Darqainu Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 kız arkadaşım msnden sordu da ben bayadır görmedimden kitaplarımda yanımda olmadından bu basit soruyu yapamadım bilgileri taze yada kitabı yakınlarda olan biri şunu çözebilir mi rica etsem ? özmen ailesi etin kg fiyatı 8 milyon tl olduğu zaman ylda 50 kg et tüketmektedir. fiyat kg başı 10 milyon tl ye cıktığında ise yıllık tüketim 45 kg'a düşmektedir. bu verilere göre; a. özmen ailei için et talebinin fiyat esnekliği katsayısını hesaplayınız b. buldunuz katsayıyı elastikiyet açısından yorumlayınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peter Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 valla anlamıyorum onlardan ama yinede cevap atıcam ilkinde 400 kağıt bayarken ikincisinde 450 kağıt bayıyolar 50 ytl esnemiş oluyo ama esneklik elastik terazi lastik filan anlamıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 2.5 diye athayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 tam hatırlamıyorum ama 8.50 / 10.45 = 400 / 450 = 0,88. burdan da 1 in altında kaldığı için esnek oluyodu galiba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 saçma sapan bir sayı buldum akıldan yapınca da; şey yani cevap eksili bir değer olduğu için yani E<1 olduğu için inelastic demand oluyor. E<1 olunca good inferior oluyo bi de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Elasticity = (% change in quantity / % change in price) formül buymuş burdan kolpalarım artık heralde :) sağolun gene madem edik for new info : If elasticity is greater than or equal to one, the curve is considered to be elastic. If it is less than one, the curve is said to be inelastic. taam artık hatırladım bilmeyenler örensin diye koyim komple madem buraya :) tekrar edik : Madem eğitim topikine açtım soruyu çözdüme inandığım için anlatımını da yapayım. elastiklik i bulmak için ; Miktardaki Yüzdelik değişime , Fiyattaki Yüzdelik değişimi bölüyosun.Çıkan Sonuç 1e eşit veya 1den büyükse elastik , küçükse inelastik oluyor..Elastiklik de fiyat değişince malın alımında gözlenen etki oluyo.1e eşit veya yüksek yani elastik olunca malın satışı fiyat değişimine duyarlı oluyo , inelastik yani 1den küçük olursa duyarsız oluyo bizim sorumuzda miktar 50den 45e düşüyo yani %10 değişiyor; Fiyat 8den 10a yükselince yani %20 değişince fiyat %10 alım miktarı değişiyo..Miktar değişimine fiyat değişimini bölünce 10/20 = 0.5 çıkıyo yani 1den küçük yani inelastik yani fiyat değişimi alıma pek etki etmiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 -li değer çıkıyor ama orda [q2-q1/(q1+q2)/2]/[p2-p1/(p1+p2)/2] gibisinden uyduruk bir şeklde yazdım =) midpoint theoremden gidince negatif değer çıkıyor ancak,sonuçta her türlü inelastic ama =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 anam ekonomi diye girdim,ekonometri çıktı.kaçtım :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 ekonometri diil =) micronun en beleş konularından biri =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar