Bowabe Mesaj tarihi: Şubat 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2004 Yanlış anlaşılmasın gökyüzündeki yıldızlardan bahsediyom.. Şu sıralar dolunay var gerçi de saturn'ü nerde bulabilirim bilen var mı? Bu işle ilgilenen arkların sayısını merak ediyom paticikte.. ya da varmı? yok canım vardırda azdır heralde hehe.. herneyse varsa nasıl bi teleskop kullandığınızı belirtirseniz.. Bende MEADE DS-2114 ATS var ve memnunum yani.. Mesajlarınızı bekliim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 ben hayli ilgileniyodum bi ara hevesim cok tu ama teleskop yerine fotografa kaydim optik camiada :) param olursa kesinlikle bulasirim.. yardim konusunda tahminen coktan denemissindir..ama hani denemediysen webde birsuru otomatik yildiz haritalari vaar tarihi ve yerini girersen (tahmini kordinat :p) sana oda tahmini bi goruntu atabiliyor.. onun rehberliginde biseyler cikartabilirsin..denedin olmuosa yardimci olamadim demek :p[signature][hline]*curiosity res-kills* ...mono Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 birde baktim senin teleskopta otomatik yildiz haritasi olmasi lazim? yeni ise ayarini yapmamis olabilirsin... hepsinde aynimi emin deiglim ama mantiken ilk once teleskoba referans olarak 2 (yada dahafazla) yildiz gosteriyorsun (o yone cevirip ortaliyorsun (atiorm kutup yildizi ile hedehodo yildizi) o iki yildizdan diger kendi konumunu hesap ediyo, ondan sonra menusunden saturn diye sectinmi saturnu ortaliyor muydu neydi? yada girdigin koordinata pat diye donuyodu snrm ehhe neyse paali oyuncaklar :p *azinin suyu akar*[signature][hline]*curiosity res-kills* ...mono Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stream Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 ya fazla uğraşmadan direk buraya sordum açıkçası.. evet aletin yıldız bulma özelliği var yani.. Ama bi de havalar soğuk olunca dışarı çıkaramadım teleskopu. Pencereyi açıyom öle yakalıyom hehe (tam bi tembellik örneği yani). Bi de kapalı bu günlerde hava, tam da içimdeki yıldız aşkının yanıp tutuştuğu sıralarda.. Ama yinede pencereden jupiterin uydularını yakalım.. dolunaya filanda baktım ama gözümü kör edecekti nerdeyse- çok parlaktı hehe.. her tarafı kara gördüm bi gözümle bi süre hehe.. neyse yani sorduğum bilen biri vardır diye direk sölesin diye mesela jupiterin sağında orion'un günaybatısında filan ne bilim.. gerçi bi bilim teknik almam en iyisi sanırım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stream Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 Yaf kardeşimin nickten logout olmayı unutuşum demin ben Bowabe.. Neyse kendi bilgime geçemem şimdi anlayın hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 Teleskop bir ara bende alacaktım,fecii gaz yaptım... şu an paramda mevcut,astroloji-astrohede hevesimde var :] *!hemen netten fiyat araştırmasına başlar* ne kadar fiyatları teleskopların?[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining Lets burn some muscle... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OutTrader Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 ya saturnu fln bulmak kolay cik disari sari sari dana gibi parlio ztn bu havada :D[signature][hline]İnsan beyni moleküllerinin sıkıştırılmasından yapılmış olan kalkan ile korunuyordu Dünya.(Dünyayı Kurtaran Adam) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 venüs nasıl bulunuo çıplak gözle merak ettim :)[signature][hline]:;suicidal icq: 96775822 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 istanbulda ayı bulabilirsen şanslı say kendini.[signature][hline]-End of Transmission- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 hoho çok war :p[signature][hline]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quivalen-soth Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 yukarıdan asagı bakmak yerine yukarı dogru bakmaya calısırsan bulursun estel[signature][hline]Eye of twilight, give us sight... Take our offer, give us might... Make our power, tears of night... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 bulutlardan ve envai çeşit hedelerden ve hödölerden...[signature][hline]-End of Transmission- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OutTrader Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 said: Sly-One, 10 February 2004 18:21 tarihinde demiş ki: hoho çok war :p sly yok ettin yine beni ya![signature][hline]İnsan beyni moleküllerinin sıkıştırılmasından yapılmış olan kalkan ile korunuyordu Dünya.(Dünyayı Kurtaran Adam) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 *Parmak kaldırır* Kışın genelde bakamıyorum ışık kirliliği yüzünden, ama yazın yazlıkta filan hoş oluyor. [signature][hline]Those of you who are lucky enough to have your lives, you may flee with them. However, leave your limbs here because they belong to me. The Bride / Kill Bill Katana ile bi salon dolusu adamı kestikten sonra... [Bu mesaj Saendul tarafından 10 February 2004 18:40 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 yazimin son gecelerini ve hava sicak oldugu zamanlar hafta sonlarimi bizim apartmanin catisinda dolunaya baip harcadim. Ayi bile zor bulursun diyen kisiyi gozlemsizligi ile basbasa birakiyorum, ve bneim basit (kesinlikle elektronik bir seyi yok, zamanidna yapi kredi den 100 milyona almistim) teleskobumla bile dogru yer bulunabilirse istanbulun her yeridnen gozlem yapabilecegini soyluyorum. BU aksam 7 bucukta Jupiter ve Venus gozukebilecekmis, istersen bir sansini dene, ama isik kirliligi olmamasi cok onemli. Ben bizim apartmanin 14. katta olan catiya cikiyorum, teras seklinde oldugu icin gayet rahat kurulabiliyorum tabi hehe. Ha, aya bakmak icin, ozel ay lensleri var, parlak isiklari gecirmeyen, onlarla bakarsan cok daha rahat edersin. Onsuz bakinca da gerci gozume pek bisi olmadi benim :) Ve direk bodoz en buyuk lensten baslarsan hic bir sey goremezsin. EN gucsuz lens ile ortala, yavas yavas focuslayarak lens degistir (gerci elektronik focus falan otomatiktir heralde) @Halfmumi: Astroloji yildizlarin konumlarindan burc olaylarini yani metafizik olaylarini tahmin etme bilimidir, bizim astronomi ile bi alaksi yok :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 Bu arada bildiğim kadarıyla Meade'leri laptoplara bağlayıp software'ini yüklersen The Sky programı ile yönetebiliyorsun ve istediğin gök cismine otomatik olarak yöneltebiliyorsun.[signature][hline]Those of you who are lucky enough to have your lives, you may flee with them. However, leave your limbs here because they belong to me. The Bride / Kill Bill Katana ile bi salon dolusu adamı kestikten sonra... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 bende boyum kadar bi yıldız gökyüzü haritası vardı isimlerine kadar 1 de kitap vardı 300 sayfalık aya güne yere göre gözüken yıldızları söylüyordu bütün büyük yıldızları anlatıyordu + 2 tane kaseti vardı kasette bulunduğun güne gelince sana gözükücek şeyleri söylüyordu Ki hepsi bi yerde duruyo sanırım:)[signature][hline]-houston gemi kontolden cikti. ne yapmam gerekiyor simdi. -orda ana panelde kirmizi bir dugme var goruyor musun? -evet goruyorum. -o dugme sana girsin. ahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 offgeyik iki dip not bilgi vereyim Dolunay varken "yildizlara" bakmak biraz zor olabilir cunku isik kirliligi yaratabilir...ama jupiter gibi yakin bisi icin cok sorun olurmu bilemem teleskop fiyatlari ise soyle otomatik yildiz haritali sistemler genelde 350-300$ dan basliyor...baslangic icin gayet gayet gayet iyi gibi geldi bow. daki bana...amazon.com da sacma indirimler var teleskoplarda (1000$dan 550$ dolara indirim felan yapmislar eheh) ama amatör seviye icin kanimca max 250$-300..hani paran batiosa 500$ ile baya biseyler ogrenebilmeli.. ama sabir ve karanlik isteyen bi is snrm Bo bide gökte ay olmadigi bide bulutun az oldugu zaman dene tahminen baya bisiler cikartirsin hatta azir bu kadar zamanlama yapmiskern sehir isik kirliiginden kurtulmak icin bide elektriklerin kesildigi ani yakala butun istanbulda :) ( o zamana dek manuelini okur hatim edersin hem eheh)[signature][hline]*curiosity res-kills* ...mono [Bu mesaj hilikus tarafından 10 February 2004 19:57 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 esası samanyolundaki onbinlerce yıldız dünyadan rahatlıkla görülebiliyor ama ışık kirliliği saolsun hiçbişi göremiyoruz max 100 yıldız felan var gökyüzünde:)[signature][hline]-houston gemi kontolden cikti. ne yapmam gerekiyor simdi. -orda ana panelde kirmizi bir dugme var goruyor musun? -evet goruyorum. -o dugme sana girsin. ahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 *!Gaz yapar* Bende mi alsam ya?Severim yildizlari falan hoştur yani...Zevkine yapacak biri için nasıl birşey önerirsiniz?Astronomik bir fiyat olmasında yani..[signature][hline]Azmodai, 02 December 2003 16:01 tarihinde demiş ki: you have a very kara baht young padawan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
regulus Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 benim için tek yıldız vardır o da mitolojide kral yıldızı ve yıldızların kralı olarak bilinen REGULUS tur.türkçesi aslanın kalbi galiba aslan takım yıldızının ana yıldızı işte[signature][hline]İmza güncelleniyor,lütfen bekleyiniz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bowabe Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 evet yaf benim teleskopta bi sürü özellik varda dışarı çıkarıp bi deniyemedim. Ben en iyisi bi bilim teknik alıyım... arka sayfalarda faydalı şeyler vardır yine eskisi gibi umarım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Tavsiyesi olan yok mu?[signature][hline]Azmodai, 02 December 2003 16:01 tarihinde demiş ki: you have a very kara baht young padawan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bowabe Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 http://www.hepsiburada.com/product_ofis.asp?pf_id=ofismeade002&dept_id=15543&mscssid=36QWT5WU31QV8LS1AUJ75SMSNHX6C2W2 Buna bi bak derim.. Fiyatı uygun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Ya kusura bakmayin pek alakasi yok konuyla ama bu nasil bir icattir ya? [Bu mesaj MeSh tarafından 11 February 2004 06:23 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar