Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

xp nin olduu hdd de yer kalmadı

DonCorleone

Öne çıkan mesajlar

selam..
genel olarak free space im 120 mb civarındaydı ama
bugn birdenbire 16 mb ye kadar durduk yere düştü
neden olduunu annadım
arkadaşın biri 98 de aç xp nin oldugu yerde "system volume information" die bişi war o gereksiz yere şişer onu sil dedi..
bende öle bişi yok
ikitane gereksiz ( yaklaşık 400 mb) yer kaplayan dosyalar gördüm
bunlar
Pagefile.sys
Hiberfil.sys
silmeyi denedim (gerekli olduklarını biliorum ama riske girdim)
98 de sildim
c ye baktım oh baya yer açılmış
sora xp yi açtım bi baktım hala 16 mb yer war..
98 i bi daha açtım
.sys dosyaları hala duruo..
naapmalıyım da yer açmalıyım..
temporary internet files i temizle falan demiyin
zaten o tür şeyleri periodik olarak yapıorum
Sosyal ağlarda paylaş

Pagefile.sys, direk olarak RAM miktarinla ve bilgisayari kullanimin ile alakali. RAM`in dusukse, bu rakam yuksektir. Windows diskini Virtual RAM olarak kullanarak programlari calistirir RAM in doldugunda.

Hiberfil.sys ise Hibernate secenegi acik ise fazladan bir 256 MB ( bu kadardi sanirim ) diskten yer.. Onu da Power Options tan falan kapatabilirsin.

Onun disinda, Restore `u kapatirsan diskinde bir hayli yer acilacaktir.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE
Unix/Linux Sys. Adm., Security Prov., Programmer, IT Depart. PM

Google Search : "Türkiyenin en iyi hosting firması"
Sosyal ağlarda paylaş

- computer ikonumuza sağ tıklıyoruz, properties seçiyoruz,

(*)system restore a gelip, turn off diyoruz,

remote a gelip bütün tickleri kaldırıyoruz,

advanced e gelip error reporting i seçiyoruz, sadece disable error reporting seçili bırakıyoruz,

(*)yine advanced de performance a geliyoruz, advanced den aşağıdaki change e geliyoruz, her partition için initial 150mb / max 250mb gibi windowsun kullandığından daha ufak ve bize uyan sayılar seçiyoruz ...

(*)sonra kapatıp, desktopta sağ click ve properties diyoruz, screen saverdan power a geliyoruz, hibernate altından enable hibernation tickini kaldırıyoruz ...

bu ayarları ne zaman format atsak yapıyoruz, bir de üzerinde services ayarları yapmak lazım onu da başka sefere inşallah ...

not: (*) olanlar direk windowsun harddisk üzerindeki hegemonyasını azaltmaya yöneliktir :)[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin
Sosyal ağlarda paylaş

Diğer disklerde boş yer varsa XP nin pagefile.sys dosyasını diğer disklerde yada disklerin birinde oluşturmasını sağlayabilirsin.

yada hepsinde azar azar yer varsa her birine paylaştır dosyayı. nasıl yapılacağı benden önce yazan arkadaşın arkadaşın anlattıkları ile çok benzer. üşeniyorum yazmaya.

birde oldukça boş yeriniz varsa ve sistem dosyası boyutu büyütülecek. bu sırada programlarınız kilitlenebilir gibisinden bir mesaj alıyorsanız ara sıra min dosya boyutunu 256 yada 512 max ise 4096 yapın. 4096 'dan büyük değer veremiyorsunuz zaten.

hadi herkese kolay gelsin.[signature][hline]Uniyasam.Com Admin / ICQ#85889898
Grafiker ( Corel Draw & Photoshop ).
Autocad öğrenmek zorunda kalmış olan kişi.
Fizik okumayı bilinçli olarak seçen bilgisayar manyağı ve ruh sağlığı yerinde olmayan biri.
sharky, 08 January 2004 00:30 tarihinde demiş ki:
Sakin olalim. Sakin sakin cevap verelim. Zorla sakinlestirilmek icin parmak kaldirmayalim.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
neterrorist, 11 February 2004 07:42 tarihinde demiş ki:

(*)yine advanced de performance a geliyoruz, advanced den aşağıdaki change e geliyoruz, her partition için initial 150mb / max 250mb gibi windowsun kullandığından daha ufak ve bize uyan sayılar seçiyoruz ...

(*)sonra kapatıp, desktopta sağ click ve properties diyoruz, screen saverdan power a geliyoruz, hibernate altından enable hibernation tickini kaldırıyoruz ...

saol bi tek bunları yaptım
dierleri yapılmıştı
ama genede rahatladı bilg..
bu arada 128 sd ram war..
256 daha takıcam bu aralar
o ramimin az olmasından dolayı fazla yer kaplıyan .sys dosyası
format atmasamda küçülürmü?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...