Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kene Kene Kene

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Şimdi her kenede kırım kongo olmuyor ama kırım kongo olan bi keneyse böle hayvan kafayı vücuda sokmuşken sigarayla , alkolle falan hırpalamamak gerekiyor.Direk kusuyor hayvan.O yüzden cımbızla çekecek doktor veya sen.Tıpta uzmanlık sınavına hazırlanığımdan ve bu keneler güncel konu olduğundan soracaklar eylülde.Kırım kongo dışında keneden bulaşan başka hastalıklar mevcut o yüzden dikkatli olmak gerekiyor.Pantolonu çorabın içine sok tavsiyesi ile baya dalga geçenler oldu ama bu gerçek.Piknik yapacaksanız böyle yapın çünkü istanbulda bile görülen vakalar var.
Mesaj tarihi:
ustune alkol, ether dökmek sabun dökmek ısıtmak tükürmek ıksırmak bağırmak okşamak falan gibi şeylerde kene direk kusuyo diyo bütün yetkililer.

genelde cımbızla kafa altından tutut cekıyolar veya iğneyle alttan durtup sonra alıyolar.

her şekilde hastaneye gidin kendiniz cıkartmayın. eğer üstüne bişi dökmek sürmek basmak gibi hamlelere girişirse doktor, hemşire izin vermeyin baska bi yere gidin malum memleketin doktorları cokta duzgun değil.
Mesaj tarihi:
Valla normal şartlarda kanı emip şişip doyuncaya kadar kalıyor. Benim hatırladığım keneyi kapabileceğim piknik olayının 2 hafta geçmişti üzerinden farkettiğimde, ki o zaman iri bir ben gibiydi. Ha normal şartlarda mikrobunu salıyor mu, yoksa sadece tehdit edilince mi salıyor, bu konuda doktor arkadaşlarımıza bağlanırsak daha iyi olur.
Mesaj tarihi:
hayvanı elle çıkartmaya çalışmayın, sabunla, yağla, sigarayla çıkarmaya hiiiiç çalışmayın. kendinize zarar vermeyin

millete daha fazla yanlış bilgi de vermeyin diye kilitliyorum..

böle bişi olursa HASTANEYE BAŞVURUN
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...