Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Transkript'e apostil şartmıdır?

Korax

Öne çıkan mesajlar

Şimdi efenim,

Yurtdışında başvurduğum dil kursu için benden transkript ve diploma falan istediler.Netekim öğrendiğime göre,ben bu belgeler ile önce bulunduğum ülkenin makamından denklik alıyomuşum vs.
Konuyu dolandırmayım herneyse,diplomamı önce meb'de onaylattım sonra yeminli tercümanda çevirttirdim,notere onaylattım,valilikten apostilde yaptırdım,netekim hazır.

Ammavelakin transkript'i okuldan ingilizce aldım hali hazırda.Yani bi çeviri meviri yaptırmadım ben buna.Meb'de onuda onaylattım,valiliğe gittiğimde imzaları falan kontrol etti oradaki memur,sonrada "senin transkript'in altında bulunan imzanın örneği bizde yok,bizde sadece sizin okuldan şu kişilerin imza örneği var,onlara imzalat" dedi ve apostil yaptırmadı.Netekim okula gittim,adını gördüğüm kişilerden birisi lise bölümü müdürü(lisans bölümü ile alakasız),diğeride görevinden istifa etmiş.

İşin özü ben bu belgeyi apostilletemedim.Okuldan aldığım kaşeli maşeli,meb kaşeli,orjinal ingilizce belge."Bunun apostili eksik?" derlermi bana yoksa bu haliyle kabul edilirmi?
Sosyal ağlarda paylaş

Bi dakika sen TR'de mezun oldun, yine TR'den denklik aliyosun? Ben uni'lere basvururken bile yapmadim oyle bi sey. Denklik dedigin MEB'in sacmalamasi sadece. Yurtdisi kuruma sen oldugu gibi yollasan da kabul ederler. Yanniz orjinal transcript olmasi zorunlulugu var ki okul direk olarak yolluyo bu gibi durumlarda. Apostil falan ben hic ugrasmadim oyle seylerle...
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiyede mezun oldum ama türkiye de denklik almıyorum yahu.Yurtdışında başvurduğum kurstan istediler,diplomanın özellikle çevirisine apostil,noter onayı nevar neyok istiyolar,"nerden bilelim senin bu çeviriyi yapmadığını" diyebilir yani adamlar,oyüzden apostil istiyolar.Ama bu transcript'e hiç bi anlam veremedim şimdi.Neticede diplomamın geçerliliğini çevirisiydi,apostiliydi onayını gösterdikten sonra,transcriptte apostil yok deyip problem çıkarırlarmı bilemedim :/
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...