Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ekonomi sorusu

Darqainu

Öne çıkan mesajlar

kız arkadaşım msnden sordu da ben bayadır görmedimden kitaplarımda yanımda olmadından bu basit soruyu yapamadım bilgileri taze yada kitabı yakınlarda olan biri şunu çözebilir mi rica etsem ?

özmen ailesi etin kg fiyatı 8 milyon tl olduğu zaman ylda 50 kg et tüketmektedir. fiyat kg başı 10 milyon tl ye cıktığında ise yıllık tüketim 45 kg'a düşmektedir. bu verilere göre;

a. özmen ailei için et talebinin fiyat esnekliği katsayısını hesaplayınız

b. buldunuz katsayıyı elastikiyet açısından yorumlayınız.
Sosyal ağlarda paylaş

Elasticity = (% change in quantity / % change in price)

formül buymuş burdan kolpalarım artık heralde :) sağolun gene madem

edik for new info :

If elasticity is greater than or equal to one, the curve is considered to be elastic. If it is less than one, the curve is said to be inelastic.

taam artık hatırladım bilmeyenler örensin diye koyim komple madem buraya :)

tekrar edik :

Madem eğitim topikine açtım soruyu çözdüme inandığım için anlatımını da yapayım.

elastiklik i bulmak için ; Miktardaki Yüzdelik değişime , Fiyattaki Yüzdelik değişimi bölüyosun.Çıkan Sonuç 1e eşit veya 1den büyükse elastik , küçükse inelastik oluyor..Elastiklik de fiyat değişince malın alımında gözlenen etki oluyo.1e eşit veya yüksek yani elastik olunca malın satışı fiyat değişimine duyarlı oluyo , inelastik yani 1den küçük olursa duyarsız oluyo

bizim sorumuzda miktar 50den 45e düşüyo yani %10 değişiyor; Fiyat 8den 10a yükselince yani %20 değişince fiyat %10 alım miktarı değişiyo..Miktar değişimine fiyat değişimini bölünce 10/20 = 0.5 çıkıyo yani 1den küçük yani inelastik yani fiyat değişimi alıma pek etki etmiyor
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...