Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İşletme ve İktisat bölümleri hakkında bilgi.

Evolution

Öne çıkan mesajlar

Yarin birgun is sahibi olmaya calisirken isletme ve iktisat icin iyi bir okul, birkac dil vede en onemlisi vizyon gerekiyor.

Bir de ben iktisat okuyorum out tureydIr isletme. hangisini secceginiz acik bence :)

edit: Birde isletmede fazlasi var filan denmis. ben Curricula lari koyayim ikisininde simdik..

edit#2: Koyamiyorum, backup var sistemde. Ama soyle soyliyim, Isletme cook daha yuzeysel aliyor bircok dersi. Yani asil iktisat okuyan isletmeyle arasindaki farki kapatabilir. ek ders alinir vb. Yani econometrics Bureau organization dan daha dolu bir ders gibi geldi bana :) Ayni sekilde isletmede okuyanlar da iktisat derslerini alabilir , hatta almalidir.
[signature][hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère.

[Bu mesaj Dojorel tarafından 12 February 2004 15:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

işletme şirket ekonomisidir daha micro bakar
iktisat ise devlet ekonomisidir, işlere makro bir bakış açısıyla bakar

o yüzden iktisat işletmeden daha geçerlidir

İşletmecilik eğitimi ilk olarak Amerika'daki Harvard Business School vermeye başlamıştır. Ki işletmecilik eğitimi 20ci yüzyılda başlamasına rağmen iktisatçılık eğitimi 18 ci yüzyılda başlamıştır. Ha ,imdi sidik yarışltıralım dersek modern Muhasebeciliğin/Maliyeciliğin kökeni Sümerlere kadar dayanıyor

Önümüzdeki yıllarda İşletmecilik bölümlerinin yüksek okul sınıfına kaydırılması gündemde ama daha sonuç çıkmadı[signature][hline]Bir sana hasretim, bir de sabah uykusuna...

Yılkı atlar oynaşırken bozkırlar sarsılırmış...

Oriflame temsilcisi
Sosyal ağlarda paylaş

bi de mühendislik okuyan adam da gidip 2 sene işletmecilik okuyup işletmeci sertifikası alırken 2 sene iktisat mastırı yapmasına rapğmen ekonomist olamıyor buna ne buyrulur?[signature][hline]Bir sana hasretim, bir de sabah uykusuna...

Oriflame temsilcisi
Sosyal ağlarda paylaş

sadece lisanının çok iyi olduğunu kanıytlarsın
yani sen git ingilterelerde business oku gel türkiyeye sonra dangalağın biri çıksın "senin ingilizcen yeterli dğeil" desin... kafa atarım walla[signature][hline]Bir sana hasretim, bir de sabah uykusuna...

Oriflame temsilcisi
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BabacumMostors, 12 February 2004 01:20 tarihinde demiş ki:
zaten ne oursa olsun kafayı kullanan işini bilen adam aç kalmıyor

babacum çok dogru demişsin katiliorum elinden öpüyorum :D
şimdi benim ablam odtü iktisat mezunu, zamanin "ekonomi bilimdir işletmede neymiş" diye girdi o bölüme. mezun oldu gitti üstüne mba yapti sonra bi hollanda bankasinda çalişmaya başladi amerikada şimdi aynı bankanin istanbul şubesinde çalişmaya başladi. her zmn kafasini kullanan işini iyi yapan gözde bir ogrenci olmuştu işindede oyle işinide kolayca buldu, masterini yaparkende ztn bursunu kendisi aldi. başarılı bi insandir gözümde.

bende şu anda bilkent işletmede okuorum gözümde türkiyenin en iyi okullarindan biri bilkent ve dogru tercih yaptigimi dusunuorum işletme okumaya başladikca bana uygun bi meslek oldugunu anlamaya başladim şimdi. peki neden işletme yazdim; işletmeyi kendime uygun gordum eglenebilecegim ve yapmayi sevecegim bi meslek oldugunu dusunuyordum, sonra gelecege dogru bi plan program yaptigimda işletme okumanin emellerime beni bi adim yaklaştirdigini gordum en onemliside ablamin verdigi tavsiyelerdi. ablam "iktisatta bi suru sey ogrendim ogrendigimin yarisindan çogu gereksiz ve zordu üstüne üstlük ben bi işte çalışmaya başlayinca[bankaci şu anda ama kişilere deil şirketlere iş yapan büyük bi banka ve ablam kredi satiyor şu anda absurd ama guzel bi iş tam anlamiş deilim bende :D]ogrendigim hiç bişiyede kullanamadim herhalde master yapmasaydim tamamen boş gidecektim işe, sen işletme oku ben senin ekonomi okuyupta zamanini boşa harcamini istemiorum" dediklerine guvendim ve ekonomi okusaydim gerçekten gereksiz derecede zorlanicagimi farkettim.

fakat şoylede bi olay var bu iktisat ve işletme mezunlarinin iş olanaklari çok kesişiyor, ekonomi mezunu işletme masteri yapip açıklarini kapar ama işletme mezunu yok communication di yok itdi bi suru sey uzerine master yapabilir, olay şudur ki babacum un dedigi gibi
said:
BabacumMostors, 12 February 2004 01:20 tarihinde demiş ki:
zaten ne oursa olsun kafayı kullanan işini bilen adam aç kalmıyor

diyorum ben..[signature][hline]İnsan beyni moleküllerinin sıkıştırılmasından yapılmış olan kalkan ile korunuyordu Dünya.(Dünyayı Kurtaran Adam)
Sosyal ağlarda paylaş

IT , MIS yüksek lisanslarını kapan bir İşletmeci maça 2 - 0 önde başlar.
İngilizce dışında ki bir yabancı lisan daha 3. golün asistidir.

Ama günümüzün koşulları yüzünden şirketler şu an 2001 de işsiz kalan tecrübelileri toparlama çabasında olduğundan.
Bizim yüksek lisansın 2 - 0 ı beraberliğe düşüyor, askerlik mevzusuyla karşı taraf penaltı vuruşuyla açıyor maçı...[signature][hline]sonunda yeniledim.
Sosyal ağlarda paylaş

MIS -> Manager Information Systems denen bir alan, gelecekte bu işten iyi para kazanabilecek insanlar. ABD de çok iyi kazanıyorlar keza.
Bir işletmeciye web tasarımını, asp i vs yi biraz öğretiyor, sonra proje yönetimi konusunda bilgilendiriyor. Yani firmada olabilecek bir cse lik aktivitede yönetimi sağlayabilmek için bilgilendiriyor donatıyor. E - Commerce filanda olmazsa olmazları, ayrıca database yönetimleri ile de eğitim alıyorsun. Birsürü şey işte...
ilk sayfada yüksek lisans altında mis anlatılıyor.

It - enformasyon teknolojileri, benim yaptığım memnunum çünkü MIS eğer bilgisayarla haşır neşirsen sana %40 yeni birşeyler öğretir.
IT de ise c++ tan tut OS mantığına, bir sürü teknik veriye giriyorsun. Yani 2 senelik mühendisvari eğitim alıyorsun, doktoradan sonra rulez sun :p[signature][hline]sonunda yeniledim.
Sosyal ağlarda paylaş

ben tamamlayayım

Türkiyede 5 okul MIS eğitimi veriyor
Boğaziçi (ing)
Beykent (ing)
Başkent (ing)
Işık (ing)
Marmara (alm, enformatik adı altında)

Beykent ve Marmara'nın yüksek lisans programları önerilir[signature][hline]Bir sana hasretim, bir de sabah uykusuna...

Oriflame temsilcisi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...