Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sometimes its hard to go on ...

Dunedain

Öne çıkan mesajlar

Şimdi pek çok kişi Öss , İş veya kız mezuundan sorun yaşıyor gördüğüm . Çok şükür işim gayet iyi, iyi bir sosyal çevrem var kız konusu o kadar iyi değil nişanlımdan yeni ayrıldım . Ne yapsam hayat ağır geliyor hep aynı hep aynı . Sanki toplum mekanizmalarının oyuncağı olmuşuz o ne isterse onu yapmak zorundayız yapmazsak ,dişliler öğütecek gibi hissediyorum bazen . Oyunun kuralları o kadar net şekilde belli ki .Ne bilim kendi sorunumuda tam anlayamadım henüz ama bir bıkkınlık hissi var bakalım hadi hayırlısı inşallah geçicidir.

Bunuda postlyimi postlamıy mi diye yazı tura attım .
Sosyal ağlarda paylaş

çok normal ki. bi mutlu olursun gideceği kadar gider, sora mutsuz olur çökersin sora bişeyler olur tekrar sıra mutluluğa gelir. hiç bişey sonsuz değil, zaten bu mutlu olma durumu ve mutsuz olma durumu birbirini tamamlayan şeyler biri olmadı mı diğerinin varlığını hissedemiyosun. misal, hep mutlu olduğunda bunu anlamıyosun ve -belki senin şu an düştüğün durum bu- noluyo ya demeye başlayıp, sıradanlığı fark edip mutsuzluğa yol alıp dibe vuruyosun. dibe vurunca da muhtemelen sıradan ama mutlu olduğun hayatı arayıp bir gün bulduğunda gayet mutlu oluyosun. blablabla

önemli olan mutlu olduğun zamanların oranının daha yüksek olması zaten galiba

klasik bi cevap ama olsun. durum bu bence

e: ayrıca, show must go onB)-
Sosyal ağlarda paylaş

hayatta başarılabilecek hedeflerin gözde büyümesi ve genelde hedeflerin aynı olması insanı üzüyo hakikaten. lise boyunca üniversiteye girmeyip bekledim akıllı insan vardır diye girdim çok birşey değişmedi. uzun süre bir kızdan hoşlandım çıkmaya başladım sonuç sıfır. 6 sene babamla görüşmedim. 6 sene sonunda babam barıştım. 2 ay sonra neden küstüğümü hatırlattı. başka şehire gidersem birçok şeyi arkada bırakırım diye düşündüm kalktım izmire geldim. hiçbirşey değişmedi birde hayatım zorlaştı aileden iyice koptum tek başımayım gibi birşey.

şu anda başım ciddi belada. şu anda ne yapacağımı bile bilmiyorum. ama böyle demek ki bu olay. erken yaşta kabullenmek bunu kötü birşey. klişe ama hayat dalgalı hakikaten
ve o dalga ne kadar yukarı çıkarırsa insanı aynı çekilde geri vurabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

insanın tutkuyla bağlandığı birşeyler olmadığı sürece hayat rutin ve saman gibi gelir doğrudur bu işin (okuduğun bölüm ve yaptığın iş), bir insan, bir hobi, bir ideal vs olabilir. o zaman hayatın o kadar sönük kalacağını sanmıyorum. dolayısıyla yukarda bahsettiğim konularda seçim yaparken bence dikkat etmek lazım tutkuyla bağlanabileceğin birşeyi "sadece kabul edebileceğin" birşeyle değişmemek lazım
Sosyal ağlarda paylaş

Vingthor said:
klişe ama hayat dalgalı hakikaten
ve o dalga ne kadar yukarı çıkarırsa insanı aynı çekilde geri vurabiliyor.

ama o dalga insana hayatı öğreten dalga işte sıkı tutunursan, ilerdeki zorlukları daha kolay atlatabilirisn. O yüzden bence ailenden ayrı yaşamak daha avantajlı..
Sosyal ağlarda paylaş

kimi zaman çok zorluyor, çok üstüste geliyor..

en kötüsü, en berbat şey ne yapacağını bilememek. bunu aşabilmek zor. çaresiz bir durum yaratıyor ne yapacağını bilememek.

zaten en çok korkutan şey hep gelecekte ne olacak? sorusu oluyor. ne yapmalıyım,ne yaparsam ne olur? sıkıntısı..

diğer taraftan her yere çöktüğünde daha güçlü kalkmayı bilmek lazım, ara sıra "kırarım ulan bu yaşamı!" falan gibi salakça gaza gelmek lazım..

en önemli hedef iç huzurunu sağlamak.. para pul hikaye
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...