berdush Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Merhabalar, Küçük bir sonlu elemanlar yazılımı yapmak için ufak tefek kodlar yazdım. Fakat kodların içinde çift kat integral var. İterasyona başladığımda elemanların 1. 2. 3. ve 4. direngenlik matrisini bulabiliyorum. Döngü ile çalıştığından kellay 5. eleman için bu matrisi bulamayıp şu hatayı veriyor; ??? Error using ==> run Error using ==> sym.maple Error, (in combine/ln) numeric exception: overflow hatasını veriyor. Bu hata sanırım çok uzun sayılar olduğu için çıkıyor. Bunu egale etmek için ne yapabilirim. Daha detaylı ilgilenmek isteyen arkadaşlar varsa, kodları gönderebilirim. Şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 format long ? [14 basamak] veya round , en yakın çıkacak sayıya yaklaştırıyor. tam anlamadım gerçi :) aklıma bunlar geldi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
berdush Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Dediklerin çözüm olamadı. İstersen yazdığım kodu paylaşabilirim seninle. Teşekkürler yine de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 çok anladığımı söyleyemem ama kodu paylaşman çözüm yolu önerebilecek diğer kişiler içinde yararlı olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 kodu yazarsan bir şekilde yardım edebiliriz. bu şekilde tam oalrak bir şey anlamadım açıkcası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 madem açık konu var bende soru soriyim , ssoruyla ilgili cevap olmasada bunla ilgili bilgi alabileceğim forum adresi bile olsa olur daha detaylı bakarım. soru şu Hough transformasyon yapıyoruz. Dairenin orta noktalarını belirlememiz lazım. Hough transformation said: function akku = hough_kreis (thin_edge, edge, ... edge_x, edge_y, radius) %% radius capli daireler icin hough transformasyonunu bild adlı resimde hesaplar akku = zeros(size(thin_edge)); [m,n] = size(thin_edge); [v,u] = find(thin_edge); for i = 1:size(u,1) % Dairenin mümkün olabilecek orta noktalarının belirlenmesi (u1, v1): u1 = int16(%...); ????????? v1 = int16(%...); ????????????????? if (1 <= v1 & v1 <= m & 1 <= u1 & u1 <= n) akku(v1,u1) = akku(v1,u1) + 1; end; end; %% Akku azaltma range=7; index = zeros(size(akku)); for j=1:m-range for i=1:n-range local_max = max(max(akku(j:j+range,i:i+range))); index(j:j+range,i:i+range) = (akku(j:j+range,i:i+range) < local_max); akku(logical(index))=0; end; end; başka bir skript var elimde o bunu cagırıyor, ve resimdeki önce kenarları hesaplayıp canny ile sonra hough yapıyor. ???? yle olan yerleri doldurmak lazım. u1= x + R*(cos_phi) v1= y+ R* (sin_phi) >> Hough transformation parametreleri. yapabilirim diyen olursa ,canny operasyonu ve bu parcayı cagırıcak olan diger kodlarıda yollayabilirim. soru işareti olan yerlerin dolması lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar