye basladim "acaba management ve information system tarzi bi bolume gecsem mi?" diye. uzerine de mba yapip cillop olur kanisindayim
ama bi yandanda isletmeden de memnunum, ustune bu MIS in masteri varsa 4 yil isletme okunup oraya gecilebilir hatta daha bile iyi olabilir...
bu MIS masteri hakkinda bilgisi olanlar yazabilir mi?
bi de topic konusu disina cikmayalim :)[signature][hline]-->Four String Magic<--
[buraya cok karizmatik bi imza girin]
Sosyal ağlarda paylaş

saol mexinth bende onu okudum bi de bi arastirma yapip british columbia universitesinin bu bolum hakkinda hazirlamis oldugu sayfayi buldum, guzel bi sekilde acikliyo programin nasil islendigini ve kimler icin oldugunu...ayrica bu universiteye girenler kral oluyo haberiniz ola :)

http://mis.commerce.ubc.ca/programs/MSc.html[signature][hline]-->Four String Magic<--
[buraya cok karizmatik bi imza girin]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...