Jinni Mesaj tarihi: Şubat 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2004 Beyler, fotoğraf çekmeye merak saldım bu aralar.. Güel bir makina almak istiyorum. Arzum isteğim şudur ki (lüfen yazdıklarımı konuyla ilgili cahilliğimi mazur görerek okuyun :( ) tüm ayarları manuel olsun, diyafram, odak, zoom vs. Ve kendimi geliştirebileceğim bir makina olsun. Şimdi biraz araştırma yaptım... tabii bütçeme uygun olanlardan seçmeye çalışıyorum... Nisbeten makul fiyatlı gibi görünen iki makina buldum. Tabii kör cahil olduğum için yanlış yapma olasılığım yüksek, bir destek atsanız bana seçmem hakkında... Bulduğum makinaların linkleri: http://www.hp.com.tr/products/photosmartcams/photosmart945_summary.htm ve http://wwwtr.kodak.com/TR/tr/consumer/kodakDX6490.shtml bunlar keser mi? iyi makina mıdırlar, değillere ne tavsiye edersiniz? Hadi paticikler acayip alasım geldi zor duruyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fab Mesaj tarihi: Şubat 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2004 iki makinada işe yaramaz, dijital slr bir makina alıcaksan sana önerim Canon EOS 300D öneriririm. Piyasadaki en iyi slr makinalardan biridir. Her türlü ayarı manual yapabilirsin, kalitesi muazzamdır. Kodak'dan filan özellikle sakınmanı öneririm. Birde 10d vardır ki o daha pahalıdır ama krallara layıktır.[signature][hline]mesela beş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jinni Mesaj tarihi: Şubat 3, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2004 Sağol oky.. önerdiğin makinaya baktım şimdi. Gerçekten güzel görünüyor. 10D'yi de incelemiştim. Pahallıymış cidden.. ama senin önerdiğin makina da 2 milyar be arkadaş :( doğrusu o kadar para verebilir miyim bilmiyorum... Yeni başlayan için biraz fazla sanırım :( Tamam kodak'la hp'den vazgeçtim.. Şimdi yeni soru şu: Eğer Canon öneriyorsan, daha ekonomik ama işimi görebilecek beni tatmin edebilecek bir makina var mı bildiğin.. Yani kendimi zorlasam 1 milyarın biraz üstüne çıkabilirim sanırım ama 2 milyar beni şimdi sarsar :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Şubat 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2004 sayın bayan. özel mesaj olayından bihaber olduunuz için bayramınızı burdan kutlarım. [signature][hline]nobody said it would be easy... [Bu mesaj horacegoesskiing tarafından 03 February 2004 15:43 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jinni Mesaj tarihi: Şubat 3, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2004 Sayın Horace kardeş.... Öğüdünüzü çok yerinde bulmakla beraber zaten dijital-manuel makinalara baktığımı belirtmek isterim. Bu doğrultuda behemmahal tavsiyelerinize hala ihtiyacım olduğunu da hatırlatırım... Sizin de mübarek kurban bayramınızı kutlar; ailenizdeki büyüklerin ellerine, küçüklerin gözlerine birer buse kondurmayı kendime bir borç bilirim. Saygılarımla... Jinni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Şubat 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2004 sony diyorum anlatamıyorum :p dsc-p72 daha fazlasını istemessiniz emin olun..[signature][hline]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar Baturaabi 8 Eylül 2003 Saat 22.21 de demiş ki : Ya resmen Kamp kuruyollaw ya.. Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına karşıyım ben de... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jinni Mesaj tarihi: Şubat 3, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2004 ondan var bende.. ben manuel.. objektifli, gerektiğinde tele vs lens takabileceğim bir makina istiyorum.. otomatik değil :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fab Mesaj tarihi: Şubat 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2004 Jinni bu işi ilerleteceğine ve sıkılmayacağına inanıyorsan 300d'i alabilirsin biraz bekleyip. Pahalı ama her aşamada kullanabileceğin bir makina.[signature][hline]mesela beş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jinni Mesaj tarihi: Şubat 3, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2004 hmmm... biraz hesap yapayım o zaman :(... faturalar filan, onu şeetsem.. bunu ödemesem.. mır mr mıır... ... tamam :) Yaşasın Canon o zaman sağol oky Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastiee Mesaj tarihi: Şubat 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2004 eger baslangic icin full manuel ucuz ogrenci makinasi istiyorsan [digital degil yalniz, film] sana Zenit 122 ya da 12xp oneririm, baslangic icin idealdir, ucuzdur (35 milyona da alan vardi ikinci el, ben 75e almistim, yenileri 100 falan), objektifi falan degistirilebilir, mekaniktir tamamen, sovyet malidir, oldukca eskidir (bendeki 90 yilinda uretilmis, 12xp ve 122ler 85lerden beri falan sanirim uretiliyor, tam bilmiyorum). eksisi olarak soyleyebilecegim sey en hizli enstantenesinin 1/500 sn, en yavasinin 1/30sn olmasi (bu da metal degil kumas perde kullanmasindan) (ha, B modu var, basili tuttugun surece acik kaliyo perde, uzun sureli pozlama icin) ya da bu klasmana iyi olur diye bakiyorsan Pentax K1000 de oneririm, fiyati yine bu kadar ucuz, avantaji en hizli enstantenenin (perdenin acik kalma suresi) 1/1000 sn, en yavasinin 1/1 olmasi. daha fazla secenek sunuyo sana yani. ikisinin de pozometresi var [sana yeterli isik olup olmadigini soyluyo sectigin ayarlara gore], ne bilim ucuz baslangic makinesi olarak oneririm[signature][hline]wastiee | PHPNotepad Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jinni Mesaj tarihi: Şubat 3, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2004 Boccob, önerin için çok teşekkürler.. baktım makinaya güzel görünüyor (şekil itibarıyla tabii :) öyle değerlendirme yapacak donanıma sahip değilim). Dediğin gibi yarım milyar daha ucuz olması gerçekten insanı o tarafa doğru çekiyor.... Yarın Yalçınlara gidip yakından bir daha inceleyeceğim bu bilgiler doğrultusunda. wastiee sen de sağol, inan yazdıklarından çoğunu anlamadım ama :utaniem: belli ki iyi birşeyler yazmışsın. İşin özü filmli düşünmüyorum çünkü baskıyı da kendim yapmak isterim film olursa, o da karanlık oda filan iş uzar.. doğrusu fotoğrafçıya götürüp film bastırmak beni sıkıyor ve sanki iş elimden gitmiş gibi geliyor. Tekrar herkese önerileri için teşekkürler.. ps: Yalçınlara yarın gideceğim dolayısıyla yarına kadar konuyla alakalı tüm alıcılarım açık olacaktır bilgilerinize :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Şubat 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2004 valla bizim yusuf bi fujitsudan bahsediyodu süpermiş diye falan. baya araştırıyo böle şeyleri o. bi soriim ona bu akşam...[signature][hline]nobody said it would be easy... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jinni Mesaj tarihi: Şubat 3, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2004 sor valla.. hayra geçer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jinni Mesaj tarihi: Şubat 3, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2004 Hah buyur bir de bunu koymuşlar konu dışına.. gel de oynatma şimdi... www.ntvmsnbc.com/news/255335.asp?0m=T16R Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fab Mesaj tarihi: Şubat 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2004 fuji nedir ki? ya lütfen böyle kodak olsun, fuji olsun, bu gibi fotoğraf filmleri üreten firmaların makinalarını almayın. Ucuz olabilir, daha çok megapixelli gibi gözükebilir ama inan daha sonradan çok pişman olursun. Canon gibi özellikle slr makinalarda bir dev olan firmadan alacağınız makinanın kalitesi çok farklı olucaktır.[signature][hline]mesela beş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jinni Mesaj tarihi: Şubat 3, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2004 hmm... evet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jinni Mesaj tarihi: Şubat 3, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2004 Ya aslında ben de bilebildiğim kadarıyla Canon ve Nikon arasından seçmeye çalışıyordum başta, ama işte onların da fiyatları çok diye başka arayışlara girmiştim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fab Mesaj tarihi: Şubat 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2004 vallaha bu bölümde artık bu "sen kimsin ki?" moda olduğu için sana pek cevap veremeyeceğim. Ama sana şunu söliyim benim bölümümden ve hocalarımdan aldığım bilgiler bu şekilde konuşmama neden oluyor. Bölümümde ki profesyonel fotoğrafçı sayısını sölemiyim bile. Biz bölüm içinde kendi aramızda bir çok fotoğraf makinasını inceleme fırsatı bulan insanlarız. Yani ben bende olmasa bile başka bir arkadaşımda görebiliyorum, deneyebiliyorum. Ayrıca kendin bilmeden, etmeden bu şekilde dayından duyduğun şeylere buraya gelme. Senin dayını tanımam etmem, ben dayıma sorup söylemiyorum kendim bildiğim şeyi söylüyorum. Ayrıca burada bir zorlama yok, ben kendi fikrimi söylemişim bundan sanane? istediğime kötüdür yada iyidir diyebilirim. Sen gelip bu şekilde insanlara sen kimsin ki? yapma sakın.[signature][hline]mesela beş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fab Mesaj tarihi: Şubat 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2004 işte bak rahat duramıyorsun, sende havalara bakmayı bırakta biraz önüne bak düşeceksin birazdan.[signature][hline]mesela beş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Şubat 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2004 kardeşler sakin olun. oky bildiini sölüyo işte arkan kalkık gibi laflar sarfetmeye gerek yok dostum ha! hey o elindeki silahı bana ver dostum bir çılgınlık yapma! jinni yusuf diyo ki: "eğer video özelliği kullanıcaksan fuji s7000 en iyisi. nerdeyse profesyonel bi makina. objektifi değişmiyomuş ama zaten kötü diilmiş. slr gibiymiş ama slrler çok paalıymış. ille de slr istersen optimum olarak nikon 5700 iyi olabilirmiş. bi de o kadar acele etme. amerikadan alır getiririz bi ay filan sabredersen. hem kararın kesinleşmiş olur. hemen aliim en iyisini aliim modundasın yine farkındayım ama :D patlama dicem. :)[signature][hline]nobody said it would be easy... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Şubat 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2004 a bi de yusuf eski fotoğraf makinesini satıyo bak. dijital diil ama... fiyat iyi.[signature][hline]nobody said it would be easy... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jinni Mesaj tarihi: Şubat 4, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2004 Evet.. bugün yalçınlar'a gittim. Sonuç: yok :( Aslında orada bana yardımcı olurlar diye umuyordum ama hiç yardımcı olamadılar. Bir kere makina satmaya çalışan adamın fotoğraf çekmek hakkında hiçbir fikri yok. Hiç güven vermedi bana. Bir de yani ucuz birşey almıyoruz ki kardeşim milyarlar var ortada... Adam doğru dürüst ilgilenmedi bile. Üstüne üstlük bir de kazıklamaya kalktılar çok sinir oldum çıktım. Mesela hani şu yeni sony var ya.. o na 2,5 milyar istedi. Halbuki onu bir tanıdık 1,8 milyara almıştı. Neyse hani olabilir fiyat farkları o da kabul ama pek tuhaflardı.. adamlara uzun uzun anlattım, yeni başlıcam beni yönlendirin filan dedim hödük hödük konuştular. Neyse.. alamadım yani makina :( Horas, Yusufun makinayı istemem.. ı ıh.. dijital istiyorum ben. Yine de sağol. Bu arada Amerika meselesini ben de düşündüm ama oradan alınca peşin ödeme gerekiyor.. halbuki ben şu anda taksite girebilirim sadece. Ya da parayı biriktirip öyle alıcam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jinni Mesaj tarihi: Şubat 4, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2004 Şimdi bir makina daha buldum: http://www.diginorm.com/techfeatures.asp?camera_id=10 Pixel sayısı olarak biraz düşük ama bu benim için çok önemli değil ama bu sebeple belki fiyatı daha uygun olabilir. Anladığım kadarıyla özellikleri de fena değil gibi.. Hemi de Canon.. Ne dersiniz? Oky? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Şubat 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2004 ya pentax optio 450 hakkindaki yorumlarinizi alabilirmiyim?[signature][hline] a$k bir sabunsa köpürt beni pakize Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Şubat 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2004 Dijital makinaya geçiş yaptıktan sonra eski filmli makinamı satıyorum bende. SLR olmaktan uzak ama tatmin edici manuellikte. Burdan[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar